Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (538)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo tolik podobné jedničce, si nemyslím. Celkové vyznění je jiné, ale narozdíl od Aut 2 dává smysl a může být velmi dobrou inspirací pro děti i dospělé. Vtípky jsou v podobném duchu jako v prvním dílu a ani nijak výrazně horší, jak jsem se obával. Ovšem čtyři nedám, protože film až moc referuje na Nema (má i společnou scénu pro propojení děje), což je dost zásadní problém, protože filmy jsou od sebe 13 let. Veškerý příběh závisí na flashbacích, nemá zdaleka takovou oduševnělost jako jednička a stejně jako Auta 2 nemá své mantinely. Ne, žádné výbuchy a vraždy se nekonají, ale doslova se tu pohybuje po souši všemi možnými způsoby a jde místy i do absurdnosti připomínající Tučňáky z roku 2014, hlavně se svým šíleným odkazem na Nolanův Inception na konci. Nuda to není, je to celkem velká zábava, ale nevím, co si o filmu doopravdy myslet. Animace pixarovská špička, ale celkově to připomíná průměrný DreamWorks. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Moc mi to nebavilo. Hlavní postava je (nevím proč) ryba, a snad i proto není příliš sexy. Také hovoří, což, jak říkala pančitelka, mořská zvěř většinou neumí, a dle mých pokusů v prosolené vaně podobné legrace končí ošklivým kašlem. Myslím si, že se jedná o hloupost, určenou malým dětem, které ještě vůbec ničemu nerozumí. Váš LIVINGHNĚD. P.S.: zeptal jsem se sestry, co si o tom myslí ona. Jí se to moc líbilo, hlavně ty barvičky a dojemná story. Takže mně vlastně taky. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od Pixaru vždy čekám to nejlepší. Dory to tedy se svojí krátkoblbou pamětí neměla lehké. Vše se ale povedlo, neříkám že na jedničku - někdy byli scény příliš dlouhé, nebo se stále opakovali, ale to asi bylo tou krátkoblbou pamětí =)). Zábavných scén, kdy by jste se chlámali smíchy moc nebylo a spíše pár scén bylo velice dojemným a popravdě dítě se tolik "nezabavilo". Ale to je vlastně jedno, jde o to, že příběh byť ne úplně dokonalý, měl hlavu a patu a za toto pokračování Hledá se Nema se nemusí PIXAR a spol.vůbec stydět. Čekali jsme na pokračování dlouho a vyplatilo se. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak já z toho Nema nebyl nikdy úplně na větvi. Beru ho jako dokonalou rodinnou pixarovku, která skvěle vypadá a učebnicově cpe publiku ty správné hodnoty kombinované s humorem a napětím. Dobré řemeslo. Ale mám prostě raději ty odvážnější, drzejší a vychytralejší filmy s krysami, co vaří v restauraci, nebo důchodci, kteří si na barák přidělají milion balónků a odletí do Argentiny s tlustým asijským skautem. Dory pro mě tedy nebyl extra očekávaný film, takže nemůžu mluvit o zklamání, faktem ale je, že jde o další naprosto zbytečný animák od studia, které bylo ještě před pár lety považované za absolutní špičku ve svém oboru. Nejsou to slabá Auta 2, ale je to až příliš podobné jedničce, jen s méně zajímavými vedlejšími postavičkami a v hlavní roli s ukecanou hrdinkou, která je spíš otravná než zábavná. Vypadá to skvěle, vtipy fungují tak, jak mají, a na těch správných místech to je dojemné. Ale to je všechno. Hledá se Dory jakoby jela na neutrál a spoléhala na to, že lidi stejně přijdou, protože mají rádi Nema a chtějí nejspíš vidět to samé, jen s modrou rybkou místo oranžové. Já bych ale chtěl víc. Od téhle bandy jsem zvyklý na trošku vyšší úroveň a ambice. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem se chtěla ponořit pod hladinu oceánu a zažít kouzelné dobrodružství s (lidsky) nedokonalými rybičkami, ale už to nebylo, jako když jsme hledali Nema. Schéma je sice stejně, jen za oranžovou rybku je dosazená modrá, ale film nenabízí zdaleka tolik vtipů a nápaditých akcí. ____ Zatímco v Nemovi bylo nebezpečí zobrazováno situacemi, kdy opravdu něco reálně hrozilo (žraloci, velryba, výbušniny, sadistická holčička, žravá hlubinná ryba…), tentokrát je nebezpečí převážně v psychické rovině, kdy postavám hrozí osamění a ztráta. Také se ztrácejí: Dori ztrácí permanentně nejenom paměť ale i rodiče a hlavně přátele, ti zase ztrácejí ji, chobotnice ztrácí svoji touhu po svobodě a chce dál žít ve vězení…. Místo napětí nabídl druhý díl hlavně tesknotu a smutek, což nevyváží ani předem jasný konec. Možná Disney nechce strašit děti žraločími zuby, ale místo toho jim poskytl žal. Nevím, jestli si to tenhle odvěký propagátor rodinného štěstí vůbec uvědomil. _____ A navíc mě osobně žraločí trio citelně chybělo a žádná chobotnice, ať už má nohou kolik chce, mi ho nenahradila. /20. 6. 16./ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Samotná Ellen DeGeneres, která se postarala o hlas Dory, o pokračování Hledá se Nemo (2003) usilovala několik let. Nezapomínala to studiu připomínat i ve své vlastní show (od r. 2003). (Patw)
  • Joe Ranft nemohol znovu nahovoriť postavu Jacquesa, pretože nešťastne zahynul pri autonehode v roku 2005. (odmocnina)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama