Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Výborné odlehčené pokračování série s komisařem Rizzem, kdy po trochu slabším druhém dílu tu máme daleko více zábavy, než v předešlých dílech a to filmu dodává další svěží vánek a celou sérii v podstatě oživuje. Nemá cenu rozebírat výkon Buda Spencera, který jede ve starých kolejích hláškujícího drsného policajta. Potěšil zejména návrat Caputa, který tvoří s malým Bodem výbornou komediální dvojici a jsou komediálními tahouny celého filmu. Děj se tentokrát přesouvá do slunné Afriky, takže změna prostředí působí velmi svěže. Přesto všechno musím přiznat, že oproti následujícímu dílu, který je kvalitativně ještě o něco lepší, mi na snímku vadí slabší zápletka, která je místy až zbytečně překombinovaná a ve výsledku na diváka nijak nezapůsobí. Škoda, protože jinak je film výborná krimi/komedie plná dobrých hlášek a scén. 8/10. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě dokonce jednou pobavil i Caputo, když odcházel z hotelu v přestrojení. Ale k nejlepším momentům patřily četné bitky, především ta závěrečná svou délkou určitě předčila všechny své kolegyně. A když se Bud postaral na party o zloducha zadnicí, opět jsem projevila svoji schopnost řehtat se na celé kolo. ()

Reklama

SONY_ 

všechny recenze uživatele

„Když něco chceš, musíš mi říct a já ti to stejně nedám.“ Bodo, ten roztomilý a vtipný klučina, by v jednom kuse baštil, Caputo by rád vlastnil restauraci, ale už při pohledu na jeho FÁRO je to mizivá představa, no a Bud Spencer v roli komisaře Rizza obstál jako obvykle na výbornou. Při tomhle filmu se vždy dobře pobavím a zarelaxuji. A chtěl bych jeden ten malý stříbrný kamíneček, ehm ehm. /90%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Že Spencer bez Hilla a Hill bez Spencera není to pravé ořechové ví všichni.Většina jejich samostatných filmů stála za prd,ale budiž chvála těm několika ojedinělím kouskům,které se v kariéře obouch těchto borců opravdu vyvedli.A právě série s komisařem Rizzem tou vyjímkou v kariéře Buda Spencera je.Sice Policajt v Africe ještě úplně nedosahuje kvalit výborného Milionového brouka,ale zábavným a povedeným dobrodružství je určitě.Čím víc dílů tato série měla,tím se stávala odlehčenější.Zatímco první případy komisaře Rizza byly úplně vážné pojaté krimi filmy,postupně začal komisař přidávat čím dál víc facáků a hlášek a právě Policajt v Africe je vydařený tím,že je trefně namixován oběma těmito ingrediencemi.Jak vážnou krimizápletkou,tak spoustou bitek a fungujících vtipů.Spencer tu je navíc v super formě a ostatní mu skvěle sekundují.Je to zkrátka klasická oddychovka,která dokáže bavit bez ohledu na své stáří a já se k ní budu vždy rád vracet. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetím dílem opouští komisař Rizzo defenitivně krimi žánr a řadí se do dobrodružných komedií. Rizzo sice přijíždí do Afriky pátrat po pašerácích drog a diamantů, ale většinu času se poflakuje, tahá z malérů svého kolegu Caputa ze kterého se stala komická postavička nebo malého černouška Boda. Je zde pár vtipných scén, bitek, pěkná příroda, Spencer si zde dokonce zatační a odolává svodům krásné ženy, ale na můj vkus je to zkrátka bez jakéhokoliv příběhu a trošku moc dlouhý. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Film byl do československých kin uveden jako vůbec první ze Spencerovy "policajtské" série v létě 1981. Aspiroval tehdy na jeden z největších návštěvnických hitů roku. Po několika měsících byl však v tichosti stažen z distribuce kvůli aktuálnímu bojkotu Jihoafrické republiky, kde se snímek z větší části odehrává. Do dlouhé řady menších kin na vesnicích se tak tento film nikdy nedostal, k pramalé radosti jejich vedoucích. (charles3)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)

Reklama

Reklama