Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 3
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 3

Recenze (78)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jsem nadmíru spokojen. Vyzdvihl bych herectví Tatiany Maslany, která bravurně ztvárnila klony a každému z nich vtiskla kus originálního já. Plusem je kamera a hudba. Felix zatím u mě vede anketu nejsympatičtější seriálová kikina. Občasné veletoče a úlety ve scénáři tu jsou, tvůrci je však servírují s nadhledem a se smyslem pro černý humor. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Nevím, možná jsem se koukala na jiný seriál, ale tohle podobné Ringer není ani náhodou. Téma je odlišné a naopak velmi originální a herečka hlavní resp. hlavních rolí celou situaci se svojí rozmnoženou podobou zvládla na výtečnou. Celý příběh nadhazuje mnoho etických témat i dramatických situací a je to vše dobře vyvážené. Za lesbickou vědátorku s brýlemi dávám čtvrtou hvězdičku. PS: Prosím zdejší hodnotitele seriálů, aby pokud možno seriály hodnotili alespoň po pár dílech a ne po pilotu. Děkuji. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Celý pilot stojí a padá na charizmatu hlavní hrdinky, která ho má naštěstí na rozdávání. Potenciál do budoucna by zde byl, jen ho nezabít případnou (hrozící) vatou a klišé. Hodnocení pilotu: 77% ___ Druhá epizoda byla jednoznačně slabší, vyložila několik karet na stůl, ale jaksi zmizela atmosféra. Doufejme, že se třetí epka vytasí s nějakým esem v rukávu. Hlavní postava je stále velice sympatická, ale to pobíhání sem tam nebaví. ___ Přede mnou poslední dvě epizody a já si marně lámu hlavu s tím, zdali se do nich vůbec pouštět. Čím více autoři rozkrývali tajemství, tím klesala epizodu za epizodou atmosféra, atraktivita, ale především ono dravé a zábavné tempo. Hlavní hrdinka se skryla ve stínu charismatické "stepfordské paničky" Alison, z drávé (ze začátku nejzajímavější) Cosimi se vyklubal otravný jedinec a na vrchu této nesourodé "pyramidy" je naprosto iritující, otravná, zbytečná svou existencí, Helena. _____ Nabalovaná klišé tomu nepřidávají a ač mám Beth, Alison, Miss S a Felixe opravdu rád dávám tomu vale. Škoda. 65% ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem 4 díly a nějak se nechytám. Nevím přesně čímpak by to mohlo být, ale celý ten seriál mě nebavil tak jak by asi měl. Jediné co je potřeba vyzdvihnout, je herecký výkon hlavní aktérky. Už při čtení scénáře, musela určitě navštěvovat psychologa, protože zahrát tolik různých postav ( a někdy i 4 v jednom záběru ) musí být dost schýza. No ale celkově 3 hvězdy ( možná až po čase zjistím že seriál má jen 20 dílů a víc se točit nebude, tak se dokoukám jak to celé dopadne ) ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Orphan Black mě zaujal hned svým prvním dílem. Možná to bylo nepříliš okoukaným tématem, nebo tím, že se Pilotní epizoda dosti podobala mnou oblíbenému seriálu Ringer, ale nadšení vydrželo po celou sérii. Myšlenka s klony je velmi zajímavá a samotného mě zajímá, k jakému závěru se tvůrci dostanou. Za vyzdvižení zde samozřejmě stojí výkony herců v ústředních rolích. To co v tomto seriálu předvádí Tatiana Maslany je neskutečné. I když jsem věděl, že všechny klony hraje jedna herečka, přišlo mi neuvěřitelné, jak má každý klon svojí vlastní osobnost a mimiku. Všechny jsou stejné a při tom jsou všechny naprosto jiné. Jordan Gavaris zde také podává v roli Felixe skvělý herecký výkon. Seriál mě oslovil na plné čáře. Nevím, zda to je tím tématem, nebo tím, že jsem přesně něco takového v danou chvíli hledal, ale každopádně mě těší, že dostal další sérii a doufám, že ani ta nebude poslední. ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • „Clone club“ je název, který označuje fanoušky Orphan Black. V některých kruzích jsou obzvláště oddaní lesbičtí fanoušci „Clonesbians“. (ICTS)
  • Původní námět měl režisér Fawcett již v roce 2002, nicméně s kolegou Mansonem nedokázali domyslet pointu, a tak se věnovali každý jiným projektům, až se o několik let později propracovali ke konečnému příběhu, čímž přešli z původně zamýšleného scénáře k filmu k zápletce pro seriál. (Eržik)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama