Vlkodlak

Komedie / Horor / Fantasy

USA, 1981, 93 min

Larry Cohen

• Chrustyn

Vlkodlačí horor mám rád ale tato hororová komedie (možná by se to dalo brát jako parodie) mě fakt nebavila. Není to vtipné ani jiným způsobem zábavné.(6.8.2011)

Dalo by se říct, že je to parodie na vlkodlačí filmy, ale na to zase neparoduje nic známého, aby mohla být ve všeobecně uznávané škatluce parodie. V podstatě Vlkodlak celou dobu paroduje spíš sám sebe a spíš než gagy se specializuje na hlášky, které ,přiznávám, občas pobaví. Sám vlkodlak vypadá spíš jako z planety opic.(7.7.2011)

• lamps

Oceňuji snahu parodovat toto zajímavé a hojně využívané téma a jsem tedy ochoten snímku odpustit směšného vlkodlaka. Co už mi ale dost vadí je to, že povedenými vtipy nebo bláznivými situacemi film zrovna dvakrát nesrší a snaha rozesmát za každou cenu a jakýmkoli způsobem je dosti trapná, nezáživná a opravdu málokdy se nějaký ten fórek trochu vydaří. Napětí také absolutně žádné a více krve než tady někdy můžete vidět i v mateřské školce, když si nějaké dítko nešťastně odře loktík. Přesto se příběh postupně dostává trochu do tempa, a byť je úroveň debility stále hodně vysoko, s nudou se tu opravdu nesetkáte. Takže 1* za nápad a 1* za to, že jsem to dodíval.(22.7.2011)