Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Honyaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s Budem mám rád. Pohodový příběh, jedna písnička doprovázející celý příběh, pořádné „bitky“ smích také nechybí. Zde se příběh točí okolo banánového ostrova, na kterém velí Joe (Bud Spencer). To by nebylo jen tak, aby mu to ovšem prošlo bez povšimnutí bohatých obchodníků, kteří dostali chuť zrovna na banán. 3 hvězdy ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Další film, ve kterém Bud Spencer prostě hraje Buda Spencera. Facek během filmu létá o trochu méně než v jiných příbězích, avšak další elementy Budova hereckého rejstříku mohou vyniknout o to více. A musím říci, že pohled na Buda v budce pro stráž kasáren je vskutku nezapomenutelný. Z jeho hromotluckosti se těží i nadále, a to v tradičně infantilních scénách z vojenského výcviku. Neopomenutelná smysl pro spravedlnost také nechybí, a tak Bud vyhodí z klubu, ve kterém pracuje jako vyhazovač, i místního velkomafiána a po něm dokonce i samotného majitele. Některé scény jsou poněkud hluché, co se týče jejich spádu, ale pokud se dokážete zabavit tím, že se kocháte naivností tohoto typu filmů a smějete se už samotnému pomyšlení, jaké je štěstí, že něco takového bylo natočeno, bez problémů je překlenete. Ač jde o další přímočaře dětinsky absurdní komedii, nechybí tady i sociální přesah v podobě tématu byrokracie a dalších nesmyslů, jejichž absurditu si při své běžné existenci ani neuvědomujeme. "Banánový Joe" tak činí narozdíl od třeba "Bohové musejí být šílení" trochu humpolácky, ale to k tomuto typu filmu prostě patří. Nadržuji, ale tyhle filmy mám prostě rád. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Automaty nastavte tak, aby nikdo nic nevyhrál !! Nejsme žádná armáda spásy !!" ;) Stenoův Banánový Joe je stejně jednoduchoučký, neotřepaný a ve své neotesanosti miloučký, přesto však ani zdaleka tak sebeironický a zábavný, jak by jeden čekal, či jak by se slušelo, podobně jako hlavní hrdina našeho příběhu negramotného hromotluka v podání Buda Spencera, kterému zde modrooký Terence Hill až příliš schází.. Steno servíruje velkou spoustu podařených hlášek, slušných bitek i obludných crazy scének hraničících s italskou infantilitou buranských komedií.. Naopak satirická vložka v podobě konfrontace se středoamerickou byrokracií mi přišla naprosto geniální..;) Nevyrovnané a v důsledku překvapivě slabé.. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Tak ja som sa na tomto filme príjemne bavil. Úplne som sa trhal smiechom, pri naháňačke nákladných áut, keď tieto jeden po druhom havarovali a tie samotné búračky boli "natočené" s jedným a tým istým bielym angličákom hoci sa ani jedno z tých áut na ten angličák nepodobalo ani náhodou a už vôbec nebolo biele. Paródia na byrokraciu (ak je také niečo vôbec možné) mala tiež niečo do seba, rovnako ako Dorianna. Dávam 3 hviezdy a teda 55%, pretože som sa bavil a nad nejakými filmárskymi "prkotinami" sa nemá pri takýchto filmoch význam zamýšľať. Ak si niekto chce pozrieť Bud Spencera sólo, tak odporúčam môjho obľúbeného Miliónového chrobáka, alebo snáď ešte lepší, ale o to menej známy snímok Lo chiamavano Bulldozer s výborným hudobným doprovodom. ()

Brtniik

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen kousíček (okolo místa jak si nechává šít šaty a stane se vyhazovačem), ale nemohu se zbavit pocitu, že to musí být pěkná volovina. Bud Spencer coby naprostý dement z pralesa (či odkud tahal ty banány) mi nějak nesedí. Oba kluky, ve věku, kdy je to předpokládatelné, jsem samosebou žral. No nic, snad mu dobře zaplatili. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)

Reklama

Reklama