Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (537)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanoušek Pixaru jsem šel do kina s lehkými obavami (protože něco-jako-sequel), ze začátku byl na rozpacích z mechanického opakování scén, kdy Dory ztrácí krátkoblbou paměť, ale nakonec jsem se do stejnýho oceánu vrátil docela rád. Story starý, jako lidstvo samo, jen by vyprávění nemuselo tak příliš často tlačit na vlnu dojetí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak já z toho Nema nebyl nikdy úplně na větvi. Beru ho jako dokonalou rodinnou pixarovku, která skvěle vypadá a učebnicově cpe publiku ty správné hodnoty kombinované s humorem a napětím. Dobré řemeslo. Ale mám prostě raději ty odvážnější, drzejší a vychytralejší filmy s krysami, co vaří v restauraci, nebo důchodci, kteří si na barák přidělají milion balónků a odletí do Argentiny s tlustým asijským skautem. Dory pro mě tedy nebyl extra očekávaný film, takže nemůžu mluvit o zklamání, faktem ale je, že jde o další naprosto zbytečný animák od studia, které bylo ještě před pár lety považované za absolutní špičku ve svém oboru. Nejsou to slabá Auta 2, ale je to až příliš podobné jedničce, jen s méně zajímavými vedlejšími postavičkami a v hlavní roli s ukecanou hrdinkou, která je spíš otravná než zábavná. Vypadá to skvěle, vtipy fungují tak, jak mají, a na těch správných místech to je dojemné. Ale to je všechno. Hledá se Dory jakoby jela na neutrál a spoléhala na to, že lidi stejně přijdou, protože mají rádi Nema a chtějí nejspíš vidět to samé, jen s modrou rybkou místo oranžové. Já bych ale chtěl víc. Od téhle bandy jsem zvyklý na trošku vyšší úroveň a ambice. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $486,295,561Tržby Celosvetovo $1,028,570,889Tržby za predaj Blu-ray v USA $58,949,151Tržby za predaj DVD v USA $36,459,590║ Tento rok proste moc nepraje pokračovaním a hlavne tým druhým v poradí. Čo je ale prekvapením, že ani pompézny Pixar toto prekliatie nezlomil. Už ich predošlí projekt Dobrý dinosaurus dosť strácal na príbehovej kvalite. Tu to tiež ale nie je inak, čistý schematický recyklát prvého diela, ktorý stavia samozrejme príbeh na "stratenej" Doris, ktorá je ale postupom času z jej zabúdaním aj dosť otravná. Zábavných momentov tiež moc nie je a dobrodružstvá, ktoré tento krát zažívajú tiež toľko neberú. V podstate miestami len sledujete dej takmer bez záujmu, trošku na záver aspoň zabrnká emočná stránka ale ako celok ide skôr o jeden z najslabších projektov, čo vznikol pod menom tohto animátora, škoda. /videl v kine 3D verziu: 70%/ __pred týmto animákom beží v kinách roztomilý krátkometrážny film Čvirik ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Pokud žijete z ruky do huby, ve fabrice děláte čtyřikrát týdně šestnáctky, abyste měli na nájem, a vaše důležitá životní rozhodnutí spočívají v tom, jestli zaplatit dřív splátku na vysavač nebo na mikrovlnku, pak věřte, že oproti starýmu Marlinovi se máte ještě celkem dobře. On ve svý sasance 1+0 nemá ani kousek nábytku, na krku má drzýho spratka, kterej ho věčně poučuje a prudí svýma debilníma puberťáckýma připomínkama, a jeho sousedka je otravná pomatená píča, co si není schopná zapamatovat ani vlastní jméno. Občas se mu tihle nesvéprávní autisti ztratí někde v hajzlu, takže tu se Marlin spřáhne se želví smažkou, tu zase s retardovanou mušlí, támhle přebrodí splašku, vše jen proto, aby je našel. A co myslíte, dočká se za to nějakýho vděku? Nebo chvilky klidu? Nebo se mu ta malá mrdka zase někde ztratí?! Cé je správně! Prostě celej život je za klauna! No mně by z toho už dávno praskl čurák. Předpokládám, že v příštím díle budeme pohřešovat Marlina, kterej se psychicky zhroutí a radši se nechá přetavit na rybičkovou pomazánku. Já mu ten klid přeju. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je ryzí marketingové pokračování za účelem rozjetí merchandising tsunami (mimiDory jakožto ta nejlošťomilejší lybiška všech dob si o to přímo říká a až se divím, že synátor při cestě z kina nevznesl požadavek na pořízení rybky) a nikoli pokračování vzešlé z potřeby sdělit o postavách/světě něco nového (a taková pokračování nebyla kdysi Pixaru cizí), tak to vlastně vůbec není špatné. Především z toho důvodu, že to je v podstatě to samé co jednička sakumprdum. Hlavním záporem je samotná "krátkoblbá" Dory, která sice skvěle funguje jako vedlejší postava, ale podstatně hůře jako hlavní, jelikož se její energie a zapomnětlivost rychle přejí. Má však oporu v nových postavách; především chobotnice Hank to v nejedné pasáži táhle na všech svých chapadlech navzdory všem(u). Příjemně překvapí, jak moc to funguje po emoční stránce. Což je vyváženo zbytečnou eskapádní záchranou finální akcí a duem Marlin/Nemo, kteří jsou tu čistě z povinnosti. Je až bolestivé sledovat, jak je tvůrci uměle na sílu roubují do centra dění a zároveň je nechávají po celou stopáž na třetí koleji. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 4,305 // Otvárací Víkend v USA: $135,060,273 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napadlo vám niekedy, čo sa stalo s Dorinými rodičmi? Ani vám nie? Ale Pixar o tom nakrútil film. 13 rokov (!) po jednotke. A odohrávajúci sa v podstate „hneď“ po udalostiach z nej (čo ostatne asi bolo logické, nechcem vám brať ilúzie, ale tento druh rýb sa vysokého veku dožívať nezvykne). Na hľadá sa Nemo mám pekné spomienky, užil som si ho v kine a bol som dojatý, pobavený a v neposlednom rade uchvátený vizuálnou stránkou. Nuž a tá je najväčšou prednosťou dvojky. Lenže vizuálna stránka nestačí, navyše v dnešnej dobe už podmorský svet z jednotky neohúri až tak, ako v roku 2003. Pixar zaspal dobu. Príbeh je strašný, nech sa nikto nehnevá, ale toto v podstate ani nie je scenár, ale skôr počítačová hra. Musíte sa dostať z bodu A do bodu F cez body B, C, D a E a, samozrejme, všade číha nebezpečenstvo. Bol som otrávený už po polhodine a to ma čakala ešte viac ako hodina toho istého. Staré postavy ma nudili, v horšom prípade rozčuľovali a otravovali. Dobrý dojem zanechala len hŕstka vtipných a dojemných scénok a pár nových postáv (z nich však najviac bodovali vydry, ktoré mali bohužiaľ len cameo). Ak chcete vedieť, čo sa stalo s hrdinami z jednotky, počkajte si až na koniec záverečných titulkov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám takový tušení, že v tom bude mít ploutve Dory." Tak co se to tady vlastně hledá? Dory? Nemo? Krátkodobá paměť? Rodiče? Chobotnice? Asi tak trochu všechno a mně se přitom moc líbilo všechno to rybí zmatení, skákání, signalizování i řízení kamionu, ale jakmile to přeskočilo do smutku po rodičích či kamarádech, tak jsem se stal svědkem pouhé standardizované rodinné nudy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Rozhodně znovu nevyšla hvězda na východě. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi vadí americkými-příručkami-pro-scenáristy hnaná zápletka a z ní vyplývající vyhroceně lámané zlomy v ději a manipulace s emocemi. Nemo byl sice taky takový, ale zároveň byl i svěžejší a vtipnější, takže celek působil organicky a neměla jsem problém mu to odpustit. Dory tuhle výhodu nemá. Kvůli finálnímu aktu náklaďáku, který nám způsobil několikaminutový hlasitý záchvat smíchu, mi ale sestra zakázala dát jenom dvě hvězdičky. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak je to legrace a nezdá se mi, že by pokračování nějak pokulhávalo za jedničkou. I tady se sice našlo nějaké to miniaturní, hluché místečko, kdy se mi myšlenky roztoulaly a přestala jsem se naplno věnovat příběhu. Tím mi patrně uniklo velice zásadní poučení, domlouvání nebo sebezpytování. Fakt netuším. Nedávala jsem pozor. Jinak je moc fajn, že je zde jistá absence šokových situací, takže slzička by ukápnout neměla. Maximálně jsem v sále zaslechla občasné secvaknutí půlek leknutím, moje nevyjímaje. Nicméně jak je u každého kvalitního, dobrodružného snímku zvykem a u animáků taky, kšandy nám napínají do samotného konce. Taky není dobré moc nad vším přemýšlet. Je to pohádka pro děti, takže ryby mluví, umí číst a ovládají další, ryze lidské, dovednosti. Hlášky i hudba super. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fajn pokračování, které se soustředí na oblíbenou ztrátu paměti. Putování tentokrát za rodiči ne za dítětem. Nové postavy, akvárium plné dobrodružství a nehorázně roztomilá malá Dory. Nejsem si jistý jestli přináší něco extra nového, ale já osobně jsem se do podmořského světa vrátil rád. Paráda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pixar by na jednu stranu neměl točit sequely nebo alespoň o 10 let dříve, na tu druhou alespoň přijdou s kvalitním námětem. Z animáků jsem zjevně vyrostl a místy jsem to i odzíval, ale závěrečná dvacetiminutovka mě opět vrátila do časů bezprostřední nadvlády tohodle animovaného giganta. Mezi nejlepší filmy, potažmo sequely z tého dílny se to nezapíše, ale loňský Dinosaurus dává najevo, že může být hůř. :) PS : Zamiloval jsem si ty tři lachtany, ti jsou best PPS : má to potitulkovou scénu (právě s lachtany, paradoxně možná nejlepší scéna z filmu :D)...7/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že trvalo celých 13 let než tohle pokračování vzniklo a tedy měli autoři dost času nad tím řádně přemýšlet, jsem nepočítal, že by to mohl být průšvih. Na druhou stranu jsem čekal, že když se zaměří příběh na Dory, jakožto hlavní postavu příběhu, že to bude mnohem větší blázinec. Nakonec je výsledek povedený a Pixaru se podařilo udržet laťku této série pořád hodně vysoko. Animace je samozřejmě perfektní, postavy ať už ty staré, nebo i ty nové jsou také skvěle zvládnuté. Příběh sice má pár svých drobných much, ale nic velkého, co by mi jakkoli vadilo jsem nenašel. Líbil se mi konec, ten moment s Dory a Marlinem mi přišel takový zajímavě hluboký. Takže ve výsledku to Dory prostě zvládla na výbornou i když nevím proč, ale čekal jsem ještě trošku víc...8/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krátkoblbá paměť je slovní spojení, které, pokud nezapomenu, začnu používat. Zejména na poli vztahů pracovních se tohle uživí a ponejvíce ve vztahu k lidem dlouhodobě zcela blbým. Hledání Nema bylo brilantně udělané, ale za srdce mě tehdy nijak nebralo. Ztracená zmatená a svou nešťastnou pamětí hendikepovaná Dory ke mně buď doplavala přes bariéry vrozeného cynismu z lepší strany, nebo je ten film zkrátka povedenější než Nemo, možná má hlavní hrdinka jenom lepší barvu, ale ve výsledku musím konstatovat, že kdybych při sledování filmu chroupala popcorn, byl by už od čtvrtiny filmu přesolený a rozmáčený. Pokud mohu soudit podle reakcí dětí v sále, na cílovou skupinu Dory cílí poměrně přesně. Až Dory vypluje na DVD, jdu ji koupit, protože tohle prostě potřebujeme doma. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění důstojné pokračování. Rybičky jsou fajn a Dory to těch 103 minut utáhne. Příběh ničím větším nepřekvapí, ale stojí na pěkné animaci a dobrých vtipech (Marek Eben - potažmo Sigourney Weaver jsou super - dokonce bych řekl, že český dabing potěší). Konec byl na můj vkus trošku ujetý, ale to se tak trochu dalo čekat. Pořád jsem ale absolutně spokojený (viděno ve 3D), a proto 5 hvězdiček. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, já jsem Dory a trpím ztrátou krátkoblbé paměti." Stejně jako Toy Story 2 je Hledá se Dory úplně přirozeným pokračováním, které si udrželo laťku prvního dílu, zná míru a nic nepřehání, má hromadu nápadů... Je prostě kouzelné. Navíc chobotnice Hank a lachtan Gerald jsou tak fantastické nové postavy! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viac zamerané na emocionálnu stránku než humornú strunu. Nie že by sa človek pár krát neusmial, no potoky sĺz od smiechu by "najmä" starší divák očakávať nemal. Pekná rozprávka zameraná na rodičovské puto. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Moc mi to nebavilo. Hlavní postava je (nevím proč) ryba, a snad i proto není příliš sexy. Také hovoří, což, jak říkala pančitelka, mořská zvěř většinou neumí, a dle mých pokusů v prosolené vaně podobné legrace končí ošklivým kašlem. Myslím si, že se jedná o hloupost, určenou malým dětem, které ještě vůbec ničemu nerozumí. Váš LIVINGHNĚD. P.S.: zeptal jsem se sestry, co si o tom myslí ona. Jí se to moc líbilo, hlavně ty barvičky a dojemná story. Takže mně vlastně taky. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama