Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Recenze (170)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu všedná nuda s jediným výrazným prvkom - hereckým pardálom, s ktorého postavou ale nejde moc sympatizovať a cool môže pripadať iba tým pendrekovým dámam v prvej rade na jeho koncerte. Pacino čoby egoistický bohém si na nemladé kolená hľadá cestu k odcudzenému synovi, ako to pred ním v X filmoch robilo Y podobných postáv. A popri tom sa snaží zlanáriť na večeru nedostupnú Anette Bening, ale nie tak zábavne a šarmantne, ako sa o to onehdy pokúšal Jack s Helen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $5,637,066Tržby Celosvetovo $7,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Komédia výdatne bavila po celý čas svojou uvoľnenosťou a primiešaná štipka rodinnej drámy tam krásne sadla. Príbeh bol veľmi dobre vyvážení a prechod medzi vážnymi a zábavnými scénami bol priam excelentní. Treba uznať, že raz za čas vznikne aj v americkej produkcii niečo čo nie je len zbytočne oplzlé, nevkusné ako to býva v poslednej dobe u komédii ale ako v tomto prípade má to príbehom čosi do seba a každá scénka má nejaký ten význam pre chod príbehu, príjemná oddychovka. /videl v kine: 90%/(filmový festival Art Film Fest 2015) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ROZHODL JSEM SE, ŽE UDĚLÁM V ŽIVOTĚ PÁR ZMĚN. NĚKTERÉ Z NICH TĚ MOŽNÁ ŠOKUJÍ…“ /// Udělat změny a bejt zase opravdovej. Nápad, kterej nenapadá jen vyhaslý rockový hvězdy, ale může se to stát i Tobě. Mít frňák čistej, bez kokainu, v posteli ženskou přiměřenýho věku a hlavu bez sebevražednejch myšlenek. (Nebo chceš právě tohle? Tak to je jiná pohádka…) Al Pacino a jeho cesta k normálnosti. Fajn je i zbytek obsazení, navíc ta malá holčička… Úsměvný drama o snaze získat na starý kolena přízeň syna, často a hezky střídá nálady a není ani tak o rockový hvězdě, ale o životě. Nechybí Lennonova muzika a jako bonus zapěje i Al Pacino. Film, kterej oceníte s věkem. Já se už dostal na 4*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle (skoro) skutečnejch událostí. 2.) Nejradši mám tuhle: „Slepě kráčím po cestě a marně hledám cíl…“. Thx za titule „DoubleJo“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách mi bylo jasný, že tohle bude krásný, a nebýt zakolísání v závěru (a tím pádem trochu slabšího konce) tak volím i pět hvězd. Pacino je herecky tam, kde ho pamatujete a dojímá postavou staré vyhořelé rockstar na "odvykačce", přičemž září jeho charisma (kouzlo, jiskra, vtip, šarm...), ale užijete si i sympatických vedlejších postav. "Lennonovský" lidský film co chytne za srdce, co feel-good... this feels great. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za všechno může přece John Lennon a už se v tom Danny vezeš. To mně bylo jasné hned, jak jsi dostal od něj dopis. To byla nádherná ALPacinova jízda a já před ním stále smekám. Například jeho vystoupení v baru bylo senzační, přitom dojemné a zabrnkalo na mojí emotivní strunu. Ano, bylo tam pár hrstiček patosu a klišé, ale můj pohled na tenhle příběh, který se mně silně dotknul i z jiných důvodů, to nijak neovlivnilo. "V mojí mysli je jaro, ale opadávají podzimní listy. Jak okolo kráčím, všechny je posbírám........slepě kráčím po cestě a hledám jasný cíl. Nedívej se zpět a nedívej se dolů..." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, berete drogy? - Momentálně nebo obvykle?" Danny Collins se po čtyřiceti letech hroucení rozhodl udělat něco se svým životem. Je to inspirující, ale mám jisté podezření, že mně John Lennon žádný motivační dopis nenapsal a tak si budu muset počkat na nějaké to psaní od Bona. No nic. S Dannym jsem se pobavil velice slušně, ale ty rodinné hodnoty v závěru mi úplně přebily tu pohodovou zábavu, kterou Danny dokázal nabídnout i při svém mizerném zpěvu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Al Pacino a jeho labutia herecká pieseň. Pôvodne som nechcel písať viac, ale tento film si to zaslúži. Inšpirovaný skutočným príbehom rockovo-folkového speváka Steva Tilstona - Danny Collins je krásny film, ktorý ponúka veľkú emocionálnu hĺbku! Al Pacino žiari v hlavnej úlohe, predvádza nesmierne silný a takisto primerane jemný výkon a opäť dokazuje, že patrí medzi najväčších velikánov strieborného plátna, čo sme tu kedy mali. Napriek námetu, film nie je o hudbe. Je o starnúcom skrachovanom hudobníkovi, ktorý sa na sklonku kariéry pokúša očariť a nájsť si cestu do života svojho syna - muža, ktorého nikdy nestretol a jeho vlastnú rodinu. Zároveň sa Danny pokúša nájsť dôvod ako a prečo žiť. V momente, keď dostáva list od známej rockovej hviezdy štyridsať rokov po jeho napísaní sa jeho život a pohľad naň zmení. List obsahuje radu, že ak by ho nasledoval, mohol by zmeniť Dannyho život k lepšiemu. V podstate bol odkaz o tom, že nemusíte nechať materiálne veci narušiť vašu kreativitu. Problémom pre Dannyho je, že po štyridsiatich rokoch kariéry sa teraz nachádza v tej kreatívnej a duchovnej rutine, pred ktorou ho list varoval. Už tridsať rokov je v tvorcovskej kríze, bez nových nápadov a už roky hráva a spieva ten istý playlist, ktorý sa pre neho stáva toxický. K šťastiu a inšpirácii mu už nepomáha nič - ani drahý dom, autá, mladá snúbenica, či alkohol a drogy. Cíti len prázdnotu, ktorá je pre neho neznesiteľná. Po prečítaní listu sa Danny rozhodne odísť do dôchodku. Robí tak preto, aby sa pokúsil oživiť svoju kreativitu a dokázal si, že dokáže ešte produkovať. Zvyšok filmu odhaľuje viac o Dannyho charaktere, čo dokazuje, že pod všetkým trápením a drogami existuje slušná osoba. Ak chcete zistiť, či Danny nájde šťastie a naplnenie, pozrite si film. Neoľutujete. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jejda, to se mi strefilo do noty. Samozřejmě scénárista občas kouzlí na hraně uvěřitelna a berliček vypálí hned několik, nicméně celkově jde o velmi milý kus. Druhá míza vznikla na motivy skutečného příběhu a dokazuje, že je škoda, že se charismatický Al Pacino nechává do něčeho pořádného ukecat ojediněle, respektive, že by měl možná vyhodit agenta (Jack a Jill, Uzavřený případ atp.). Tentokrát jeho zhýralý zpěvák žije několikátou dekádu ze své předešlé kariéry, senilní diváctvo žádá stále ty stejné staré hity, až přijde dárek od manažera (tady ta inspirace skutečným příběhem), který zamíchá docela dramaticky jeho životem. Co kdyby..? Člověk by čekal šablonovitý příběh o nápravě jednoho života, kdy chlast, děvky a drogy hrály vždy důležitou roli, ovšem až tak jednoduché to není. A můžou za to právě herecké ikony, které se sešly, i mnohé scény, které to s vyvoláním emocí zatraceně zvládly. Feel-good drama se sympatickou atmosférou, rodinnými prvky (tady se na pilu tlačí nejvíc) a docela upřímnou zpovědí. Režisér a scénárista Dan Fogelman mimochodem napsal Bláznivou, zatracenou lásku. To už něco napovídá. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí vykríknuť: "Konečne!!" Áno, konečne sa Al Pacinovi podarilo niečo v čom jeho nepochybne stále zvučné meno nepôsobí akosi navyše. ja chápem, že Al nemá chuť dookola hrať gangstrov, ale napísať mu rolu na telo, to už vôbec nie je také pravidelné ako v časoch jeho najväčšej slávy. Film Danny Collins má v prvom rade debilný český preklad, fakt nechápem, kde distribútori na tie názvy chodia, inak však nemám veľmi čo kritizovať. Film má dobrý príbeh, vtípky fungujú a je vidieť, že Al si to užíval a určite mal radosť aj zo stretnutia so skutočným Danny Collinsom. Je to už pár rokov, čo som ho videl takto herecky žiariť. Naposledy snáď ešte Doktor smrť, ale inak jeho filmy z posledných rokov za veľa nestoja. Jeho posledný hit je z roku 2002 a to Insomnia! Film sa takmer vôbec nevenuje spevákovym hitom, aj keď ich tu pár zaznie, Al Pacino to spevácky ako tak utiahol, ale film je skôr o jeho konci kariéry a urovnávaní naštrbených vzťahov z minulosti. Ja som spokojný. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Šíleně nudný příběh o jedné neexistující hudební hvězdě. Al Pacino se snaží seč mu síly stačí, ale zůstává zoufale osamocen. Z plátna prakticky nesleze ale mě film nechával po naprostou většinu děje naprosto klidným. Když dostanu chuť na Mistra Ala, tak raději sáhnu po Kubánském politickém imigrantovi. 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět po delší době Al Pacina ve snímku, kde nehraje žádného tvrďáka, cholerika, gangstera, atd. Druhá míze je poněkud nudnější záležitostí, čas u ní příliš rychle neplyne, takže proto dávám pouze 3*, ovšem herecké výkony a hudba rozhodně potěší, stejně jako doslov v závěrečných titulcích. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dokonalost se na tři čtvrtě druhé hodiny zhmotnila v nádherný film, který mi přinesl víc radosti než loňské Vánoce. Čistý a upřímný příběh bez kaňky pisálka fantasty, výborně vykreslené postavy, nálada k pomilování. Al Pacino hraje líp než Jágr na pražském mistrovství světa, konečně si zase jednou vybral projekt, ve kterém není jen hvězdná záplata, ale kde má funkci zvýrazňovače už tak dost tučné parády. Jeho společné scény s Annette Bening, to je lahůdka, jakou si nekoupíte v cukrárně na Václaváku ani kdybyste tasili pětikilo. Mně osobně navíc rozemlela Jennifer, která svýma očima hrála tak, že bych se s ní za to z fleku oženil. Je mně úplně jedno, co o tomhle filmu kdo napíše, pro mě to byl jeden z nejkrásnějších zážitků v kině vůbec. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Al is back! Po řadě prapodivností se můj miláček objevil konečně v něčem jako stvořeným pro něj. Ano, ano. Děj o pohádkově bohatém dědečkovi tu už párkrát byl, ale tohle mělo šmrnc. Jednak to bylo samozřejmě Al Pacinem. Z jeho očí i přes jeho věk jsem zase viděl koukat čerta z Ďáblova advokáta, přísahám že jo. Ale nebylo to jen jím. Film je velmi vtipně a citlivě prolnut písničkami Johna Lennona a jelikož je on zase pro změnu mým dvorním zpěvákem nemohl jsem si více lebedit. Sám námět opřený o jeden zašantročený dopis zas taková tuctovka není. Někdy to holt tak v životě přijde. Řítíte se jím jak to jde a najednou zjistíte, že jste nějak blbě odbočili. Nevíte kdy a nevíte kde, možná to tušíte. Před vámi je konec cesty a sráz. Někdo dobrzdí, někdo ne. Někdo si všimne celkem rychle, že jede blbě, někdo to nepozná za celej život. Těch možností jak to zjistit je nepočítaně. Pro někoho tím může být vážná nemoc, pro někoho zlý skutek co už nejde před sebou samým okecat, někomu to prozradí přátelé a někdo to tak nějak pozná najednou sám. Hrdinovi filmu bliklo ve chvilce, kdy četl dávno psaný a jemu věnovaný dopis. A v tom je kouzlo filmu. Pro mně je to ta pravdivost, to hození ručky v plné rychlosti, kdy po kvílení brzd se člověk zastaví, kouká překvapeně kolem sebe a vidí ty míle zbytečně ujetých kiláků... Sám mám teď pocit, že jsem krapet zakufroval a tak mi film celkem sednul i když to bylo zbytečně moc happy... Jenže já se chtěl včera bavit, smát se a Alovi se to párkrát podařilo. Takže zaokrouhlím nahoru a dávám za 4 lajny koksu... * * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Al Pacino znovu nezklamal a i ve svém věku stále válí. Bavil jsem se, příběh příjemný, hudba pěkná a i dobrá vedlejší herecká sestava. Trošku pomalejší tempo, občas klišé a průhledné, ale nic výrazného, co by dokázalo zkazit dobrý filmový zážitek .. 8/10 = 80% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vezměte Al Pacina, napište mu slušné dialogy a máte jistotu, že natočíte dobrý film. Samozřejmě, že je to další z amerických pohádek, ale na druhou stranu ten příběh není zase tak úplně nepravděpodobný a při jeho vyprávění je jednomu docela příjemně. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Milý snímek o, v našich končinách, neznámém zpěvákovi. Tenhle fakt jde ale stranou, jelikož Danny Collins určitě stojí za pozornost a 106 minut vašeho času. Vše je velice dobře odvyprávěné, proložené příjemnými písněmi, které vás donutí si podupávat a povedenými vtípky, u kterých se nejednou s radostí zasmějete. Příběh je zde sice už ohraný, ale jeho hlavní hvězda - neuvěřitelně charismatický Al Pacino, mu dává tu pravou jiskru. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento "čiastočne životopisný" film sa dal nakrútiť dvoma spôsobmi. Buď budeme s Dannym súcitiť a držať mu palce, alebo mu jeho správanie dáme poriadne vyžrať a šancu nedostane. Fogelman sa rozhodol pre prvú možnosť, temné tóny však prenikajú častokrát nad predom stanovenú hrejivosť a dodávajú filmu vyváženosť. V podstate som s filmom veľmi spokojný, len mu nie všetko verím. Samozrejme že je vzhľadom na synovu chorobu situácia iná a otcova 40 rokov trvajúca nezodpovednosť nie je potom to najdôležitejšie pri rozhodovaní sa, či sa s ním baviť alebo nie. Mrzí ma posledná veta filmu, tu mohol ostať Fogelman otvorenejší a ostať iba pri skutočne vydarenom zábere na dvoch chlapov, ktorých sme si za tie necelé dve hodiny museli všetci nejakým spôsobom obľúbiť. 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Objektivně tři a půl, ale za Ala to zase jednou zvednu. Příjemná, lehce nadprůměrná pohodovka s poněkud překvapivým koncem. Za mě palec nahoru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nechýbalo veľa, aby som si tento film absolútne nezamiloval. Al Pacino je späť vo forme v role, ktorá mu skutočne prospela a absolútne sa s ňou dokázal stotožniť. Plus jeho zmysel pre humor a charizma jeho postavy tomu dodávajú absolútne fantastickú chuť, kde človek chce len sledovať ďalej. Rovnako aj jeho manažér Frank je vynikajúci v podaní Chrstophera Plummera, no rovnako aj klavírna hudba použitá vo filme stojí za to. Všetko pôsobí prvú hodinu uveriteľne, no potom prichádza zase americké klišé v podaní konfliktu, kde potrebujeme nejakú drámu. A vieme ako to celé zase dopadne. A to je škoda, lebo za celý ten čas som si maximálne užíval. Ale zvyšok filmu a postáv je tak uveriteľný, tak chytľavý a tak skvelý, že si 5* zaslúži. Možno by som chcel ešte trošku viac Dannyho skladieb a tvorivosti, ale to už sú detaily. Jeden z najlepších filmov, čo som tento rok videl. ()

Reklama

Reklama