Reklama

Reklama

Nejdrsnější zpracování klasika E. A. Poea. Navždy bude Maria litovat dne, kdy se vzepřela vůli španělské inkvizice. Kdyby jen tehdy nevystoupila z davu na obranu toho nebožáka. Kdyby jen nezaujala svou odvahou ďábelského inkvizitora Torquemada. Kdyby jen.... Dnes už je to vše jedno. Obviněna z čarodějnictví, zneuctěna, brutálním způsobem připravena o jazyk, čeká Maria, až se k jejímu mladému zmučenému tělu přiblíží pověstné, ze všeho vysvobozující kyvadlo. Nebo je snad ve světě ještě spravedlnost a na dně jámy, mezi krysami, nakonec skončí ten pravý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Zneužitý název. Trapný pokus o Kladivo na čarodějnice se šmíráckým použitím rekvizit z E.A. Poa. Inkvizitor zpočátku skvěle nadčasový, vše ostatní trapně „nadčasové“, samé deklamace hollywoodského humanismu. V postavě inkvizitorově je soustředěno naprosto vše, celé ideové napětí staré i moderní Evropy. Pohádkový konec „chtěl jsi čarodějnici – zde je“ navazuje jako jediné možné řešení na úvodní bezvýchodnost totalitního patentu na pravdu. Komunisti jehovisti krtek sto let žere listí. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Joo,další věc od Gordona, která mě moc pobavila. Klasickou předlohu E.A.Poa čapl pěkně za kule s tím, že dal přednost mučení před psychologickou stránkou. Lance, jako inkvizitor, nemá chybu, je uchylný a nekompromisní sadista. Do toho se zde opět objevil Gordonův (a muj) veliký oblíbenec J.Combs, což mě zahřálo u srdíčka. Navíc je zde výborně vybudovaná atmosféra strachu z bolesti. Co mě zde trochu zamrzelo byl urychlený konec, docela přitažený za vlasy, kde si docela protiřečí se zbylou části filmu. Jinak se jedná o povedený kousek,který si rád někdy pustím znova. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo čo?Lebo tento film je čisté znesvätenie Poea a jeho vynikajúcej atmosferické poviedky.Jama a kyvadlo z 1961 je oproti tomuto braku majstrovské dielo.Už ten začiatok vyznel tupo,primitívne a úboho a Bohužiaľ sa v tomto duchu niesol až do konca .Réžia je v tomto prípade totálne mimo a neschopnosť režiséra v tomto filme je očividná.Herci sú tiež bez hereckého umenie.Tento film ma skromnú výpravu a odev tiež niekedy bol až na smiech.Dialógy o nich si myslím svoje.To bola totálne zbytočná adaptácia,ktorá ma len minimálne spoločné s Poeom. ()

honz odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu velké zklamání. Tato rádoby adaptace literární předlohy má k samotnému E.A.Poeovi více než daleko. Inkviziční vězení, místo aby vzbuzovalo strach, úzkost či beznaděj, je spíše amatérsky komické. Když k tomu připočteme hodně prostý scénář a prkenné herecké "výkony", dovede snímek skutečně dost zabrnkat na nervy, ale úplně jiným způsobem, než asi bylo původně zamýšleno. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Pohádka o statečném pekaři, který jde zachránit svoji milovanou Marušku ze spárů uchylného kyvadlo-jámo vraha. Přiznávám, že doba "hele, čarodejnice, upalme ji" byla hrozná a některé mučící mašinky byly opravdu děsivé, každopádně toto zpracování mě nechalo ledově klidným. Jednu hvězdičku ale dávám za Lance Henriksena, který si svoji roli opravdu užíval. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama