Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pobavil jsem se a jízdy v "Taxíku" jsou skvěle natočené. Nic jiného jsem nechtěl a nic jiného jsem nedostal. Evropská akční komedie jak má být. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale jo poč rozvážet pizzu, když mám káru od které jiskry lítají. Samy Naceri nás ve svém taxiku proveze rychle , pohodově a humorem . Po této adrenalinové jizdě rozhodně zvracet nebudu, takže pytlík netřeba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, která se Bessonovi povedla napsat a ještě lépe pánu režisérovi natočit. Sice má pár much, ale na druhou stranu dvojka, která od pohledu k sobě absolutně nepatří se nakonec sladí a vznikne z toho naopak dvojka, které prostě nejde než fandit od začátku až do konce. Příběh má víceméně taky hlavu a patu, nic zázračného. Ale musím brát v potaz, že tohle je akční jízda, parádní akční jízda, která se nezastaví. Od začátku se přiřítí jako stíhačka a nedokáže zastavit ani s dechem natož pak s vyndáním klíčků od zapalování. Kdyby se vyndali, možná by byl trochu čas na klábosení, ale to by pak film děsně srazilo. Když už se totiž nejezdí, tak se neustále vtipkuje a proto tuhle akční komedii mám tak rád. Excelentní akční scény skloubené s francouzským rapem, který mi osobně vůbec nevadí a titulní písní, která je proslavená hlavně díky Pulp Fiction. Takže trochu taková čórka, ale na druhou stranu by si tohohle taxíka bez ní nikdo nezapamatoval. --- Kvůli mě nemusíte riskovat. Nechci, aby vám sebrali řidičák. - Buďte v klidu, pane. Žádný nemám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné, o trochu více akční, ale stále dostačující průměr, který nebyl následnými díly pokořen. Velké plus je i originalita, protože šlo o poměrně nový přístup a menší risk. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe se francouzum podarilo opet natocit vybornou komedie, ktere vevodi trefne narazky na i mnou ”velmi oblibene” nemce. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Francouzi komedie prostě umí, o tom jsem se přesvědčil už mnohokrát a tenhle film není vyjímkou. Skvělá akční zábava, na kterou se budete chtít podívat ještě vícekrát . . . Momochodem, ta Marion Cotillard je vážně kus ... mňam . .. ;-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

No, víte, já nemám řidičák a Daniel si ho také nezaslouží. Vždyť by mohl někoho přejet! Takového nezodpovědného hejska oslavovat, fuj! A proč on má mít tu nejhezčí babu, co já? On sice rychle jezdí, já mám zase v práci plutonium, také jsem zajímavý! Silné **. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nechápal popularitu tohto dielu (resp. série) a už tobôž som nerozumel tomu, ako môže niekto tento fádny film z produkcie muža stojaceho za legendami ako MAGICKÁ HLBOČINA a LEON pokladať za kultový. No tak ale čo už, zas nemusím chápať všetkým veciam na svete, no nie? Ak vám ide len o akčné scény a trocha humoru, siahnite radšej po Bessonových rovnako rutinných, ale predsa len o čosi vtipnejších kúskoch WASABI a KURIÉR. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitni francouzskej film, ale popravde receno, uz jsem ho videl asi ctyrikrat a kdyz pominu fakt, ze druhej dil mam radsi, tak uz jsem se moc nebavil. Je fakt, ze Samy Naceri se svym taxikem je spravnej krutak, ale skutecne vtipnejch scen tu tak moc neni a kdyz je nejaka honicka, tak je v prilis pohodovym tempu. Ale jako takova oddechova komedie, proc ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak co, Bavoračky, jak je? Furt v tom traktoru? Omlouvám se za posledně. Já blbec, zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nejelo." Peugeot poráží Mercedesy a ještě se jim vysmívá? Já tedy, kdybych na to měl, tak jsem zastáncem německý kvality, ale projížďku vytuněným taxi Peugeotem si nikdy nenechávám ujít. Mám totiž slabost pro tento bessonovsky pokleslej druh zábavy. Prostě taxík sviští, pasažéři zvrací, Daniel se neustále usmívá, Émilien vytrvale zkouší získat řidičák a já lituju všechny Němce, kteří se přiblíží ke splašenýmu taxíku. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Svižné a v zatáčkách lehkonohé stejně jako Danielův vůz. Pokud nějaký film o "tuningu", tak nejlépe tento, neboť americký dieslový pohon, který se sice tváří rychle a zběsile, postrádá nadhled francouzských mechaniků. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V rámci možností originální zápletka s parádně vymazlenou károu (dva roky před Rychle a zběsile) a velice solidně vygradovan fóry. Jako rozjezd dobré. Přesto, ač první, zůstane navždy ve stínu kultovní dvojky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto a totálně dokonalá francouzská komedie s hromadou geniálních scén. Samy Neceri je děsnej borec a ten jeho texík je super kára. Já se u toho fakt skvěle bavil a to po celou dobu ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Reklama

Reklama