Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká filmová cena Český lev, udělovaná od roku 1993, byla iniciovaná naléhavou potřebou ocenit tvůrčí počiny domácí filmové tvorby a filmové distribuce.V hlavních kategoriích jsou zastoupeny všechny české celovečerní filmy, které byly premiérově uvedeny do kin v České republice v průběhu jednoho kalendářního roku. Letošní novinkou je ocenění dokumentárních filmů i v kategoriích nejlepší kamera, zvuk, střih a původní hudba.Na nominačním večeru se představilo v každé kategorii pět umělců nebo filmů. Druhým hlasováním v dalším kole projde do užšího výběru nominovaná trojice, představená na slavnostním večeru.Slavnostní večer se koná v pražském paláci Lucerna 2. 3. 2013, Česká televize jej přenáší přímým přenosem na ČT1 od 20 hodin. Večerem, zasvěceným oslavě filmů i dvacetileté historii Českých lvů, provede držitel čtyř sošek Jan Budař, který zavzpomíná na nejvýraznější filmy a herecké výkony uplynulých dvou dekád českého filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Moderování Jana Budaře je pokaždé zárukou inteligence, umírněnosti a slušnosti, tentokrát však chyběl humor, až na "koláčky" a "modlitbu za český film". Letošek měl rozhodně lepšího průvodce, než jakým byla loni primitivně ubohá a sprostá Lucie Bílá - to je zcela bez diskuze! ()

mentos. 

všechny recenze uživatele

Největší prostor dostal logicky Jan Budař, kterého moc nemusím jako herce natož jako moderátora. Občas nějaký ten povedený vtípek, ale jinak občas dost nepovedeně trapné. Nejhorší bylo, že se tam snažil být vtipný každý (přitom to má být seriózní profesionální předávání prestižních cen, takže zase tolik humoru bychom nepotřebovali) a téměř nikomu se to nepovedlo. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Chybelo tomu vsechno. Pokud to bude mit v prackach Vachler a CT pujde to do kopru. Ty figury co se tam nekdy stridaly - Pawlowska, Gedeon... Nedovedu si predstavit ze by na Oscarech moderatorka 200x za vecer zminila ze film koprodukovala ABC nebo NBC. Vsichni se tvarili jako kdyby sezrali Salamounovo houno. Nejlepsi Lev byl, kdyz to predaval Zbrozek s Duskem. Ale tato parodie se prece nemuze opakovat v dalsich x letech!!! ()

Vejujunka 

všechny recenze uživatele

Nuda nad nudy. Jestli tohle má být česká obdoba amerických Oscarů, tak budou muset Češi ještě hodně snažit. Program neuspořádaný, chvilkami ani nebylo jasné, co se vlastně vyhlašuje. Taky to postrádalo nějaké pěvecké vystoupení (nebyla by to možná taková nuda). Prostě jako show a zábavný pořad o ničem. Možná jen filmoví znalci zaplesali nad výsledky vyhlašování. Jinak tento pořad nestál opravdu za víc než 1*. ()

Jiljí odpad!

všechny recenze uživatele

jako tv pořad to byla samozřejmě zoufalost. nicméně je moc dobře, že z několika na sobě nezávislých úst zazněly trefné narážky na kvalitu současné české kinematografie, která je jedna z nejméně zajímavých v evropě. okresní přebor, to sedlo. konečně si to snad čeští filmaři začínají uvědomovat a třeba toho někteří z nich nechají. ()

santa331 odpad!

všechny recenze uživatele

Český lev se se svým podáním propadá rok od roku. Absolutně jsem postrádal zábavu a napětí, ale to je už normální. Velkoplošné obrazovky...to bylo jako co? asi ukázka, že jsme světoví. Na to, že to byl dvacátý ročník českého filmového svátku to byla šílená nuda. Myslím si, že byl lepší nominační večer( ikdyž postrádám význam tohoto večera), kterým provázela dvojice Babčáková a Žáček. Každopádně to letos bylo daleko lepší než minule s Lucií Bílou. Bohužel u nás pořád platí: ceremoniály a předávání cen jsou nejnudnější večery v televizi. ()

Reklama

Reklama