Reklama

Reklama

Svět patří nám

(festivalový název)
  • Španělsko El mundo es nuestro (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Seville v roce 2012 doléhá ekonomická krize Španělska na každého různě. Dva zlodějíčkové Culebra a Cabesa se rozhodnou vyřešit nastalou situaci přepadením banky a následným útěkem do Brazílie. Podnikatel Fermín má kvůli nezodpovědným bankám zruinovaný život a tak se rozhodne také jednu přepadnout. Problém je, že chtějí všichni vyloupit tu samou banku. Navíc si vyberou pobočku, jejíž ředitel je zapleten do nelegálních obchodů. Každý má svůj problém. Tato ztřeštěná komedie velmi svižně a s nadhledem reaguje na společenskou situaci minulého roku. Autoři ukazují, že tzv. ekonomické krizi se nevyhne nikdo, ale že také může jít vlastně jen o mediální podvod stejně jako přímý přenos z vyloupení banky. Režisér mohl natočit tento film díky podpoře svých internetových fanoušků a tvrdí, že jde o směs filmových stylů Berlangy, Azcony, Lumeta, Tarantina a Kusturici. (La Película)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že devíza současného španělského filmu je ukecaná komedie, která předvádí klasického Španěla, kterej blafe a blafe. Do toho prohlásí nějakej suchej humor na téma nedostatek práce a přitom dál blafe a blafe. Když už nic jinýho, tak to blafání mu fakt docela jde. A když se to spojí do komedie, není to úplně marný. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tempo ještě vražednější než v Kobře 11. Dřív než se stihnete zorientovat, už je konec a stejně vlastně nevíte co se přesně stalo. V té kanonádě se pak veškerý vtip velmi snadno ztratí. Určitě to není špatný film, je to zajímavé, bláznivé, ulítlé, do extrému přitažené za vlasy. Pevně věřím, že se tolik debilů pohromadě prostě sejít nemůže... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní a nekomprimisní řechtačka, která se umě mísí se sociální kritikou současné ekonomické situace Španělska, potažmo celé EU. Bláznivé situace si tu fakt podávaj dveře a ač ten film se na první pohled může zdát blbej jak naše zákony má v sobě neuvřitelně dokonale zdůzaněnej politickej podtón, třeba zjíštěním, kdo je vlastně ten nejhorší záporák. Satirická komedie snů, kterou tenhle rok s velkou pravděpodobností už nic nepřekoná. Po skončení filmu má člověk chuť jít a s vychechtanou bránící udělat revoluci a svrhnout tu naší vládnoucí mafii. Opravdu výborná, bláznivá, zábavná, politicky nekorektní a současně velmi chytrá kritika mocipanů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nevykládejte si to špatně, ale...“ - „Co? Vadí vám, že jsem žena?!“ - „Ne. Jen, že nejste odsud.“ - „No a?“ - „Nevíte, jakým způsobem tu pracujeme.“ - „Poslyšte, Velasco, jsem si naprosto jistá, že si s tím poradím. Jasné?“ Jen aby se nepřepočítala, protože nejen police tu funguje „jiným“ způsobem…Už výborný začátek (počáteční rozhovor 2 myslitelů, „cool“ úvodní titulky, vtrhnutí do banky) diváka chytne a nepustí. Jistě, je to ptákovina. Ale zábavná! Divák si u ní prožije šílenou španělskou jízdu s dynamickým tempem, kulometně rychlými dialogy, absurdními scénami a milou anarchií. A přitom všem je režisér ještě schopný nechat v tomhle chaosu probublávat sociální satiru, A pak je úplně jedno, že je to celé přestřelené, neb tahle hovadina má šťávu. Dám nadšené 4*. „Vaše teta?“ - „Jo. Díval sem se na televizi a...wow!“ - „Je klientkou?“ - „Ne, uklízí tam.“ - Uklízí v bance?“ - „Jo.“ - „Takže víte, že tam je. Mluvil jste s ní?“ - „Ne. Čekal sem na oběd, ale neuvařila mi.“ - „Bojíte se? Myslíte si, že by se mohlo něco stát?“ - „Jo, moh bych bejt bez jídla!“ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Absurdná "dráma" o zlodejoch a rukojemníkoch, ktorá mi hneď po chvíli pripomenula staršiu americkú komédiu Held Up. V oboch prípadoch to bola viacmenej najmä spoločenská satira, ktorá na prvý pohľad pôsobí ako komédia, avšak na druhú stranu, stojí to celé za zamyslenie. Ale pri tomto som sa zas až tak dobre nebavil ako na spomínanej americkej komédii odohrávajúcej sa na benzínovej pumpe. Nehovorím, že to bolo zlé, ale zbytočne to až príliš hnali do toho absurdna... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama