Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda neškodných podfukářů se vesele živí malými podvůdky na ctihodných spoluobčanech. Jednoho dne se však rozhodnou pro megapodfuk. Pro jeho uskutečnění potřebují mozek celé akce, a tím má být Charleston (Bud Spencer). Ten souhlasí a celý ten šílený podnik nazve dvojitým saltem mortale. Jde o to, vypálit rybník americkému mafiánovi (James Coco), který se snaží potopit svůj ztrátový parník (takové malé plovoucí Las Vegas), na který má uzavřenou vysokou pojistku. To se mu ale nedaří, a proto se svým právníkem vymyslí podfuk na potenciálního kupce, který by jim měl stoprocentně vyjít! To ale netuší, že tím šťastným zákazníkem je sám Charleston, který své dvojité salto mortale hodlá zvládnout s naprostou elegancí. Aby toho nebylo málo, tak se do všeho ještě zaplete okradený policejní inspektor Watkins (Herbert Lom), kterému banda podfukářů, v čele s Charlestonem, odcizila obraz Gauguina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Jayem 

všechny recenze uživatele

Nádherne prepracovaný podvod. Keby nebolo tých zbytočných hudobných čísel a stupidnej bitky na konci bolo by to za 4*. ()

hemul 

všechny recenze uživatele

moj oblubeny sportovec? - Bud Spencer moj oblubeny herec? - Bud Spencer moj oblubeny filozof? - Bud Spencer Dvojica Spencer/Hill je mojou druhou oblubenou po L+S. A z dvojice som mal vzdy trosku radsej Buda. Jeho pristup k zivotu mi pripadal priamejsi, menej spekulativny. Terence bol vzdy trochu hodne vypocitavy na moje gusto. Aj filmy s Budom solo mam radsej ako s Hillom solo. Komisar Ritzo je moj hrdina. Bond mu niesaha ani po kotniky. V tomto filme sa vsak predstavil v nezvycajnej polohe spekulanta, akoby do seba nasal aj partaka Terence a z dvojice tu spravil jeden charakter - chimeru. A funguje to. Ak k tomu priratate herberta Loma a dalsich skvelo hrajucich hercov, plus standardne vybornu tanecnu a chytlavu muziku bratov deAngelisovcov, a najma - kongenialny dabing (nepamatam sa, kedy ma dabing takto nadchol, a to nemyslim len R. Hrusinskeho ako Buda, ale komplet celu dikciu), dostanete bezchybny oddychovy film. Videl som ho po 1x ako decko, pred 30 rokmi, pamatal som si len scenu, ako si ten pravnik privrie prst do suplika. UPDATE: plus Bud  má rád Genesis. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie u které se zasmějete a uvolníte . Bud spencer si tam zahrál dobrého gaunera , kterému pomůže jeho chytrost vydělat pořádný balík peněz a narafičí to tak že podvodník okrade podvodníka a dokonce mu s tím ještě policie pomůže a bud Spencer končí jako vítěz. Jedna z nej spencerovských komedií. ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda dvojky Spencer, Hill a tak jsem byla zvědavá, jakej bude film jen se Budem. A jo, tohle se mi líbilo. Spencerovi to podle mě velice svědčí, když nehraje druhé, nemotorné a přihlouplé housle tomu bloňďákovi. Tady hraje pravý opak - inteligentního podvodníka velkého formátu. Výborná zápletka, kamufláž s divadlem, no a ta Budova taneční kreace - to prostě stojí za vidění. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený a lehce pozapomenutý snímek s Budem Spencerem, který není typickou "fackovačkou", ale má v sobě hodně z anglického šarmu starých filmů. Osobně jsem si v této roli Buda velmi užil. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná a na Buda Spencera hodně netypická podrazácká komedie. Pouze s jednou bitkou na samém konci, avšak jednou z nejoriginálnějších. Ve vedlejších rolích potěší "nejznámější český herec" Herbert Lom ( inspektor Dreyfuss z Růžových panterů ), Ronald Lacey ( gestapák z Dobyvatelů ztracené archy ) či Geoffrey Bayldon ( seriál Čáryfuk ). K tomu jako třešnička na dortu perfektní stylová hudba bratří De Angelisů a původní dabing Rudolfa Hrušinského, Petra Haničince a Ilji Prachaře. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Příjemná varianta na Podraz, s velmi milými Budem Spencerem a Herbertem Lomem. Žádné velké umění, ovšem hlavně je nikdo nepředstírá. Velice se tímto filmem po léta bavím při každém televizním uvedení. DVD si ovšem kupovat nebudu. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Natočit film ve stylu slavnějšího Podrazu neí jednoduché.Ale Marcellu Fondatovi se to povedlo a proto to je jenom o trochu horší. Základní zápletka je výborná, herci také. Navíc má film fantastický český dabing se stylovými Rudolfem Hrušínským a Petrem Haničincem a výborně afektovaným Iljou Prachařem.80% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Je libo Podraz či seriál Podfukáři v budspencerovském pojetí? Tak tady to máte. Právě propracovaným scénářem se tento film liší od většiny těch, které si vystačily s přímočarou zápletkou opentlenou nějakým tím očekávaným dějovým klišé a nějakými těmi fackami. A nutno říci, že se to povedlo na jedničku a Budovi role mozku jednoho velkého podfuku sedla tak, že na ty facky na konci snad ani nemuselo dojít, a přesto by to byl pětihvězdičkový film. ()

Hellraiser12 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film s Budem Spencerem. Scény s chlápkem, kterýmu pořád vypadával zvonící telefon z rukou byly přehnané až trapné............a ten chlápek byl na přesdržku. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No jo, filmy mého dětství. Bez vulgarit, bez kouření trávy, bez efektů…, a přece měly něco do sebe. Ačkoli zrovna na tento film jsme jako klučiska nadávali, že tam hraje Spencer a je tam jen jedna rvačka. Tehdy bych filmu nedal skoro ani 20%, dnes něco přidám za jiný humor, který mi tehdy nic neříkal. Všechna čest špičkovému dabingu, který měl tehdy obr úroveň. 20150216 10349/10504 ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Buda sice můžu hodně, ale tady kromě jeho sympatického ksichtu nic lepšího k vidění není. Lom působí značně unyle, parta Charlestonových kumpánů je trapnost sama. Jsem poměrně zklamán... ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Itálie je v tom hodně znát - minus. Hrušínský jako Spencer - veeelké plus. Spencer v roli podfukáře - minus - protože na to herecky nemá. Lom opět jako Dreyfuss - plus. ()

Jorge87 

všechny recenze uživatele

Někteří z ortodoxních fanoušků legendárního dua Spencer + Hill můžou tvrdit, že to prostě bez druhého jmenovaného není ono. Asi jej od Spencera nelze odloučit a budeme ho podvědomě očekávat za každým rohem,ovšem některé snímky stojí za to shlédnout a věřme nebo ne, i se zasmějeme. To platí mimo jiné o filmu Charleston, kde se mimo jiné Bud setkává s původem českým hercen Herbertem Lomem. O nutné groteskní bitky zde není nouze a vše podtrhuje zajímavě komplikovaný příběh. Tohle prostě můžu. ()

tewezka03 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film i když v něm není tolik bitek jako v jiných Budových filmech ale i tak je vtipný ale i tak bez Terence a rvaček to prostě není ono 70% ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vychytaný superpodvod po anglicku pod taktovkou Buda Spencera, který je zde ve své nejlepší formě. Za zmínku stojí také ústřední melodie bratří de Angelisů, úvodní titulky s děleným či zrcadlovým obrazem a výtečný český kinodabing z roku 1978. Hill zde vůbec nechybí, dostatečně jej nahrazují Budovi protihráči Lom, Coco a Marignano. Vadí mi zde jen čtveřice Charlestonových pomocníků (obzvlášť R.Lacey), kteří ve svých rolích nepříjemně přehrávají a působí tak jako karikatury. ()

Reklama

Reklama