Voják štěstěny

(Francie)

Dobrodružný / Drama / Komedie

Itálie / Francie, 1976, 95 min

Rozpočet $10miliónov(20.7.2010)

Historická fraška, kde si hodně užili kaskadéři a Bud Spencer. Ten opět nikoho nešetří a rozdává své tvrdé údery na všechny světové strany. Tenhle film samozřejmě nepatří mezi ty nejzábavnější, co na svém triku Bud Spencer má, ale je to spíš taková rozverná zajímavost. Vůbec bych neřekla, že Bud hrál se svými kolegy italské žoldáky. Mě přišli jako barbaři. Úžasná je scéna, kdy v městečku nemají co jíst a večer číhají na šneky a pak z nich vaří polívku, nebo spíše vodu s petrželkou.(18.5.2011)

Zase se tu našli nějací šulibrci co melou že chybí Terence. To vám nestačí Caputo?.)(17.5.2011)

• Kubaso

Ani evidentně vysoký rozpočet nedokázal zvrátit trend, že až na vzácné výjímky ("Policajt drábem", "Buldozer") trpí všechny Spencerovy filmy nezajímavými příběhy a přemírou infantilních vtípků. Nepomohla změna prostředí, ani několik známějších tváří italských filmů té doby, ani osvědčené skladatelské duo bratří Angelisů. O zklamání ale mluvit nemůžu, Spencer hrál i v horších filmech ("Aladdinova lampa", "Bomber"). A alespoň v první polovině se "Vojákovi štěstěny" místy daří i docela dobře bavit. Skvělý je dialog: "A kdo teda jste?" "Namáhejte trochu mozek, přemýšlejte. Když jsme v Itálii, kdo jsme?" "Němci." Pak už na mě bohužel šla nuda.(18.5.2011)

Nepatří to k nejzábavnějším filmům, ale jako odpočinkový se to dá. Chybí mi tam Terrence Hill.(17.5.2011)

Odpočinková záležitost... Naivní až na půdu, sem tam vtípek, nějaké ty pěstní souboje s Budem Spencerem, aspoň že hrad je opravdový a kostýmy reálné, tohle můžou moderní FX filmy jen závidět. Když chcete zabít čas...(17.5.2011)

V první polovině jsem se docela bavil a sledoval s povděkem Spencera ve středověku, ale konec filmu mi už přišel slabší... asi proto, že bylo dopředu jasné jak to dopadne ;-)(17.5.2011)

• Vaso

Je to takový slabý odvar komedií s Terencem Hillem. Pokus zasadit pěstmi a silou se ohánějícího Buda do středověkých kulis, který mi nějak vůbec nesednul. Ani děj ani dialogy mi moc vtipné nepřipadají. Asi o nic nepřijdu, když to nedokoukám. Slabé 2*(17.5.2011)

Slušná historická komedie. Film u nás nikdy dříve neběžel, až ted na TV Barrandov. Škoda, je to opravdu příjemný a vtipný film.Tu hvězdičku strhávám hlavně za český dabing.75%(14.11.2011)