Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (334)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tady je zase v komentátorských alejích nablito. Někdy mi připadá, že si uživatelé berou totožné brýle jak na „bad boys vs. good one“ akční filmy, tak na ptačího muže plachtícího nad Broadwayí. Sázet Gunmanovi stejný počet hvězd jako si zaslouží posledních patnáct vývozů septiku Válečka Seagala, to už vypadá na rozsáhlou přítomnost Tarkovského plaku na mozku.. Kvarteto Penn, Bardem, Winstone, Elba je už na startu solidní lep. Akční scény jsou natočeny přehledně, syrově a bez střihačských exhibic ala Megaton. Když se podíváme na autora knižní předlohy (Jean-Patrick Manchette, levičácký autor často násilných kriminálních novel s podtextem bídného stavu společnosti), lze triviálnost dějové kostry předpokládat a v těchto typech filmů rozhodně není překážkou. Klouzání po povrchu nezákonné činnosti nadnárodních firem se zájmy v rozvojových zemích bylo ku prospěchu věci, nechci žádného Pollacka. A hlavně, není to proboha Buñuel či Vorel, ale Morel, takže by měl člověk vědět, do čeho jde. P.S.: Vysoustružený Sean, nový zajíc na poli „action hero over fifty“, dává svou roli životem zfackovaného muže s výsostným klidem. Jestli chce papá Neesonovi vkráčet do zelí, má ode mě zelenou.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU THOUGHT YOU CAN HAVE PEACE BY BEING PEACEFUL?" ------------ Poctivý thriller, pomerne čerstvý, ale zo starej školy. Pozorného diváka odmení slušným príbehom a drobnými maličkosťami. Perfektný Sean Penn, občasné akčné scény a zaujímavé neokukané španielske prostredie. Veľká škoda, že Idris sa objavil až po viac než hodine a dokopy vystupoval maximálne 5 minút. Za 4* to nedám, pretože pravdepodobne si naň ráno po prebudení vôbec nespomeniem. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Čo viedlo Seana Penna od oscarových hereckých výkonov a réžie Úteku do divočiny k postave akčného hrdinu v spoluprodukcii s Joelom Silverom? Zárobok, o akom kedysi iný charakterný herec Liam Neeson ani nesníval a teraz ich má tri do roka? Gunman nechce byť moderne štýlový, chce byť špinavý a temný, s nejednoznačne čistým hlavným hrdinom. Osobne mi tento smer vyhovuje a ani s Pennovou postavou nemám problém. Naopak je tým jediným, čo robí film zaujímavým a odlišným od žánrových súrodencov, nad ktorými ináč v ničom nevyniká. Scenár je akoby napísaný pred dvadsiatimi rokmi, v dobe Fordovho Jacka Ryana (kedy by bol k nemu zaujímavou "temnou alternatívou"). A hlavne sa zbytočne zdržuje s romantickou linkou, na ktorú divák v okolitom dianí nie je zvedavý. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Miluju Seana Penna. Normálně se teda snažím vyhnout nekritickému zbožňování slavných herců, jen z toho důvodu, že jim to mocinky slušánkuje na plátně, proto třeba Ryanovi Goslingovi posílám navoněná psaníčka jen obden, ale Sean už mě drží nějakej ten pátek. Takže ho mám na plakátu hned mezi Johnny Cashem (toho tam mám upřímně) a Danielem Hůlkou (ten je tam z čistě ironickech důvodů), a taky koukám prakticky na všechny jeho filmy. Gunman je solidní žánrovka se všema kladama i záporama, co akční snímky přinášejí. Plusem jsou určitě herecké výkony, Javier Bardem sice pojímá všechny své 'bad guys' poměrně stejně, ale i tak mu doma od televize nadávám do smradlavejch pukavců, podobně Ray Winton vystřihnul snad lepšího kámoše než byl kdy Sagvan Tofi Lukášovi Vaculíkovi. U bojovejch scén jsem zase docenila ideální poměr mezi rozcáknutejma hlavama a propíchnutejma dlaněma nožem. Vlastně jediným problémem filmu je scénář, to že je narvanej klišé situacema až k prasknutí, bych mu odpustila, ale fakt nechápu, proč si ústřední milostná dvojice musí vyřikávat staré křivdy zrovna ve chvíli, kdy je nahání banda zabijáků, to mě totálně znepokojilo. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nerad pálím Morelovi tak nízké hodnocení, pač zbytek jeho akčňáků mám v oblibě a vždycky to bylo na plnou. Ale na jistotu se spoléhat nemůžu. V čem je vůbec hlavní problém Gunmana? Rozhodně málo akce a krocení Penna. Scénář je slušnej, překousl jsem i pár klišé, jenže mne to moc nevtáhlo. Sean Penn je v pohodě, vlastně celkově postavy sami o sobě nejsou vůbec špatný, já od toho ovšem očekával něco jiného. Pořádnou akční sekanou, kde ke konci hlavní hrdina vymlátí a vystřílí všechny bastardy. Akce je sice málo, za to je šťavnatě krvavá, bitky kontaktní, pěkně sestříhané, dynamické a surové, přestřelky jsou v mém oblíbeném režimu, přebijí se, kryje se, míří se a pár slušných průstřelů se taky najde. Navíc se jak souboje, tak aj přestřelky mají mojí oblíbenou kostru, tedy těsné prostory, kde jde zejména o využití všeho kolem, přizpůsobení se prostoru a improvizaci, takže nápady nechybí. Akce je správně živočišná, celkem inovační, je zde přehlídka Coltů, Vectorů 45 a dojde aj na řezné zbraně k tomu ta bolest z každého úderu je hmatatelná. Jenže to je ten problém, je toho sakra málo na můj vkus. Největší trable nastávají po chvilce, kdy přijdeme na to, že Jim Terrier trpí nějakým syndromem a proto se musí krotit. Já očekával pravej opak. Penn je v defenzivním stádiu, takže záporáci jdou po něm, né on po nich. Což skutečně zamrzí. A dál postavy, nejsou moc propracované, zahrané jsou dobře, ale bylo mi tak nějak jedno, kdo to schytá. Akorát Sean Penn mne bavil, nemá ovšem takové charisma, aby dvouhodinovku sám utáhl. Jinak však působí přirozeně, má parádní fyzičku na svůj věk, působí strhaně a takové já žeru. A chválím aj kvalitní hudbu. Takže je tu víc kladů než záporů, měl jsem sice tendenci konečné shledání s ženuškou přepnout, já ale vydržel. Romantická linie nezajímavá, příběh nezajímavej, akce brutální a výborná, je jí však málo a ani mi ten film nebyl moc osobní, velká škoda. Snad příště. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Felix (Javier Bardem) leží na pohovce a hádá se s Terrierem (Sean Penn), má čistou dlaň, i když v předchozím záběru ji má celou od krve. (moznazitra)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama