Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pan Brooder právě vyškolil dva Mexičany na téma: Předurčené poslání." To je oficiální stanovisko zástupce šerifa, protože to zní líp, než skutečnost, že je prostě zastřelil. A tady se hodně střílí, papá a zachraňuje. V tom mám taky jediný problém, protože si nejsem jistý, zda si věčně kritizující paní O'Dwyerová zaslouží záchranu a takového chlapáka jakým je Arthur O'Dwyer. Prostě to celé bylo takové chlapácké a já jsem ohromný chlapák. Tedy spíše teoreticky, ale přesto jsem si tuhle výpravu hodně užil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororový western je přímo vražedná kombinace. Příběh ukázkově graduje, kdy po tom co se něco stane složí záchraná výprava, aby se vše zvrtlo v jednu opravdu hodně těžko zapomenutelnou gore řezničinu. Kurt Russell se vrací se vztyčenou hlavou do první ligy a z toho jsem přímo nadšený. Snímek ani tak nestojí přímo na něm, jako spíše na pevných rozhovorech, trefných hláškách. Režisérovo jméno budu moc rád v budoucnu sledovat. 80% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom meste so zabehnutým rádom prichádza k niekolkým vraždám a záhadným zmiznutiam. Šerif s pomocou obyvatelov zisťuje, že tieto udalosti má na svedomí nepoznaný indiánsky kmeň. Vznikne štvorčlenný tím, ktorý sa vyberie hladať stratených obyvatelov. Na území necivilizovaného kmeňa ich však čakajú nástrahy, s ktorými sa ešte nikdy nestretli. - Prvý Horor skombinovaný s Westernom, ktorý som videl vo svojom živote. Nevedel som, čo mám od toho očakávať, ale tešil som sa na Sida Haiga. Vo výsledku som ale velmi spokojný. Musím však podotknúť, že velkým defektom tohto hororu je prvá časť, počas ktorej je dej strašne ubíjajúci. V druhej polovici sa už tempo rapídne zvyšuje, ale ani extrémne brutálne scény patriace k top gore scénam tohto roku to u mňa nevytiahli na plnú, čo ma dosť mrzí. Pre diváka ktorý má radšej pomalý dej a dlhú stopáž by tento fakt ale nemal byť problémom. Prekvapila ma úžasná americká angličtina a neustále ain't. K hereckému obsadeniu nemám žiadne výhrady, možno tak k žene Patricka Wilsona, ktorá bola na môj vkus doslova škaredá, ale to je znovu len otázka osobných preferencií. Ostatne väčšina hereckého obsadenia má s hororom viacero skúseností, takže moja trápna "rubrika" na konci komentárov je tentokrát extrémne dlhá. Vizuálne je všetko v poriadku, aj keď sa občas objaví roztrasená kamera, ale tieto detaily nebudem rozoberať, pretože ide o tohtoročný nadpriemer. Posledná pol hodinka má dokonale zvolenú hudbu, ktorá buduje dosť dobrú atmosféru aj vďaka tomu, že divák má po hodine a pol filmu len mizivú predstavu o tom, ako členovia kmeňa vyzerajú a čoho sú schopní. Obyčajne mi takýto prístup tvorcov a ich skrývanie zla v hororoch vadí, lenže v Bone Tomahawk je tento štýl úplne ideálny, hlavne vďaka silnému záveru a brutalite v ňom. Musím pochváliť aj názov, ktorý sa mi zdal pred pozretím trochu divný, ale aj ten má v tomto horore svoju podstatu. Definitívne jeden z najlepších hororov tohto roku a nebyť vyčerpávajúcej stopáže, bol by to pre mňa jeden z najlepších hororov posledných dvoch rokov. + Sid Haig + herec z The Thing + herec z The Cabin in the Woods + herec z Insidious, Insidious 2 a The Conjuring + herec z World War Z a Welcome to Harmony + herec z A Perfect Vacation a The Vatican Tapes + herec z The Human Centipede III (Final Sequence) + herec z House of 1000 Corpses ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte akčný krvák, tak si počkáte. Asi tak 90 minút - toľko trvá úvod v mestečku a potom strastiplné putovanie pustými a odľahlými končinami Západu. Nič proti tomu. Zahler je údajne výborný spisovateľ a ako scenárista je rozhodne majster dialógu a efektívnej výstavby postáv a vzťahov medzi nimi. Kurt si návrat do westernu očividne vychutnáva, Jenkins hrá ako malý boh, Wilson presvedčivo trpí a Fox je správne arogantné nemorálne hovädo. Keď konečne dôjde k stretu s jaskynnými ľuďmi, o postavy sa skutočne bojíte. A nielen preto, že tam sú scény typu "sekáme nahého chlapa do rozkroku, až kým z neho všetko nevypadne". Skrátka, dobrá prácička. Mám však výhrady k réžii, ktorá zabíja mnoho scén, čo mohli byť pôsobivejšie (identifikácia šípu indiánskym expertom sa odohrá skoro mimo záber) alebo intenzívnejšie (zmätené finálne jatky). Napriek tomu spokojnosť. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dialógy ako zo súčasnej manhattanskej konverzačky, herecká teatrálnosť a akákoľvek len nie westernová atmosféra, neandrtálska kameramanská práca s priestorom, a v závere logická diera s ktorou si snád už tvorcovia robia z diváka prdel. Pripomínalo mi to festivalové bizarnosti z KVIFF, oceňované Ekumenickou porotou. Ale dopozeral som to do konca, pretože tak kruté a brutálne scény sa v áčkovo obsadenom westerne vidia ešte vzácnejšie, ako tak toporne špatná réžia. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen hned podle první verze scénáře. (Dr Lizal)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama