Reklama

Reklama

Poslední úkryt

Trailer 1

Americká občanská válka se snad pomalu chýlí ke konci. Není však ještě úplně vyhráno. Dvě jižanské sestry a jedna otrokyně musí ubránit sebe a svůj domov před vojáky, kteří zběhli z armády Unie a hledají, kde se schovat... Augusta žije v domě se svou mladší sestrou a služkou. Během americké občanské války nevědí, jestli z nich budou manželky nebo hospodářky, kterým se z války muži nevrátí. Zvykají si na to, že žijí samy a obhospodařují své sídlo. Že kromě domácích prací musí zvládnout také ochránit domov zjišťují s příchodem dvou cizinců, válečných zběhů, na které Augusta narazí v místním  šenku, když shání léky pro svou sestru, kterou kousl mýval. Odteď je potřeba mít se na pozoru. Dva opilí zběhové, kterým velí Moses, se totiž snaží za pomoci svého psa vypátrat dům Augusty. Když se jim to podaří, začne boj o domov a holý život. Mosesův parťák se dostane do domu, kde ho Augusta postřelí do ruky, i zraněný se ale dostane do ložnice k mladší sestře Augusty, kterou znásilní. Všemu udělá konec až služka, která muže zastřelí. Mezitím svádí Augusta boj s Mosesem před domem, kde dojde k přestřelce a Moses se zraněný kácí k zemi. Zdá se, že je po něm, když se Augusta přesvědčí, že jsou všichni v pořádku, zjistí, že Moses už na místě, kde ho střelila neleží. Všechny tři ženy se ozbrojí a jdou ho hledat. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalý atmosférický film o životě tří opuštěných žen na americkém jihu. Do žánru bych přidal i slovo "thriller," protože je to místy hodně husté a napínavé. Trochu mi to připomnělo loňský Brimstone, akorát to nejde v rámci brutality až tak moc na dřeň. Je to pomalý, dějovým schématem jednoduchý, avšak velmi kvalitně zrežírovaný (obrazová stránka a poklidný střih) a výborně zahraný film. Hutnou dobovou atmosférou i velice dobře doplňuje minimalistická, ale docela originální a moc pěkná hudba. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

“War is cruelty, there is no use trying to reform it; the crueler it is, the sooner it will be over.” Unijní generál William Tecumseh Sherman nemluví do větru. Když se válka chýlí ke konci, prohlubuje se i útlum lidskosti. Od severu přichází lačná zvěř, všechny jižanské ženy se stávají negry a okolnosti je proměňují v muže.. Tempem rozvážné emancipační drama, které má sice úchvatné kamerové kompozice (všechny záběry s ohněm), ale svůj marš osudovosti podává poněkud uměle, především při scénách vilného Worthingtona. A okamžik, kdy je postřelený Yankee uveden pažbou do bezvědomí, aby jej pak klidně z této lopaty vysypaly, mě svou nelogičností úplně otrávil. I s ohledem na zvolené téma jsem od autora Harryho Browna čekal o něco intenzivnější produkt.. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prostredie americkej občianskej vojny, kdesi na juhu, bolo naozaj výborne spracované. Atmosféra a scenérie na vynikajúcej úrovni. Horšie to však bolo s dejovým rámcom, ktorý ma až tak neupútal, hoci zápletka vyzerala celkom sľubne. No nejako tomu chýbala iskra, a celý film bol orientovaný skôr priamočiaro na ženský "odboj" voči dvom drzým vojakom Únie, ktorí si z vojny spravili alkoholicko-znásilňovacie akcie. Smutné (a ešte viac, že aj niektorí dnešní vojaci sa na svojich misiách správajú k vydeseným civilistom obdobne nadradene a pohŕdavo). ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého westernového už by to asi bylo moc. Po výborném Slow West a Bone Tomahawk letos slabší kus. Je to drsné, je to minimalistické, bohužel postavy mě moc nezajímaly, známá jména, která nemají moc co hrát. I Brit Marling chybí to charizma, které obvykle mívá. Nezajímavější zde byla černá dáma Muna Otaru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po Slow West ide o druhý výrazný westernový film, ktorý som mal možnosť tohto roku vidieť. Ako to dopadlo? Úprimne, prekonalo to moje očakávania. „The Keeping Room“ je film, ktorý veľmi dobre vie budovať atmosféru ohrozenia života a najmä počas tmy, čo tomu dodáva ešte silnejší nádych. Keď sa tri ženy musia brániť pred dvoma vojakmi, tak musím povedať, že to maximálne funguje. Rovnako to funguje, keď vidíme stopy po ich akciach. A nie, nebudem konkrétny, lebo by to bol spoiler. Ženské hrdinky v tomto filme sú skvelé. Najmä Brit Marling, ktorá predstavuje Augustu. Vie sa postarať, vie bojovať a dokáže sa brániť. Mad a Louise sú podľa mňa tiež zaujímavé, no viac sa vyprofilujú časom. Sam Worthington je vo filme rovnako skvelý. Celý čas som nevedel, čo si mám o jeho postave myslieť a dáva to filmu skvelé tajomno. Ale žiaľ nie všetko dopadlo takto. V prvom rade tu máme postavu manžela Mad, od ktorého som čakal oveľa viac. Najmä, keď film vždy občas ukázal pár scénok s ním. A keď vyjde najavo, aká je jeho rola vo filme, je to dosť sklamanie. Podobné pocity mám z Henryho, ktorý akosi vo filme neukáže nič výnimočné, a to čo ukáže, tak si len človek povie, že je to bežný pomätenec. Ale atmosféra, ktorú vo filme tvorcovia vytvorili a dobré postavy ma predsa len o filme presviedčajú. Ak máte radi trošku napínavé a pomalé filmy vo western štýle, tak si "The Keeping Room" určite čeknite. Budete spokojní. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Zdánlivě mrtvý kůň Fern dýchá v čase 46:09 jako o život, ze zadního pohledu kamery je vidět, jak se mu zvedá břicho. (klukluka)

Reklama

Reklama