Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 2

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (CinemArt)

(více)

Recenze (819)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná blbina, ktorá by bola fajným 6-dielnych sitcomom. Skvelé cameá (Marveláci s ich našróbovanými cameami Stana Leeho sa môžu učiť), topkový casting a zopár cool vtipov zasadených do odvážne strihnutého antiwesternového sveta, aký sme tu ešte nemali. Na druhú stranu zopár extrémne silených až trapných vtipov, a režijne tak zvládnutých scénok, že by sa hodili skôr do bonusu s nevydarenými zábermi. Akoby mal MacFarlane málo času a ani nerobil opakovačky. Akoby to splácal za týždeň. Tretiu hviezdičku, zvažovanú niekoľko dní, dávam za dobrú náladu filmu. A za Neila Patricka Harrisa, ktorý je z celého filmu najvtipnejší. Samotný MacFarlane ako ťahúň zlyháva. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mkfrlejn, kujón jeden, konečně překročil svůj stín a vymedvídkoval dokonalé humory. Abych zabránil dalším exotickým müslitelům v kurvení zdejšího hodnocení, vymyslel jsem jednoduchý test, který determinuje, zdalipak jste už zralí na tento typ laskavé lekrace nebo byste se měli nadále syndromaticky hihňat výhradně u romantických kokomédií s Dženyfer Anyston a opěvovat tu hnisavé, debilní taškařice Setha Rogena. Tak, zamyslete se nyní krátce nad pojmem „mastné krámy“. Pokud jste se zasekli pouze u uzenářského řetězce, pak jste nepochybně přesně tím prudérním sebestředným kokotem, za nějž vás okolí právem považuje, a nepomůže vám, ani kdybyste si na spánek přiložili všeléčivou sojku a nechali si proklovat lalok. Vy raději zůstaňte ve svém upjatém a bigotním světě a místo tohoto si raději počkejte, Až vyjde měsíc nebo jiná „duchaplná“ smaženice, při které si intelechtuálně poprskáte fiží. No a my, ostatní, co jsme se s kamennou tváří v pohodě dopracovali až k olejovité menstruaci, zapomeneme jen na okamžik, kdy Bárny nasral panu Tau do buřinky, směle si zapětkujeme a budeme příjemně naladěni z toho jemného, vytříbeného, milého, něžného a neskonale citlivého humoru, co tak rozkošně pohladí po šulínku každého nenapravitelného romancynika. A „Přilož si na to sojku“ by mělo okamžitě zlidovět. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak Vám se to nelíbí a na csfd premiéře tleskáte ? Mě někdy přijde, že někteří zdejší uživatelé tady hodnotí sami sebe a ne ty filmy. Neříkám, že všechny fóry mě chytly, ale to už tak bývá, když se tvůrci rozhodnou z filmu udělat bágl přeplněnej vtipem. Film disponuje zejména záchodovým a ovčím humorem, nechybí ani humor rasistický, sarkastický, sexistický, indiánský originální a romantický. Mě osobně oslovil nejvíc humor ovčí - neostříháná ovce a originální - návrat do budocunosti, django. Publikum na csfd premiéře mělo jako bonus ještě humor divácký a to když neznámá slečna kýchla těsně po nejromantičtější líbací scéně, pěkně načasovaný kýchnutí. Za sebe můžu říct, že film mě bavil po celou dobu jeho působení na plátně. Na Charlize Theron dokážu rovněž koukat dlouhý hodiny a vylíčení divokého západu jako nejodpornější doby v historii USA v kontextu s nádhernejma westernově kýčovitejma záběrama za hudby připomínající sedm statečných jasně říká, že tvůrci si při papání vtipné kaše řekli o přídavek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, všetky vydarené vtipy boli v traileroch. Všetky. Zvyšok sú nechutnosti (nič proti vulgárnemu humoru, ale tu mi to aj v súvislosti s príbehom a obsadením prišlo fest cez čiaru) a scény, v ktorých sa výborní herci (Charlize je čarovná, Liam si úlohu záporáka vychutnal do dna) snažia hlavnému predstaviteľovi nahrávať tak, aby to aspoň trochu fungovalo. Našťastie sa im to často darí. Napriek tomu si predstavujem, aká pecka to mohla byť, keby Alberta hral niekto iný (napríklad nejaký skutočný herec) a keby sa z filmu vystrihali trápne zbytočnosti, napr. celá línia s Ribisim a Silvermankou. Plusové body za skvelé cameá, hlavne to záverečné. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co mám k tomu svému hodnocení říct? Vždyť já snad nikdy neviděl tak rozporuplnou komedii. Na jednu stranu inteligentní a vcelku originální humor a na druhou stranu fekál, kterej byl nejenom trapnej, ale taky byl dost zbytečnej. Taky mě překvapilo, jak se Seth MacFarlane nebojí zangažovat Neil Patrick Harrise a přidat trošku vtip z HIMYM v podobě Barney Stinsona, protože přesně toho tady Neil Patrick Harris hrál. Každopádně to beru. Bylo to to příjemnější z celého filmu. Dvě hvězdičky ale jsou moje výsledná známka a měnit to nehodlám. A to i přesto, že jsem se párkrát opravdu upřímně zasmál. Jenže co je to oproti faktu, že před sebou mám totálně nevyrovnanou komedii, která vůbec neví, co chce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $42,720,965Tržby Celosvetovo $85,989,748Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ MacFarlanovo blnutie a drogové opary tento krát nenašli ten správny smer, nemá to ten správny haluzný nádych ako Macík, ani bohaté herecké obsadenie si tu tak úplne nenájde uplatnenie, jediné pozitívum je v každom ohľade a aj pri trápnom kikse sympatická Charlize Theron /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Rozpolcené až běda. Na jedné straně je řada výborných gagů, na druhé spousta hlušiny, trapnosti a scenáristických i režijních selhání. Všechny cesty pobaví. Bohužel ale za cenu toho, že vás dvakrát větší měrou ubijí svojí unylou debilitou. MacFarlane holt dostal příliš volnou ruku a tentokrát to nebylo k dobru věci. (5/10, tak tak zaokrouhlených nahoru) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Za dvě parádní camea to nejde nemít rád. Jen je škoda, že Seth MacFarlane podlehl úspěchu Médi, ztratil sebereflexi a obsadil se do hlavní role. Jako komediální režisér je schopný. Jako herec vůbec a v kontrastu s fakt dobrými výkony všech ostatních to vynikne ještě více. Ten chlap fakt nemá charisma. Díky tomu pak těžce nefunguje vážně myšlená romantická linie se skvělou Charlize Theron. Romantika by brzdila tempo i schopnějšímu herci a celé to díky ní působí nevyváženě. V jednu chvíli se smějeme detailnímu záběru na ovčí penis a v druhé máme s vážnym ksichtem konzumovat vztahové pravdy. Všudypřítomné fuckování taky není vtipné a ani se do westernu nehodí. Pořád tam ale dobré vtipy jsou a koukat se na to dá. Jen si MacFarlane musí uvědomit, že každá jeho myšlenka není úplně vtipná, jinak dopadne jak zkrachovalý celebrity, z kterejch si tak rád dělá srandu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁPAD JE HROZNEJ, ALE TVŮJ NEJVĚTŠÍ PROBLÉM JSI TY SÁM. POTŘEBUJEŠ ZVEDNOUT SEBEVĚDOMÍ…" /// Dost řídký! (nemyslím srací scénu. Těch dobrejch fórů…) Nebude překvapením, že k drsnýmu a depresivnímu divokýmu Západu, se ten MacFarlanův humor hodí. Stejně ,,sympaticky“ působí looser Albert a všudypřítomný umírání. Ch. Theron je šťabajzna a příběh přiměřenej. K posrání toho zase tolik není (krom dvou klobouků), ale fakt mě pobavili ty camea. Nakonec jsem asi víc spokojenej, než jsem čekal, což má na svědomí onen rozumnej příběh. Co já bych za to dal, kdyby byl víc ujetej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju se naučit důslednosti. 2.) Miluju camea. (A Ch. Theron). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stane, že mi je z nejakého filmu fyzicky nevoľno. Tomuto sa to podarilo v jednej konkrétnej scéne, ktorú som doslova musel prestať pozerať, lebo som z nej videl prvé sekundy a fakt ma napínalo na vracanie. Ak chcel Seth MacFarlane šokovať, určite sa mu to podarilo, ale mne to prišlo lacné. Ale hlavný problém nie je ani tak v tom, že je nechutný, ale v tom, že je nevtipný. A to, čo nezničil extrémne nevydarený scenár, to "úspešne" dorazil nesympatický kasting v čele s nepríjemnou Charlize Theron a tragickým Neesonom. Len minimum vecí ma aspoň trocha pobavilo (otrávená guľka a následný monológ, bicykel). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil a sice pobavilo, ale takova mega pecka to zas neni. Hlavni problem je v delce, necenzurovana verze ma skoro 140 minut a to je na stupidni komedii z divokyho zapadu krapet moc. Neda se rict, ze by tu byly nejaky vylozene hluchy mista a film slusne odsejpa, ale nejakejch 80 minut by bohate stacilo. S vtipama je to takova ta klasika, obcas pobavi, obcas trapny, nekdy clovek jen krouti hlavou a sem tam se skoro smichy vali po zemi. Proste pobavit se u toho rozhodne da, i kdyz spousta foru a nadavani je krapet navic a pusobi tu jen tak do poctu. Navic vetsina nejlepsich scen se provarila uz v traileru. Co se tyce hercu, sice nemaj moc co hrat, ale jsou to sympataci. Takze ve vysledku zabavna oddychovka, ale jestli budu mit chut koukat na to znova, to fakt nevim. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapí, neurazí. Vydařené fórky (ty s ovcemi) jsou prokládány těmi horšími (ty se smrtelnými nehodami), mnohdy až trapnými (ty s těmi fekáliemi). Celek jako takový alespoň zachraňuje krásné prostředí "zasranýho Západu", několik geniálních cameo roliček, a především odvážná kráska, od který by se nechal dobývat snad každej chlap. A já už konečně pochopil, proč si hlavní roli střihnul sám MacFarlane: aby mohl ocucávat mojí kočičku Charlize. Hajzl podělanej! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Divoký západ byl místem, kde žádná dívka nechtěla zůstat patnáctiletou starou pannou, existovaly tři písničky, nikdo se nedokázal zasmát na fotce a na pouti se umíralo. To jsem při mladickém pročítání mayovek netušil. Díky za rozšíření obzorů a zejména díky za vynikající humor, který sice patrně několikrát překročil hranici dobrého vkusu, ale ten já nemám, takže se jedná spíše o nekvalifikovaný odhad. Musím se přiznat, že mě nejvíc bavil křesťanský vztah panice s prostitutkou a tomu něžnému vytírání cizího semene z vlasů své vyvolené se opravdu nedá říkat jinak než LÁSKA. Dle statistického průzkumu je ideálním divákem pro tento snímek zamilovaný fanda výkalů s proklatě pomalým koltem, ale to je spíše jen odhad, protože lidé těchto vlastností hrozně lžou při vyplňování dotazníků. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film mi je tak nějak jedno. Pár vtipů skoro na smích, pár vtipů skoro na kroucení hlavou, ale nikdy nic úplně. Nepřijde mi to jako výrazně jiná laťka oproti Méďovi, jen měl MacFarlane míň štěstí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takhle do Divokého Západu ještě nikdo nešil. MacFarlane brutálně reviduje westernovou romantiku a říká nám, co sami dobře tušíme při sledování westernů - že v té době bysme žít opravdu nechtěli. Slušných fórů je dost a rozhodně nebyly všechny vystříleny v trajlerech, herci jsou taky fajn a k tomu dvě camea roku. Osobně se mi to líbilo víc než trochu přeceňovaný TED. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád vtípky ve stylu Family Guy, resp., kdo má rád seriál Family Guy, najde si v "cestách do hrobu" to své a dobře se pobaví. Ostatní čeká nevšední (odpočinkový) western, kde se dva protiklady přitáhnou a odejdou vstříc západu slunce, ale zároveň budou takoví diváci nejapně vstřebávat fekální humor, sexuální narážky a neobvyklé jednání zobrazených postav či občasné popkultruní odkazy a v neposlední řadě i morbiditky, což u westernu je buď vtipné nebo nesmyslné. Ano, přesně jako ve Family guy - takže se dostávám na začátek svého komentáře. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten chlap je nejlepší střelec široko daleko. Oproti němu vypadám, že mám Parkinsona.“ – „A to je co?“ – „To je jen další záhadný způsob, kterým nám Bůh ukazuje, že nás miluje.“ Před projekcí jsem měl strach z jednoduchého, vulgárního a především fekálního humoru (nic proti nim, pokud jsou použity rozumným způsobem a v regulované míře). Faktem je, že všechny 3 typy jsou ve filmu přítomné a v případě třetího zmíněného se tvůrci mohli místy trošku krotit (střevní problémy už byly přehnané). Ale není to nic, co by diváka vyloženě iritovalo, protože snímek na druhou stranu obsahuje i velmi inteligentní humor a spoustu hlášek, a to v takové míře, že jsem se po většinu filmu velmi dobře bavil. Ovšem je to i o tom, jaký má člověk vztah k westernům a parodiím (či jejich spojením). Zdařilý je i casting, který nabízí řadu zajímavých obsazení a z něho vyplývajících svérázných postav, avšak na „ďábelského“ Liama alias Clinche nemá žádná jiná (ovšem odkaz na Návrat do budoucnosti je příjemný). Přesto mě mrzí, že se nepodařilo naplnit jednoznačně 5* potenciál filmu, takhle to je „jen“ na slušné 4*. „Nemá ona sex s asi tak 10 chlapama každý den v bordelu?“ – „Ano, když má kratší směnu.“ – „Ale vy jste spolu ještě nespali.“ – „Ne, Ruth chce počkat až po svatbě. Je to křesťanka, stejně jako já. Chceme se pro sebe šetřit pro svatební noc.“ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

McFarlane je klasickým příkladem člověka, o kterém hodně lidí řeklo, že je hodně vtipný a on pak propadl bláhové představě, že je hodně vtipné úplně, ale úplně všechno, co vypustí z úst nebo napíše na papír. No, jak to říct... Fakt není. Tenhle film by potřeboval jako sůl nějakýho nelítostnýho střihače, který by se nebál Sethovi bourat jeho bábovičky. Spousta z nich je totiž vážně polorozpadlá či postavená na úplně blbých místech... Abych to zkrátil - občas jsem se fakt bavil, na jeden funkční fór je tam ale několik kilo hlušiny. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild | Hudba: Joel McNeely | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 86 miliónov $ | Ocenenia: - || Zo začiatku celkom fajn komédia, ktorá sa v druhej polovici snaží parodovať filmové klišé, ale stáva sa tak naopak otravnou westernovkou, ktorá má 2 hodiny len pre to, aby vyplnila formu. MacFarlane dostal po veľkom úspechu Teda dôveru štúdií, a agentov hviezd ako Theron a Neeson, ktorý vo vidine zisku na projekt kývli hlavou. Teraz už vedia, že to bola skôr chyba, plýtvajúca potenciálom ich klienta. Po tomto kuse Neila Patricka Harrisa, ktorý sa stal novodobým zabávačom národa amerického, sa bojím, aby neskončil ako Murphy alebo Sandler vďaka svojej schopnosti zahrať idiotov, ktorých by iní kolegovia nevzali... Ps: Na jedno videnie to však pravdepodobne neurazí, vtipné pasáže sa určite najdú. Nebudú však určite s MacFarlaneom, ktorý mal zostať na režisérsko-scenáristickej stoličke. 48% | FullHD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že MacFarlane preferuje krčmový, výkalový a záhrobný humor, ktorý nie vždy vystihuje situáciu a pointa minie scénu míľovým oblúkom, tak musím povedať, že tento antiwesternovský námet sa mi bohovo páčil a nemenej som si užíval sprosté a praštené scenáristické úlety. Jednoducho svieži závan céčkového námetu, v ktorom herci hrajú vedľajšie role a aj tak je vidno, že si to zjavne užívali. Prešľapy v scenári boli viditeľne zámerné, rozhodne si nikto nelámal hlavu nad tým ako sa môže ovca dostať na strechu domu, tak prečo sa potom pozastavovať nad realistickosti zvyšku filmu? Komediálny úlet, ktorý tu dlho nebol, je vidno, že MacFarlane si v predchádzajúcom filme držal fantáziu na uzde a toto bol jednoducho orgazmus zhovadilých nápadov, ktoré by bolo škoda udusiť v jeho hlave. Takže aj keď to nieje komédia roka a pri mnohých scénach som si pomyslel wtf?! - som rád, že som si ju nenechal ujsť. 60%. ()

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama