Reklama

Reklama

Into the Mind

  • Slovensko V mysli (festivalový název)
Trailer

Toto je příběh o stále rostoucí výzvě. O odvaze riskovat fatální procitnutí, o vytrvalosti a usíli k dosažení svých cílů. To vše nejsou jen fyzické výkony, ale i stav mysli, který je nezanedbatelnou částí našeho výkonu. Od tvůrců mnohokrát oceněného filmu " All.I.Can ", Sherpas Cinema hrdě představuje svůj nejnovější celovečerní film s tématikou extrémího lyžování v hlubokém prašanu - Into the Mind. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Artová oslava odvahy, rychlosti, pohybu člověka na sněhu - něco, co zdaleka přesahuje obvyklou trikovou sypačku z 'extrémně sportovních' videí. Neříkám, že jsem občas nebyl unešen, ale těch meditativních záběrů přírody a horských šamanů na mě příliš... Rozhodně ale zajímavá podívaná, plus ta jízda přes noční město - krása. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Fascinující, kde mě to občas hlava nebrala, ale věřím, že pro kluky a holky (jak jsem postřehla) to je adrenalin a zážitek na celý život.....plus dobře vybraná muzika dělá z toho dokumentu výjimečnou podívanou. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba co se audio-vizuálního zpracování týče, s multikulturním nádechem a propracovanou režií, to vše určitě nadmíru potěší všechny fandy extrémních sportů, hlavně freestyle snowboardingu a freeskiingu. Tohle není film o nejlepších tricích nebo nejšílenějších skocích, tohle je příběh o pocitech z jízdy, příběh jezdce, krajiny a smyslů. 85 % ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Recyklácia toho, čo sme už videli v All.I.Can, akurát s pokusom o mystifikáciu a artového zaradenia. Napoprvý krát to ešte čiste z vizuálnej stránky fungovalo v The Art of Flight, ale tu je to už naozaj len hra na efekt, bez akéhokoľvek podtextu. Od dokumentu čakám viac, nie len videoklip s krásnymi zábermi... 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně další z úžasných dokumentů, tentokrát z vrcholků hor a lidí, kteří se je pokouší zdolat pomocí lyží. Nutné vidět v HD, protože obrazy jsou naprosto jedinečné. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

spousta krásných záběrů, ale to je víceméně všechno.. nesmyslně přepálená snaha o uměleckost totiž totálně zabíjí sportovní či adrenalinovou stránku, jako celek to prostě dost dobře nefunguje a rádoby dojemný závěr je k nevydržení.. slabé 3* ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Oddychová inšpiratívna obrazovo-zvuková priam až orgazmická záležitosť. Prišlo mi to ako spojenie starého a nového sveta vo svete prírody. Zábava, nadšenie, rešpekt vo vlne v kruhu, ktorou sa chcete nechať unášať. Obdivujem ich, užil som si to, je to precítené, má to dušu napriek tým reklamám, čo im to zrejme zaplatili, no to nebola podstata filmu a vedel by som si predstaviť verziu, kde ich zostrihajú, lebo súčasný systém ničí mnohé diela ich využívaním. Doprial by som každému, aby mal tú možnosť si takto užiť tento svet. Niekedy nechápem, za čím sa stále ženieme, že si nevychutnávame tie panorámy, tie chvíle, zážitky, tú radosť a splynutie so svetom v radosti a šťastí. Svet extrémnych zimných športov v umeleckej podobe, čo viac si môžem od dokumentu z prírody a o športe priať počas zimného víkendu pred Vianocami? Nádhera. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Naprostý orgasmus pro nadšence extrémních sportů. Krásné přírodní scenérie točené z nejrůznějších možných i nemožných úhlů. Úžasný nevšední a místy hodně kreativní střih perfektně sedící k hudbě (resp. jejím tónům a beatům). NESKUTEČNÁ PASTVA PRO OČI! Nejde ani tak o těžké triky, jako spíše o užití si jízdy, volné přírody a metrů a metrů prašanu, na kterém před vámi ještě nikdo nebyl. Myslel jsem si, že Art of Flight už těžko něco překoná, ale po shlédnutí Into the Mind budu muset svůj názor přehodnotit. Můžete vidět záběry/šílence/umělce především z oblasti freeski a snb, ale mihnou si tam i záběry surfu a kajaku. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozporuplný snímek. Začátek natočen ve stylu videoklipu či reklamy. Střih až příliš rychlý, vizuál a kamera super. Bohužel střih nám jaksi rozsekal děj na kousky. Stopáž filmu bych zkrátil na polovinu. Titulky oč kráčí skoro žádné. Shlédnuto v rámci MFOF 2014 v Opavě. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem žádným fanouškem sportovně laděných videí, už trailer na Into the Mind si mě získal parádní kombinací nádherných záběrů a povedené hudby. To, co pak dokázal samotný film ve svých třinácti kapitolách o překonávání hranic a učení se pokoře už se těžko popisuje slovy. Díky prvotřídní technické kvalitě by dokázal bez problémů stát i na samotných záběrech přírody zabírající krásy od mořských vln, přes mravenčí upravené sjezdovky až po vysokohorské planiny a čarokrásné vrcholky hor. Samotné sjezdy ale nejsou jenom akčním zpestřením, naopak se mi poprvé stalo, že se mi podařilo vžít se do pocitů vystupujících borců, a právě o těch pocitech Into the Mind je. A i díky hudbě se stal po Domově druhým nejkrásnějším filmem, který jsem viděl. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

TOP of TOP, nechápem tie troječky v hodnotení. Zrejme veľa z hodnotení je od priaznivcov zimnej papučovej kultury, čo majú každé toto obdbobie svoju prdel luxusne zazimovanú v gaučoch. Nazdar! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry doprovázené neméně krásným hudebním doprovodem, ale mezitím zoufalá nuda, protože představování desítek účastníků téhle Freestyle show a reklama na zimní vybavení mě tolik neberou. Lyžování mám rád, adrenalin při svižné jízdě na hraně je úžasná věc, ale myslím, že vždycky je potřeba umět rozlišit tu hranici mezi výzvou a hazardem se zdravím. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Kořím já horu, led, sníh, skálu? Ne! Všechno je tu od toho, aby si to pokořilo mne. A až se tak stane, budu šťastný! Filmová výzva! ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

telegraficky: SNB vyměněn za lyže - přibylo pádů - zmizel original zvuk a byl nahrazen písněmi - plus jeden pronajatý monk a hejno ptáků .... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vskutku fantastické shoty si pro nás duo kameramanů připravilo! Od Skalistých hor po vrcholky švýcarských velikánů se pseudo borci lopotí se skalními výběžky při sjíždění často netknutých černých sjezdovek (dokonce extrémnější, nežli slavný Hahnekamn!). Naneštěstí jste nuceni se dívat na jakéhosi šamana, jež si klohní něco k snědku a přitom se tváří jak vše vědoucí Dalajláma ve svém indickém exilu. Rétorikou mladých to bylo "epický" (jelikož dle mladých je to synonymum k slovu cool - jazykovědci zacpěte si uši!). No a honorář ve formě kanárkově žluté větrovky bohužel sráží um kameramanů! 83% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný pohled na dokument, je to úžasně napsané a části dokumentu jsou geniální, nejvíc mě zaujala část Death, škoda že byla tak krátká :( Ale je fajn, že sportovní dokumenty nenatáčí jen Redbull, ale že se na to zmůžou i jiní a dokonce bych řekl, že tohle bylo lepší než kde jakej Redbull film. Nádhernej soundrtack, záběry a jediná chyba byla možná to, že to chtělo být až moc geniální a části s točením tou blbostí jsou nudné. Střih je dokonalý, naprostá špička. 85% ()

Simpoch 

všechny recenze uživatele

"Míň šamanů, víc lyžování" - hláška, které jsme se smáli celé sledování tohohle uměleckého díla. Ve skutečnosti je to skvělé, žádné zbytečné řečnění, super muzika a záběry. Palec hore. ()

Reklama

Reklama