Reklama

Reklama

Hráč bez limitu

(TV film)

Obsahy(1)

Extrémní cyklista Jan Kopka se jako první Čech zúčastnil aljašského závodu Iditarod a dokonce ho napodruhé i vyhrál. Jde o 1800 kilometrů dlouhý závod neobydlenou divočinou, kde, jak závodníci sami říkají, přestává existovat čas i vzdálenost. „Je to závod, kde přehodnocuješ priority, kde jsi sám a bojíš se o život. Pak si uvědomíš, že mnoho věcí, kterými ses zabýval doma, je nepodstatných, a že jsi dělal spoustu zbytečností.“ Na lidech jako je Jan Kopka není při letmém setkání znát jejich výjimečnost. Nemají potřebu nic svému okolí dokazovat – tím stěžejním pro ně je přetvářet a obohacovat svůj život na samé jeho hraně. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

6thSun 

všechny recenze uživatele

"Taky jsem bydlel v baráku, kterej nešel vytopit, v obýváku bylo osm stupňů, fungoval jsem tam v symbióze se zvířátkama a byla to moc fajn doba." Je jasný, že člověk s takovým názorem bude chtít vyhledávat extrémy a cítit se v nich jako doma. Je to pro mě nepochopitelný, ale hluboce to obdivuju. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Viděno na festivalu Finále 2013. Hráč bez limitů od otce a syna Moulisových je zajímavým portrétem člověka, který našel svou cestu v jedinečném překonávání svých vlastních lidských limitů. Jan Kopka našel své místo v nevšední formě na extrémních místech a za extrémních podmínek. To vše se promítá do jeho osobního života, jeho nekonvenčního způsobu a důležitosti při hledání osobního pocitu svobody, uvolnění a respektování lidských životů Musím ocenit působivé ilustrační záběry ze severského Laponska, které zvyšují autentičnost výpovědi. Život se dá žít i jinak, než si stále myslíme. ()

Reklama

Luke7 

všechny recenze uživatele

Velký obdiv ! Extrémní Biker, který jezdí to co už je daleko za hranicí "normální" MTB cyklistiky a života vůbec. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Šílenec který ale nejen závodí, ale vnímá, cítí..ale šťastně moc nepůsobí, takže možná i jistá forma útěku... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama