Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený a skvěle zrežírovaný počin jakoby snad trochu inspirovaný soukromými pastmi. Přes veškerou tu občasnou bizarnost konce, mě seriál zaujal natolik, že jsem si za sebou pustila 4 díly a vzhledem k tomu, že jeden díl má cca 72 minut... Zaujalo mě to především hvězdným obsazením mých oblíbených herců, kteří excelují každou minutou a další herci mají také možnost se volně projevit a ukázat tak co v nich je. Co se týče současné televizní produkce - v tomto ohledu je seriál natolik dobrý, že strčí všechny Vyprávěj, Ulice a podobné věci hravě do kapsy. Do budoucna doufám, že kvalita neklesne a udrží si tu pomyslnou laťku. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

1. řada: Nejlepší díly (silné 4*): Pod hladinou, Druhý dech, Klukovina. // Nejhorší díl (slabé 2*): Hvězdička. // Celkově lehký nadprůměr, což potěší: Od Soukromých pastí I zatím úroveň seriálů v českých televizích stoupá. // 2. řada: Nejlepší díly (jasných 5*): Na dně skleničky, Hra. // Ostatní díly jsou přinejhorším průměrné, takže ještě větší spokojenost. :) ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I.SÉRIE: POD HLADINOU: 70% LEŽ MÁ ROZBITÉ AUTO: 75% DRUHÝ DECH: 40% HVĚZDIČKA: 10% KLUKOVINA: 70% CHROMOZOM: 65% ČISTÁ PRÁCE: 75% BYL LÁSKY ČAS: 40% //////////////////// II. SÉRIE: ZRÁDCE: 75% VEDLEJŠÍ PŘÍZNAKY: 60% NA DNĚ SKLENIČKY: 65% HRA: 35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pod povrchem by pravděpodobně nemělo příliš velký problém uspět i v kinosálu přesto, že se v něm všehovšudy mihne tucet herců. Pohlídaný scénář a režie jsou jednoduše vidět, Nellis se tak (nepřekvapivě) podařilo Nevinné lži správně nakopnout. S čímpak asi přijdou Prušinovský či debutant Kotek? ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když před pár lety nečekaně zvítězila TV Nova se svými Soukromými pastmi, byl to významný krok k zamyšlení také pro konkurenční stanice. Česká televize otálela s odpovědí o něco déle, přesto se toto váhání vyplatilo. Nevinné lži jsou více než kvalitní alternací k Soukromým pastem, s nimiž má společný zájem o aktuální problémy české společnosti. Stejně jako v případě nováckého cyklu, i zde získávají prostor kontroverzní témata, jejichž základním jmenovatelem je lež. Vědomá či nevědomá, milosrdná, promyšlená nebo jen zoufalé gesto v zoufalé situaci. Režiséři, scénáristé i herci opět vytvořili špičkový tým, díky němuž lze původní českou tvorbu opět vnímat s trochou naděje. __ Epizody, které rozhodně stojí za pozornost: Druhý dech, Klukovina, Chromozom, Byl lásky čas, v němž doslova excelují Iva Janžurová, Veronika Freimannová a Dagmar Havlová. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Noční podnik nese název Play Club Prague a je na adrese Hybernská 1271/32 na Novém Městě. (sator)
  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)
  • Otec (Boris Hybner) čte knihu „Život C. G. Junga II. – K pramenům moudrosti (1918–1961)“ od Ronalda Haymana. (sator)

Reklama

Reklama