Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během fotbalového utkání je zastřelen jeden z diváků. Z činu je neprávem obviněn otec dvou malých kluků Rosario Rao (Bud Spencer). Po Raově odsouzení se hoši vydávají za otcovým známým a prosí ho o pomoc v dokazování jeho nevinny. Postupně shromažďují důkazy, že za vším stojí turínská mafie. Jenže organizovaný zločin je schopen udělat vše, aby nebyl odhalen. (Snorlax)

(více)

Recenze (7)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Křivě obviněný z vraždy je otec dvou malých kluků uvrhnut na pokraj společnosti.. podaří se synům společně s odhodlaným státním zástupcem dopadnout členy organizované bandy ze severní Itálie..?! Bud Spencer v roli dramatické ba tragické, je však příliš nevýrazný, řekl bych, že role mu nesedla. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Černý Turín je skutečně hodně černý v podání Lizzaniho, především ve scéně, když darebák nahání malého Raa u vlakového nádraží. Noirová atmosféra celého snímku se z počestné temnoty postupně propracuje k pichlavé kritice orgánů činných v trestním řízení, až se za mohutného dunivého bouchání divákova srdce rozprskne v černých třpytkách nezměnitelné katastrofy závěrečných minut. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nepravom nadhodnoteny film, Bud Spencer mal za rok 1972 ovela lepsi film Dva Machri mezi nebem a peklem, nudne, bez tempa, Spencer je v uzadi a v strede zase zavladla velka nuda. U Lizzaniho tvorby je toto pre mna len priemer : 60 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lizzaniho čtvrté eurocrimi, inspirované skutečným příběhem, film se značným sociálním a politickým podtextem, ale taky prachprosté melodrama, které mne tentokrát moc neoslovilo. Špinavý Turín, průmyslové prostředí, Spencer v méně známé a netradiční roli uvězněného člověka (emigranta) neprávem obviněného z vraždy, která mu ale podle mě moc nesedla, tady souhlas, nejspíš je to ale tím, že člověk má tohoto herce především zafiksovaného jako oblíbeného komika, těžko říct. Film ale dokáže upoutat pozornost, noir atmosféra je hezky ponurá a špinavá, ale akci a násilí tu moc nečekejte, hořký konec je docela nečekaný, bohužel ti dva malí kluci v hlavních rolí, kteří se snaží dokázat a dohledat otcovu nevinu, mě zde v tak duležitých ulohách nesedly. V dalších rolích se zde objevili většinou samí známí klasici z poliziesco filmů (Bozzuffi, Leontini, Zamuto, Fabian atd) ps: Velká hudba. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama