Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise zkoumá nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. A zde se setkávají s novým, záhadným nepřítelem, který je i celou Federaci vystaví těžké zkoušce. (CinemArt)

Recenze (823)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Klasický blockbuster, klasický nový Star Trek v tom dobrém slova smyslu. Sice za pár týdnů nebudu vědět, o čem to bylo, a bude mi to splývat s ostatními startrekovskými filmy, ale to nic nemění na tom, že dnes jsem si dívání se užila, že mě to bavilo a že to příjemně odsýpalo a vůbec to nebylo hloupé. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

[Filmový víkend 2016] Že se mi Star Trek nebude líbit jsem věděl už z trailerů. A potvrdilo se to přesně jak jsem čekal. Justil Lin to natočil asi jako poslední díly F&F. Hromada zpomalovaček a záchran rádoby na poslední chvíli. V poslední vteřině se všichni chytají za ruce, neustále na ně něco padá a oni se na poslední chvíli uhýbají a tak dále a tak dále… nemám tohle filmové klišé vůbec v lásce a tady jsem si ho užil přehršel. Nic mě tu nepřekvapilo, humoru bylo po málu, mezi postavama se nic zvláštního nedělo. Prostě hodně barevný digibordel nalajnovaný podle dost předvídatelné šablony. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Podle fanoušků nejslabší z dosavadní filmové série, podle mě nejlepší i když nejsem fanoušek Star Trek. Není to sci-fi podle mého gusta,fyzikální zákony nefungují, na každé planetě dýchatelná atmosféra, spousta nelogičností, ale když nic lepšího není, musím dát zavděk alespoň tímhle. Ve 3 D naprosto úžasné, propracované efekty, mix zvuku, pastva pro oči až do závěrečných titulků. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Kde jsou doby původní slávy hvězdné lodi Enterprise? Teď se vše smrsklo na haldu efektních a akčních scének s jednoduchým prostoduchým příběhem, založeném na podrazu a důvěře, který byl už tolikrát natočený. Navíc tady mě přišla dějová návaznost často tak křečovitá bez logického propojení, že to nešlo přehlédnout. Díky scénáristovi Simonovi Pegg tu bylo více humoru, u kterého bylo vidět, že si ho psal "na tělo", ale občas mi tam přišel nucený až nepatřičný. No prostě aktuálně poslední Star Trek u mě propadl, ale jsem rád že nepatřím mezi výjimky, kteří to tak vidí. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem fanda Star Treku, i když mě minulý "Do temnoty" zaujal, nehodnotím tak vysoko, jak bych asi měl. Jako vždy nechybí humor, lehké napětí a výtěčné efekty. Příběh ale lehce pokulhává a zápletka je velice jednoduchá. Celkově mi to přšlo jako průměrné sci-fi, jako jednohubka v kině. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač Star Trekem dotčen jen velmi letmo,obě Abrmsovky jsem si zamiloval.Třetí díl po "restartu" mě i proto hodně zajímal a ačkoliv je tu trochu ústup ze slávy,nutno uznat že to není až taková hrůza.Justin Lin do série přinesl trošku něco ze svého rychle zběsilého stylu a slabší příběh tu vyahrazuje vršením akce na akci.To sice není vždy úplně optimální,ale v tomhle případě to funguje už jen proto,že divák se prakticky nestíhá nudit a zároveň si nestíhá všímat toho co ne úplně funguje.Osobně jsem rád,že víc prostoru tentokrát dostal Simon Pegg s Karlem Urbanem a právě Urbanovo špičkování se Spockem je další velkou devizou filmu.Třešničkou pro mě je pak k nepoznání namaskovaná Sofia Boutella,která je jako Jaylah ještě víc sexy než v reálu...80% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Další díl ze série Star Trek je podle mého ve všech ohledech lepší, než nastavovaná kaše Star Wars. Dostatek akce, ale také nadhledu, vtipu a úžasných trikových záběrů. Poslední akce v Yorku byla fascinující. Hezký příspěvek v mém oblíbeném žánru. Co mě ale skutečně vadilo, byl dabing Lucky Plekancové. Nějak mi prostě k postavě nesedl. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Z trilogie se jedná o nejslabší (ne o moc) a nejpřímočařejší část. Nicméně je asi nejpřístupnější a nese se především na pohodové vlně, která čiší hlavně během interakcí mezi členy posádky. Jakmile se přejde na druhou stranu, už to občas skřípe, ale zase ne natolik, aby něco vypadalo rozbitě. A i kdyby tak něco vypadalo, tak vizuální stránka, první střet s vosami nebo hudební útok fungují jako krásná záplata. (Turnov, letní kino) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký nový sci-fi snímek, který se mi líbil a nenudil a hlavně ani nezklamal. Pár mých přátel mi říkalo, že byli docela zklamaní po shlédnutí, hlavně příběhem, takže jsem šla do kina s tím, že jsem nic neočekávala a možná to bylo dobře. První polovina je trošku ukecanější a párkrát se mi chtělo i spát, ale druhá půlka to krásně otočí, je tam akce, navíc na to, že se jedná o třetí díl, tak je tam docela i originální dějová linka, která nás navíc i zavede do minulosti, takže jsem spokojená. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zábavné a s rychlým spádem, po polovině filmu se postaví pocit "ale tady furt není nic navíc". Naštěstí to zachrání poslední dvacetiminutovka, díky které i mé hodnocení o prsa čínské maratonské běžkyně překoná metu 4 hvězd. Příště už to bude chtít nějakou invenci. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Už krok vrazit jako scénáristu Simona Pegga je úlet,Lin tomu taky nijak neprospěl,a máme tady veskrze průměrnou legrácku.Abrams dal filmu život ,ubral debilních kostýmků,přidal bezprostřední akci na úkor Star wars stříleček,a hlavně celý to prošpikoval potemnělou atmoškou a vizuálem.Já mlaskal,zaritý fandové povětšinou blili.Tohle dílo jede zpátky,studiovej vzhled nedělní pohádky z Kavčáků,střílečky příšerný,jediná bitka mezi Elbou a tim blonďatym ďáblíkem,přesycený barvy,celý divný ,nefunkční,bez zápletky.Ne propadák,ale tohle je spíš do studia kamarád.60%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme třetí Star Trek a ten nám přináší záporáka, který nechá rozsekat milovanou loď v efektivním antré na takové kusy, že i Chuck Norris jen vrtí hlavou nad nesmyslností tohoto činu. Ale je to tak, a začíná s tím zběsilá naháněčka po neznámé planetě. Dramatické učení se vzlétávání lodě, která desetiletí nevzlétla a.... létání po planetě neplanetě. Co si přát víc? Svět Star Treku? Máte ho mít.... vše funguje jak má, příběh je opět hloupacatý, což u tohoto světa trochu zamrzí. Tedy suma sumárum lepší průměr, který neurazí, ale ani mě extra nepotěšil. 75% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jak se má člověk bavit, když jsou postavy vydeptané? Jak se má ponořit do děje, když první, co uvidí, jsou strašně odfláknuté CGI příšerky? Jak má postavám fandit, když ani není jasné, na čem jsou? Aspoň má Simon Pegg nějaké vtipy, Bones dostal víc prostoru, byť na úkor vztahu Kirka a Spocka, který posledně zažil obrovský emocionální střet, ale teď se skoro neznají. Velké plus za záporáka, který se zajímavě vyvinul (byť si neodpustil padoušské 'prozradím vám svůj plán, abyste měli šance mě zastavit'), dostal důstojnou osobní motivaci, kterou ještě opepřuje konfliktem úvahy, jestli pacifismus nevede k úpadku, zatímco výbojnost posiluje. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční podívaná, ale změna režiséra je podle mě docela znát. První dva díly jsem si hodně užil, tento už tak ne, některé části mi přišli trochu nucené. Čímž rozhodně nechci říct, že by to nebyl skvělý film. Možná tohle být prví část, tak bych tu první část hodnotil jinak. Ale zde si za hodnocení stojím. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak. Ze špičkových scénářů a parádní atmosféry jsme se dostali do sračkovitosti Jurského světa a třeba X-Men Apocalypse, protože je zaprvé dopředu jasné, jak co skončí, zadruhé je mi úplně u prdele, jestli všichni pochcípají, zatřetí jsou tam příšerné logické nesmysly. Koukalo se na to skvěle, ale vnitřně je to bída. 60% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

První film v režii J.J. Abramse znamenal vzkříšení "Star Treku", hledání a nalézání dříve netušených možností v nastíněné alternativní realitě - a v neposlední řadě navazování a utváření vzájemných vztahů mezi členy mladičké posádky legendární hvězdné lodi U.S.S. Enterprise. V pořadí druhý snímek jim pak bez zábran otevřel dveře vesmíru dokořán, určil směr i cíl a pozvedl jejich příběh na nový level, aniž ztratil spojení s původní vizí "Star-trekovského" universa. Ale teď ... teď jsem se o ně bála. Ne snad proto, že bych o nich pochybovala, ale ... opustil je jejich otec. Co se to s nimi děje ... s duchovními rodiči dětí stříbrného plátna ? Kde zůstala jejich zodpovědnost ? Jak mohou své početné potomstvo nechat jen tak na pospas zlomyslnému osudu - a jít si za vlastními cíli ? Co je k tomu vede ? Touha přijmout další, pokud možno ještě větší výzvy a dokazovat cosi sobě i světu, citový vztah k námětům, jimž se upíší ... nebo ... nebo jde prostě zase jen o PENÍZE ? Z toho, co znám a co je mi blízké ... pokud nepočítám "Terminátora" Jamese Camerona ... zatím největší prohru asi zažili "X-Meni" - poté, co od nich zběhl Bryan Singer. Z rány, kterou jim vzápětí uštědřil Brett Ratner, se dle mého soudu už nikdy docela nevzpamatovali. Naštěstí - pro tentokrát jsem se strachovala zbytečně. Justin Lin si počínal s pokorou a s empatií, jakoby byl se Star Trekem a s jeho hrdiny svázaný odjakživa, ale zároveň se nebál vtisknout jejich dalšímu dobrodružství vlastní pečeť. S J. J. Abramsem by zápletka možná nebyla tak ... přímočará, nejspíš bychom se dočkali ještě jednoho až dvou zvratů - nebo delší a hlubší konfrontace s protivníkem, nicméně nemám chuť pouštět se do nějakých obsáhlých hlubokomyslných úvah, kterak vyprávění mohlo či nemohlo vyhlížet, protože s výsledkem jsem nadmíru spokojená. Dějová linie je vyvážená, nikde zbytečně neokouní - ani se nežene o zlom krk kupředu, jenom aby dokázala, že na to má. Ve správných chvílích je komorní a úsporná nebo naopak rozmáchlá a impozantní - podle toho, co se po ní žádá. Vtípky jsou drobnými, leč nezbytnými elegantními doplňky a všichni protagonisté bez výjimky tvoří skvělý a nezištně spolupracující tým. Homosexualita je prostě a bez mrknutí oka vzata na vědomí - a nikdo kolem ní nedělá žádné teatrální tanečky, což je rovněž sympatické. Taktéž maličko nostalgické a převelice příhodné propojení s minulostí se mi zamlouvá - a nechybí ani nezbytná nadstavba zabývající se lidským nitrem a jeho možnými proměnami. Jen akce v první polovině mohla být maličko přehlednější - mám ráda, když si kamera zachovává větší odstup, ale to je jen drobná a zcela nepodstatná vada na kráse. A tak mám jen jedinou závažnější připomínku: Kam se poděla Alice Eve (alias Dr. Carol Marcusová) ??? P.S.: Bohužel závěrečný přípitek dostal v důsledku nedávné tragické události úplně jiný význam. Netuším, kam jsi odešel, Antone Yelchine ... možná se touláš spolu s Leonardem Nimoyem někde tam nahoře - mezi hvězdami, které nám všem bez výjimky odměřují náš pozemský čas a jejichž světlo putuje nekonečným oceánem světelných let i dávno potom, co ony samy zaniknou. Pro mě už navždycky zůstaneš jednou z nich. () (méně) (více)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Tarantino a krvavý Star Trek?

Tarantino a krvavý Star Trek?

08.12.2017

Loňská sci-fi Star Trek: Do neznáma vydělala o 120 milionů méně než její předchůdce, což v Hollywoodu obvykle znamená stopku. Chystaný čtvrtý film s posádkou Chrise Pinea se tak přestal řešit (měl v… (více)

Reklama

Reklama