Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Ten film do žánru horor nepatří a z toho plyne rozčarování jedinců, kteří by se na to jinak ani nekoukli. Je to prostě takovej divnější western (už mohli klidně do těch žánrů napsat fantasy a nebyla by to o nic míň pravda než s tím hororem). A je to biják výtečnej, spolehlivě čtyřhvězdičkovej.

Al90

Al90 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ja to myslel tak ze kdyby Samanthu neosvobodili,tak jestli by taky skoncila s koliky v ocnich dulcich a ,,naprcana,, na vsechny zpusoby :) 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Al90

to je právě to, jestli se Samantha a ty další ženský, se nestali obětí Stockholmského syndromu, protože ona od té doby, co ji osvobodily tak divně koukala. 

na příspěvěk reagoval Al90

Al90

Al90 (hodnocení, recenze)

Co si myslite ze se stalo s tema zmrzacenyma zenskyma co byli na konci v jeskyni? Cekalo stejny osud i Samanthu?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Tharkun

Tharkun (hodnocení, recenze)

Zdá se mi, že pokud ve filmu už od 5 minuty, není krvavá lázeň, tak je to pro lidi nuda. Mě film ohromil. Na horory se nedívám, ale zde, díky delšímu představování postav a celkově budování atmosféry, jsem se v další půlce nemohla odtrhnout a doufala ve šťastný konec. Za mě velmi povedený film.

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

Film je to skvely. Pre niekoho nuda ale pre mna bol cely film napinavy. Kamera bola dokonala a dokazala navodit napatie vo vsetkyvh scenach.

na příspěvěk reagoval Deryll

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Zaciatok vyzeral velmi slubne, herecke obsadenie to podciarkovalo, ale potom nastalo 100 minut nicoty ba az filmovej komy, pocas ktorej som neustale sledoval uplynuty cas a mal som chut film vypnut. Ak bol film otitulovany aj zanrom horor, mal na mysli tie 2 sceny z dvojhodinoveho filmu? Nerozumiem celkovemu hodnoteniu filmu. Ak sa posnazim, chapem ho tak, ze je tam jediny adekvatny herecky vykon serifa (Kurta Russella) a rozlahle scenerie typicke pre western. V nemom uzase som ostaval pri pokecoch zastupcu serifa a Samanthy, kde som si pripadal, ze sa nachadzam v materskej skolke, kde sa deticky ucia prvykrat konverzovat (nemyslim si, ze texty pre nich boli schvalne, ale proste cisto dementne). Z letargie, ospalosti, ba az komy ma prebrala posledna polhodina, ktoru staci, de facto, vidiet, aby ste nasledovali vyssie napisany obsah. Resume, 2 hviezdicky za vykon Kurta Russella, scenerie a poslednu polhodinu.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

metal.storm

Film byl dobrý? Vždyť i šachová partie představuje napínavější podívanou. V této diskuzi jsem se k danému tématu již jednou odborně vyjádřil. Zahler nedokáže uspokojivým způsobem pracovat s tempem, což je při 133-minutové stopáži učiněná pohroma.

na příspěvěk reagoval Brooks, metal.storm, Yoshitsune

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Dadel , Pítrs85

No ty p*čo to je zase překlad :-D Přesně tak některé filmy by se prostě překládat neměli a ani se o to pokoušet protože pak vznikají takové kosti a skalpi jako tohle ty vole :-DDDD

na příspěvěk reagoval konvicce

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Na konci budúceho mesiaca film konečne vychádza na blu-ray discu. V mojej zbierke rozhodne nebude chýbať. Jeden z najlepších filmov minulého roka!

na příspěvěk reagoval konvicce

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Jakožto hororový expert (největší zde na csfd.cz) jsem udělil tomuto snímku 3 hvězdy. U ostatních uživatelů toleruji přípustnou odchylku v podobě jedné hvězdy. Jakékoliv jiné hodnocení svědčí o naprosté hororové neodbornosti daného hodnotitele a v případě, že se tím dotyčný i chlubí, tak rovněž o jeho pořádné nadutosti.

na příspěvěk reagoval Mukade, BloodyBeast

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Myslím, že Bugrtt to nemyslel vážne. :) V skutočnosti totiž nikto žiadny film nemusí doceniť, pretože každý má iný vkus. A to píšem ako človek, ktorému sa Bone Tomahawk páčil. 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Dadel

Má to pečlivě budovanou atmosféru, takže co se ti na tom jako nelíbí :-D ano je sice pravda že se to může zdát být zdlouhavé a nudné a že až ke konci je tam konečně něco co za to stojí, ale jak už jsem řekl, je to pečlivě budovaná atmosféra z neznámého strachu, alespoň mě se to líbilo.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

ještě že jsem na to nešel ve Varech. To přece není půlnoční film. To bych určitě usnul a když se tam konečně po hodině a půl začne něco dít, tak bych o to přišel.

na příspěvěk reagoval BloodyBeast

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Nic ve zlém, ale místy se jednalo doslova o strerilní nudu. Hororový režisér, který neumí pracovat s atmosférou, si zkrátka nemůže dovolit přestřelit stopáž. To je pak průměrné hodnocení naprostým maximem, kterého může daný horor dosáhnout a bohužel i případ Bone Tomahawk. Ale určitě bych Zahlera úplně nezatracoval, když zapracuje na svých nedostatcích, tak tam vidím dokonce slušný potenciál pro jeho další tvorbu.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Deryll

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Vydržel bych se dívat i na čtyřhodinovou verzi! :) .. úžasná je atmosféra, dokud je "zlo" nezobrazeno a dokud se putuje... a parta byla strašně fajn poskládaná.. Richard Jenkins byl neuvěřitelnej, vůbec jsem ho nepoznal a pletl sem si ho s Jimem Broadbentem.. Po filmu jsem zjistil, že Broadbent tady dokonce hrál, ale jeho scény vystřihly. Matthew Fox byl excelentní a Kurt Russell jak se na konci po zásahu kulkou vztyčil, tak byl monumentální jak lev.. škoda, přeškoda, že skapal.. Kdyby se film dobře prodal, určitě by byla možnost dvojky.. Ale to je nejspíš utopie... Každopádně Zahler - got my attention)) za takovej peníz, takovej film, to je věc nevídaná. Bravo.. Guilty pleasure*

na příspěvěk reagoval Psychor

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jako já od toho čekal něco jako "Hory mají oči" a prostě byla to pecka :D 

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama