Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Recenze (219)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vida, Re-Animatora jsem si pamatoval mnohem slabšího, než se mi zdá teď po opakované projekci. Repríza zkrátka mile překvapila, je to bezvadná hororová zábava se skvělými postavami, mezi nimiž samozřejmě vyniká Herbert West. Na hororovou komedii je to dějově poměrně nepředvídatelné. A na osmdesátá léta hodně krvavé a brutální. Závěrečná patnáctiminutovka masakr. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S vtipem a nadhledem naservírovaná frankensteinovská variace, která sází na klasické aspekty hororových béček z let 80-tých, tedy estetiku rozflákaných těl a šílený ústřední hudební motiv (protentokráte upgradovaný o Herrmanovu práci z Psycha). K tomu navíc bonus v podobě nekompromisního Jeffreyho Combse, jehož distingovaně vyhlížející dr. West je naprosto božský. Nebýt občasného režisérova zadrhávání (větší část nehororových sekvencí), byl by Re-Animator naprosto dokonalý, takhle zůstal těsně pod špičkou nejvyššího hodnocení. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hups tak tady jsem se bud díval na jinej film a nebo je tu pár autorů komentářů reanimovanou mrtvolou. Bez urážky, ale čemu daváte 5*? Téhle nudě? která je podkreslena jednim Themem, který se za celý film prakticky nezmění? Herci jsou nudní, horrorové scény jsou bez efektu, nudné a atmosféra filmu nijak nepomáhá. Nebudu se navážet do špatným triků, které ještě k věku chápu, ale k jednoduchosti tohoto filmu. Doktor co přijde na způsob jak oživit mrtvé zemře, jeho student převezme jeho otěže a k němu se přidá další mladý doktor? HAHA :D slabé 3* hodně slabé ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Utrhnutá mluvící hlava líže kozy spoutaný nahý holce. To v jiných filmech asi neuvidíte. Brakový námět je velmi zábavně a dobře zpracován do bezvadnýho filmu. Je to fakt ultimátní horor, ale budete se spíše řehtat. Všude megakrve a brutalita a do toho tam běhá sheldonovský Jeffrey Combs a cedí hlášky. Fakt ta jeho postava je hrozně super a tomu už tak grotesknímu filmu dodává punc nezapomenutelnosti. A ten hudební motiv...no prostě paráda. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

You steal the secret of life and death, and here you are trysting with a bubble-headed coed. You're not even a second-rate scientist! ❤️❤️❤️ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Re-animátor není ani zdaleka mým šálkem kávy. Splatter komedie je pro mne podobně atraktivní nálepka asi jako Japan Anime,tudiž jsem si film vůbec neužil, naopak jsem se chvílema trápil, ale oceňuji na rok 1985 slušné nápady a hvězdička za Jeffreyho Combse. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy ma to nebavilo, ale ako jednorázovka prečo nie. Slušná atmosféru. Herci béčkarskí. Výborné masky a gore/splatter na vysokej úrovni. Ale nemám rád kombináciu humor/horor. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nekompromisni, brutalni horrorova zabava podle pribehu H.P.Lovecrafta. Neda mi to abych opet nevyzvihl Jeffryeho Combse v roli pres mrtvoly jdouciho vedce Herberta Westa. Jim zahrana fascinace smrti a absence citu je naprosto uzasna. Zdatne mu sekunduje pouze David Gale jako Dr.Carl Hill (pozdeji jiz jen hlava Dr. Carla Hilla ). Velice povedena je trikova stranka, predevsim zaverecny souboj v pitevne je nezapomenutelny. Jeden z piliru moderniho horroru. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horror, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny horrorů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol ... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Máme čierneho kocúra a tak moja priateľka odišla znachutená zhruba po pol hodine. Ja som to nechal zapnuté a kráľovsky som sa bavil. Herbert West je dokonalý ! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Re-animátor běží jako krví promazané hodinky. Tohle je totiž dokonalá ukázka toho, jak blízko k sobě má horor s morbidní komedií. Pro milovníky všeho gore to jsou hotové žně: zpřelámané oživlé kočky, vypadávající oční bulvy, hlavy rozsekané na hadry, krvežíznivé vnitřnosti žijící si po svém a spousta dalších chuťovek dělá z filmu nezapomenutelný zážitek. Osmdesátková atmosféra vás tu ocákne stejně mohutně jako pyj nadrženého černocha, a postava Herberta Westa se dnes už řadí po bok jiného kultovního hrdiny, a to samotného Ashe. Dvojice Brian Yuzna a Stuart Gordon zde započali svou brutální krasojízdu naprosto s přehledem, fanouškovského zbožtění pak dosáhli u stejně výborné Nevěsty. Bravo. ()

DaviD3141 

všechny recenze uživatele

Odporný a trápny, po všetkých stránkach druhoradý, ale právom klasický horor Re-Animator je adaptáciou nenápadného príbehu Howarda P. Lovecrafta. Nezávislá snímka iniciovala stále narastajúci rad lacných adaptácií Lovecraftových predlôh a bola nasadená, za mohutnej reklamnej podpory, v multiplexoch, ako aj do posledných „béčkových“ kín. Absurdný „krvavý“ humor s teatrálnym nábojom sa bohužiaľ s mainstreamovým publikom míňal a záujem o Gordonov film čoskoro opadol. Od polovice 80. rokov sa stával videoprehrávač štandardným vybavením domácností i ubytovní a videopožičovne rástli ako huby po daždi. Vďaka nim získalo slávu množstvo nízkorozpočtových filmov, ktoré by sotva vznikli, pokiaľ by ich osud závisel len na premietanie v klasickom biografe. Gordonov film našiel svojich divákov vo veľkej generácii hľadačov kuriozít a bizarností, ktorí ho vyťahovali zo zapadlých regálov videopožičovní a šírili jeho chýr ďalej. Vďaka tomu vzniklo niekoľko pokračovaní určených priamo pre video/DVD (Bride of Re-Animator, 1990; Beyond Re-Animator, 2003). Stuart Gordon patril k zakladateľom chicagskej divadelnej skupiny Organic Theater; jeho koketovanie s filmom bolo a je veľmi nevyrovnané a Re-Animator zostáva jeho doposiaľ najlepším výkonom. Snímka je škvárom, ktorá mieša divokú tvorcovu energiu s kvantom dobrých vtipov a nemenej vydarenou hudbou, inšpirovanou Herrmanovým výkonom v Hitchcockovom Psychu. Re-Animator o dva roky predstihol kultovnú Raimiho snímku The Evil Dead II (1978) a definoval nový štandard hororovej satiry, ktorá vyvádza divákov z konceptu. 65% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdyby hudba k filmu nebyla bohapustou vykrádačkou Psycha, možná bych dal i pět hvězdiček. Neskutečně drsný a místy opravdu nechutný frankensteinovský horor se ke konci láme ve velmi černou komedii, což je možná trochu škoda. Jinak ale lahůdka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej brutální horor, kterej si mě dostal hned od začátku výbornou atmosférou a fakt na tu dobu skvělejma trikama, krom toho takový krvavý jatkatriky z týhle doby prostě miluju, tohle byl pro mě fakt přímo ráj. Takovej bezhlavej doktor Hill byl prostě božskej, krom toho, to bylo výborně nasnímaný, takže tam kde by triky vypadaly trošku směšně a nereálně, tam byl záběr pěkně skrytej a tam kde se to dalo vizuálně zvládnout to režisér vybalil na diváka slušně zblízka a fakt působivě. Pro mě jeden z nejlepších hororů, co sem kdy viděl ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to minulo v klíčovém věku, kdy jsem miloval jinou lovecrafťárnu party Yuzna, Gordon, Combs a Crampton a sice Ze záhrobí. A když jsem to po čtvrtstoletí konečně dohnal, už mi Re-animator přišel jen jako fajn béčko se sympatickým Combsem, zábavným bezhlavým záporákem a dobrými maskami a gore. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ja moc tieto old-schoolové horory zrovna nevyhľadávam, ale posledných 20 minút je koncentrována 6 hviezdičková bloody zábava. 75% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ááááj fíííl bédrrrrrrr....! alebo cítim sa omnoho lepšie. Ak sa totiž v záplave hororového braku, čo sa často sa tvári vznešene, či už Áčkovou produkciou a/alebo rozpočtom alebo účasťou známeho herca, objaví perla, je to dôvod na radosť. Nuž a radosť nepochybne k zlepšeniu nálady prispieva. Je vidieť, že Stuart Gordon sa pohyboval v divadelnom prostredí ovplyvneného radikálnymi prístupmi hipíckej a posthipíckej éry. Bez potreby explicitného vyjadrenia názoru na spoločnosť je v tomto filme prirodzene obsiahnutý. Práve na základe druhu humoru, ktorý je jednoducho skvelý. Moja krvná skupina. čo dodať. Kdeže béčko. Toto je A. A Ako sa patrí! ()

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama