Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

geklon 

všechny recenze uživatele

Odvážné, současné, a konečně do černého. 1. Na tenhle díl se nepodívám.... 2. Lež má rozbité auto - Pane Kotek klobouk dolů, tohle je svěží a milé, casting je výborně vyšpičkovaný a ze snímků dýchá ta pohodová atmosféra z natáčení. Těch pár nedostatků? Čert to vem. 75% 3. 4. Příjemně odlehčující epizodka. Leč banální a příběhem čitelná. 60% 5. Klukovina je zatím nejslabší. Herecké obsazení mladých šplhounů i jejich výkony jsou ale obdivuhodný 60% 6. Děcka jsou v pohodě, ale dospělý jsou v prdeli. Paráda, netřeba hodnotit, třeba vidět.... konečně 100% 7. Prušinovský opět dokázal, jakým je univerzálem a příběh Čistá práce je atmosférou a vývojem tak naléhavá a uvěřitelná, že je mi niterně ouzko. 90% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Vedlejší přiznaky". - 60%. Celkom dobre vykreslené mrákotné stavy ženy, na pleciach ktorej sú tri malé deti a jedna veľká usadlosť na dedine, rúbanie dreva na oheň, varenie a všetko. Nečudo, že sa v takomto večnom strese s nedostatkom spánku zosype, nečudo psychiatrom, že ju odpálkujú liekmi. Manžel tento stav nechápe, pretože skladá hudbu, je mimo domu a večer oddychuje. Tak ju pošle za psychiatrom. Dnes málokto má celostného lekára, čas odborníkov je limitovaný na pár minút s jedným pacientom a tak správna diagnóza často ostáva neidentifikovaná. Boj s pomýleným systémom našťastie v tomto prípade ústi do happy-endu. Ale aj keby nie, vcelku ide o takú selankovitú limonádku s vyriešiteľnými problémami a nerozpadávajúcou sa rodinkou. Chromozom - 45% Tak toto bolo viac než eurokonformné. Lesbické páry vychovávajúce deti zo skúmavky. Uf. A veď áno prečo nie. Len tá celková dejová konštrukcia mi nijako nesadla. Pretože bola absolútnym výcucom z prsta. Lesba - laborantka oplodňuje semenom náhodných darcov svoje momentálne lesbické milenky. Neskôr sa s nimi rozíde, no deti jej exmilenkám zostávajú. V puberte sú zvedavé, chcú vidieť tatu, nie náhradnú mamu. Toto by mohlo byť v príručke zdravej a šťastnej EÚ rodiny. Odstráňme bariéry a milujme sa rovnako pohlavne, množme sa umelo. Osobne poznám jeden lesbický pár, ktorý sa stará o dieťa. Ale to s umelou konštrukciou tejto časti seriálu nemá nič spoločné. Ale veď hej: film a realita sú predsa dve úplne odlišné veci, nuž ale pokiaľ to mám hodnotiť ako kvalitnú a plnokrvnú fikciu, tak počujem len šuchot papiera a namáhavo vyťukané situácie do počítača, aby z tohto bolo niečo moderné, na zamyslenie a nie tuctové. Vyliezla zlátanina. Nič to, stáva sa, ideme ďalej. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I.SÉRIE: POD HLADINOU: 70% LEŽ MÁ ROZBITÉ AUTO: 75% DRUHÝ DECH: 40% HVĚZDIČKA: 10% KLUKOVINA: 70% CHROMOZOM: 65% ČISTÁ PRÁCE: 75% BYL LÁSKY ČAS: 40% //////////////////// II. SÉRIE: ZRÁDCE: 75% VEDLEJŠÍ PŘÍZNAKY: 60% NA DNĚ SKLENIČKY: 65% HRA: 35% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když před pár lety nečekaně zvítězila TV Nova se svými Soukromými pastmi, byl to významný krok k zamyšlení také pro konkurenční stanice. Česká televize otálela s odpovědí o něco déle, přesto se toto váhání vyplatilo. Nevinné lži jsou více než kvalitní alternací k Soukromým pastem, s nimiž má společný zájem o aktuální problémy české společnosti. Stejně jako v případě nováckého cyklu, i zde získávají prostor kontroverzní témata, jejichž základním jmenovatelem je lež. Vědomá či nevědomá, milosrdná, promyšlená nebo jen zoufalé gesto v zoufalé situaci. Režiséři, scénáristé i herci opět vytvořili špičkový tým, díky němuž lze původní českou tvorbu opět vnímat s trochou naděje. __ Epizody, které rozhodně stojí za pozornost: Druhý dech, Klukovina, Chromozom, Byl lásky čas, v němž doslova excelují Iva Janžurová, Veronika Freimannová a Dagmar Havlová. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

1. díl (Pod hladinou): Aňa Geislerová patří bezesporu k české herecké špičce a v této povídce to jen potvrdila. Téma mi sice moc nesedlo, čekal bych trochu více nějaké akce a méně zbytečných řečí, ale špatné to rozhodně nebylo. Jsem celkem zvědavej na další díly tohoto cyklu, které dle popisu vypadají hodně zajímavě. 2. díl (Lež má rozbité auto): Ten Dyk je opravdu příjemnej herec a spolu s Vilhelmovou to fungovalo dokonale. Velmi příjemná oddechovka s příjemnými herci, ve všech ohledech zábavnější než první díl tohoto cyklu. Jestli to takhle půjde dál, tak zvedám na 4 hvězdy. 3. díl (Druhý dech): Po třetím dílu už mi nezbývá nic jiného, než jít s hodnocením nahoru. Po celkem pohodové povídce o rozbitém autě na nás vybavili zase něco tak "trochu" depresivního a tentokrát zašli ještě mnohem dál než v případě první povídky. Téma chudoby, dluhů a vším co je s nimi spojené je pro tuto dobu velmi aktuální. A musím říct, že v této povídce se to povedlo zachytit dobře, jen škoda toho "šťastného" konce. Herci byli standartně výborní. Jediné s čím jsem však měl větší problém bylo, že když to celé začalo dostávat ty pravé grády, povídka již byla téměř u konce. Těch 70 minut prostě na některé příběhy nestačí. 4. díl (Hvězdička): Příjemná oddechovka s celkem originální pointou a sympatickými herci. Jen je škoda, že plno věcí zůstalo tak nějak nedořešených či neobjasněných. Měl jsem podobný problém jako u předchozí povídky, v momentu když to začlo být nejvíc zajímavé se již příběh blížil ke svému konci. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)
  • Natáčeno v lokalitě autokempu Županovice u řeky Dyje. (sator)

Reklama

Reklama