Reklama

Reklama

Dnes já, zítra ty

  • Itálie Oggi a me... domani a te! (více)

VOD (1)

Na tuhle pomstu čekal opravdu dlouho. A vychutná si ji… Bill Kiowa jde na pět let do vězení za vraždu své ženy… kterou nespáchal. Po propuštění shromáždí staré kamarády, aby mu pomohli pomstít milovanou a vyrovnat účty... Western Dnes já, zítra ty svým půdorysem připomíná Sedm statečných či jiné klasiky žánru. Plán Billovy pomsty začíná rekrutováním jednotlivých pistolníků (mezi kterými vyniká Bud Spencer v typické roli mlčenlivé mlátičky), záhy se ovšem zkomplikuje – to když celá Billova banda padne do rukou úskočných a sadistických comancheros. Jejich mexického vůdce překvapivě ztvárnil Japonec Tacuja Nakadai, dvorní herec japonského režiséra Akiry Kurosawy. Spoluautorem scénáře byl slavný italský tvůrce hororů Dario Argento, jehož rukopis je patrný v atmosféře plné napětí i v závěrečné scéně v temném lese. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak a Dario Arganto vstoupil na filmovou půdu s nímken,který jak se v pozdější jeho tvorbě ukázalo by jen těžko čekal. Westernem. Je možné,aby tohle natočil Dario Arganto,pro mě nejlepší italský režisér hororů? Westerny zrovna moc nemusím pokud v nich nehraje třeba Estwood nebo Bronson,ale tady se objeví i Bud Spencer,který si tu zahrál drsňáka. Jedná se o první Argantův film a musím s čistým svědomím konstatovat,že velmi zdařilý. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tyhlety pohádky pro chlapy v italském provedení začínám mít ráda. Tahle měla i krásně temnou atmosféru. Nebudu hodnotit katastrofální český dabing, šetřit se musí, ale aby všechny padouchy namlouval jeden Přeučil s hlasem slizčím všech hlavonožců, to je tedy poněkud nestravitelné. Samotný film je však stravitelný velmi, možná i proto, že v něm Spencer zmlátí čtyři chlápky, ale když je jich více, zmlátí oni jeho. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tonino Cervi mi hovori leda tak hovno, a film je to len podpriemerny. Divak je nabudeny lacnym marketingovym tahom s Budom Spencerom v hlavnej roli, ale Spencer je upozazdeny. Do popredia sa dostali hlavne Brett Halsey a Tacuja Nakadai. Pribeh tu aj akysi je, ale Cervi sa nevelmi vyzna do rezie, dialogy su dlhe a nudne a film posobi slaboduchym dojmom : 30 % ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně klasický film o pomstě, kdy padouch Elfego, ztvárněný Tatsuyou Nakadaiem, zabil ženu svého bývalého přítele Billa Kiowy, kterého hraje ne moc výrazný Brett Halsey, uvedený jako Montgomery Ford, a svalil na něj loupež v dostavníku. Kiowa po pěti letech vyleze z lochu, dá dohromady partu zabijáků, v níž je Bud Spencer a také klasik špaget William Berger jako elegantní pistolník. Ostatní moc za řeč nestojí. Film doprovází zajímavá hudba Angela Francisca Lavagnina. Scénář napsal Dario Argento. PS. Film nerežíroval sám Argento, ale Tonino Cervi. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočená kovbojka, která se tak trošku podobá příběhu Sedmi statečných, alespoň co se týče dávání party pistolníků dohromady,vymýšlení fíglů jak odstranit bandu zloduchů přesněji řečeno Comancheros a vztahů mezi sebou. Bud Spencer zde v netradiční vážné roli hraje drsňáka, který nejvíce hlavnímu hrdinovi přiroste k srdci. Svým fešáckým umělým vousem připomíná pekaře Jana Wericha. Konečná lesní scéna je opravdu vydařená. Škoda jen, že si tvůrci nevyhráli více s dialogy.Jsou dost jednoduché a jednotvárné, ale u westernu se na slova nehledí, nýbrž na činy a těch je zde opravdu dost. Takže za mě také 95% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama