Reklama

Reklama

Ach ty můj strážný anděli

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2013, 8 min

Režie:

Roman Němec

Obsahy(1)

Někdy zapomínáme, že naše trable nemusejí být vždycky ty nejdramatičtější, naše přání ta nejdůležitější a neúspěchy nejtragičtější. Je dobré mít anděla, co nám to občas připomene. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

chezush 

všechny recenze uživatele

Sedíte v kině a čekáte na film. První trailer, druhý trailer, pátý trailer.. Říkáte si ok, nevadí, teď už film začne. Jenže proč diváka nenasrat ještě víc? 9 minut sledujete polonahého anděla a máte po chuti na film. Možná, že kdybych si anděla pustila doma... ale ne, takovouto cestou ho nejsem schopná ocenit jinak. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Také české, z časti bláznivé, z časti príznačné módou svojej dobe, z časti snaha zaujať niečím povznesenejším, z časti nuda a keci, ale v celku priemerné a mierne poučné. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film tak nějak průměr, snaží se něco říct, ale moc mu to nejde. Ale rozhodně bych takového anděla bral :-) ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Příjemný krátký snímek, který nenudí, herci odvádí přesvědčivé výkony (když pominu trochu nešťastné televizní zpravodajství), technicky pěkně provedný, působí na mě trochu jako studentský film (čistotou a precizností, občas ale možná až strojovostí). Jako první práce tohoto druhu je to každopádně velmi dobré. Pokud bych měl i trochu kritizovat, mrzel mě nepříliš vypoitnovaný děj, resp. během konce jsem očekával spíše začátek skutečného dění. Nicméně jako úvod do autorovy tvorby je to příjemné dílko, které vytvoří očekávání do budoucna. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Jako prvotina velice sympatické. Roman Němec umí pracovat s kamerou takže vás film ani chvíli nenudí typickými pasážemi, kdy se kamera krkolomně snaží diváka utlouct k smrti. Tady tedy jedna zasloužená hvězda. Na druhou stranu příběh do páté minuty sice vysvětluje o co jde ale dělá to tak nějak příliš přímočare a přitom zdlouhavě nelákavě. Pak už ale film jede jako po másle a konec má grády. Velice sympatické dílko, které by mohlo být předzvěstí něčeho....většího? Co na to Roman Němec? :) ()

BarMaja 

všechny recenze uživatele

Film, který Vám dá potřebný prostor k vlastnímu výkladu a přiměje Vás, zamyslet se nad otázkou "Co tím chtěl básník říci?" ()

ondey 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihnout musim samozřejmě kameru, z který by si mohl vzít nejeden českej celovečerák příklad. Švenky, ostření, a detaily už sami o sobě vyprávějí příběh. Střih a hudba do sebe náramně pasujou, a narozdíl od 133 minutovejch Babovřesek se tady podařilo do 9 minut nacpat i nějakou tu hloubku. Short jak má bejt ;) ()

Ondrejiik 

všechny recenze uživatele

Snímek zaujal a nezklamal :-) Trochu jsem se bál, že herci budou přehrávat a to se nestalo. Oba hlavní "hrdinové" odvedli své a to i za tu krátkou dobu, kterou je film vymezen. Je to mé první hodnocení krátkometrážního filmu, nejsem jejím fanouškem ale i tak to stojí za shlédnutí ()

Reklama

Reklama