Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (131)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zatímco Terence Hill měl za svou samostatnou hereckou kariéru více dobrých filmů (Podivné dědictví, Mé jméno je nikdo, Superpolda), Bud Spencer se v podstatě pořád utápěl v podobných detektivkách (v osmdesátých a devadesátých letech.) Výjímku ovšem tvoří tento snímek. Příběh dobrosrdečného obchodníčka, nedotčeného civilizací, který zažije mnoho dobrodružství vlastně jen kvůli tomu, aby získal pro svou činnost povolení, nepostrádá jemný humor a sebeironii. No a bitek si taky užijete dost... ;-) BANÁNY HEJBOU SVĚTEM! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Humorem a banány se ve filmu nešetřilo. Myslím si, že když se na tohle dívá vietnamský ocbodník - stánkař, hledá na mapě tohle místo, aby odtud na svůj stánek se smíšeným zbožím dovážel ty nejlepší banány a prodával je společně s botama adodas a budíkem panisonac v jedné akci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na dalsi Spencer-Hillovku, jenze pak jsem si precet, ze tu je jen Spencer a zacal jsem se bat. Hill ma par kvalitnich kousku, kde nema Spencera, ale Spencer to sam vetisnou nezvlada, protoze jen dava rany a tu komicnost zastava Hill. Takze je jasny, ze tu nebudou vtipky ze vzajemneho postuchovani. Jenze od prvni minuty jsem se neuveritelne bavil. Spencer nehraje zadnyho nastvanyho hromotluka, ale ultra vymastenyho vesnicana, co prodava banany a jeho cesta za licenci je proste dokonala. Vubec nic nechape, chova se jak hovado a do toho sereze docela dost typku. Velmi mile prekvapeni. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady bláznivých crazy komedií s obrem Budem Spencerem. Bohužel mám pocit, že když hrají sólo, tak jejich filmy nemají tu patřičnou kvalitu. I tak jsem se dobře pobavil, jak je ovšem v jejich filmech dobrým zvykem..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zavřeli ho za dezerci, nabádání k výtržnostem, za napadnutí státního zaměstnance a za útok na policistu. Už nikdy nebudete muset skákat z okna, šéfe." Tak ministři se nevěší na věšák, úředníkům se nekradou razítka, z armády se neodchází bez povolení a mafiáni se nevyhazují stavebními otvory? Vždyť to nevím ani já, tak jak to má vědět Banánový Joe. Já jsem si s ním tedy užil souboj s úředním šimlem, závod náklaďáků i ochranu zpěvačky, takže si troufnu napsat, že tohle je nejlepší samostatná budspencerovka. A teď si jdu dát banán, protože banány hýbou světem a v tom se Joe vyzná. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejlepší samostatný počin Buda Spencera. Na jednu stranu klasická fackovací komedie, na druhou stranu i satira na úřady a zřízení ve Střední Americe. Bannánový Joe je v Budově podání opravdu roztomilý a už jen svým pohledem budí smích (všechno myslím v dobrém slova smyslu). P.S.: Na světě tak krásných hereček jako je ta, co hrála Doriannu, také moc nebylo a není. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to tak naivní a lehce pochopitelný film, až je geniální! Tato komedie funguje i dnes a spolehlivě mě rozesmála! Bud Spencer i bez Terence válel!! Prostě komedie s velkým KÁ! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bez Hilla to sice není ono, ale Joe je sympaťák. Konfrontaci dobrosrdečného burana s divokým městským životem už jsme viděli mnohokrát a Banánový král nás tak nemůže ničím překvapit, ale minimálně si v jeho přítomnosti dobře odpočineme a užijeme si titulní skladbu, která svou živelností strčí do kapsy takřka celý film... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Méně bitek vůbec filmu neuškodilo, Spencer si napsal sám námět a musím konstatovat, že velmi vtipný. A Steno se svými kolegy dopracovali do geniality scénku s Budem na stráži. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pohodová průměrná rodinná komedie s hromadou banánů a představitelem lidoopa Budem Spencerem. Speciálně pro tento film jsem si koupil půl kila této žluté dobroty (jelikož mám banány hrozně rád, nebyl to žádný problém) a v klídku jsem se díval na tuto komedii přikousávajíce banány :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale pre mňa je toto dokonalá komédia sama o sebe. Proti byrokracii a všetkých kravinám. Milujem scénku, keď si Joe potrebuje vybaviť občiansky preukaz a rodný list, milujem scénky z vojny, milujem ako si myslí, že mu muž v telke hovorí aby sa poriadne obliekol, milujem keď pracuje ako vyhadzovač. Tento prostoduchý dobráčik proste má talent robiť veci poriadne... alebo občas jemne nepochopiť. Je to pre mňa absolútna klasika komédie... treba vidieť. :D ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Laciná banánová fraška, kolísající mezi trapností a výbornými scénami (např. v armádě). Samostatnou kapitolu tvoří dabing z Barrandova, který vyšperkovali slovním humorem (za všechno, Véna) a zmršili personálním podobsazením, několik herců se střídá každý minimálně v desítce malých roliček, Bubníka, Šetenu, Bartákovou a Klapku poznáme všude! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

hej just banan joe,hej hej.tuhle kravinku mám i z nostalgie opravdu rád.jediný film se spencerem bez hilla který je opravdu povedený. ()

Reklama

Reklama