Reklama

Reklama

Taxikář Samy Naceri musí využít své řidičské mistrovství a ujet rozzuřeným zabijákům a zachránit tak japonského velvyslance a dívku svého přítele... Řidič Daniel musí se svým supertaxíkem opět vypomoci svému příteli, nešikovnému policistovi Emilovi, a také celé francouzské policii v případu únosu japonského ministra. Jakuza totiž chce zabránit rozvoji francouzsko-japonských vztahů. Spolu s japonským ministrem však unesou i Emilovu přítelkyni a kolegyni Petru. Daniel chce jet za svou přítelkyní Lilly, ale nakonec se rozhodne pomoci kamarádovi zachránit jeho milovanou kolegyni. Díky rozvážečům pizzy, s nimiž Daniel dříve jezdil, zjistí, že se štáb jakuzy ukrývá v jedné pařížské rozestavěné budově. Spolu s Emilem a japonskou agentkou osvobodí Petru i ministra. Fenomenální řidič a démon rychlosti, taxikář Daniel Morales, se svým superrychlým, speciálně upraveným Peugeotem 406 stále pomáhá zákazníkům v časové tísni a budí zaslouženou pozornost. Právě v kopcích nad Marseille předehnal šokované závodníky velké rallye, projel cílem a zastavil až před porodnicí, kam vezl rodící ženu a jejího manžela. Vzdechy rodící ženy sice způsobí Danielovi komplikace, protože jeho přítelkyně Lilly si je v telefonu vyloží poněkud jinak. Sotva se mu ji podaří přesvědčit, musí spěchat, aby stihl oběd s jejími rodiči, před kterými se musí vydávat za medika. Mezitím získá jeho přítel, nešikovný policista Emil, řidičák, přestože jeho řidičské schopnosti nejsou valné. Zoufalý učitel autoškoly se ho totiž chce konečně zbavit. Policie v Marseille rozjíždí důležitou akci. Na jednání o spolupráci Francie a Japonska v boji proti jakuze totiž přilétá japonský ministr, který tu má podepsat několik významných smluv. Uvítání se má zúčastnit také Lillyin otec, generál Bertineau, jehož služební vůz je nepojízdný, a tak se Daniel nabídne, že ho na letiště sveze. Následuje další zběsilá jízda, která sice dopraví generála na letiště včas, současně však Daniela nesnášejícího uniformy zaplete do dění kolem významné návštěvy. Ministr je totiž unesen jakuzou, která chce jednání překazit. Spolu s ním je unesena také Emilova milovaná, policistka Petra, a tak se Daniel rozhodne příteli pomoci s její záchranou. Společně s japonskou agentkou Yuli z ministrovy ochranky se pustí po stopách únosců. Zjistí, že jejich skrýš je v jedné rozestavěné pařížské budově. Daniel se obrátí s prosbou o pomoc na generála Bertineau a zanedlouho už se trojice v Danielově taxíku snáší na padáku přímo do pařížských ulic. Podaří se jim sice osvobodit zajatého ministra i Petru, musejí však prchat před zabijáky jakuzy. V Pařížských ulicích se rozpoutá zběsilá honička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (297)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Giles Panizzi by puknul závistí, kdyby tohle byla realita:)))) Ale ona není, a nutno říci, že některé vychytávky jsou ještě šílenější než ty v jedničce. Ale to nevadí:) Protože prča je to opět neskutečná. A pro ty kdo si oblíbili Emmu Sjöbergovou máme více než dobré zprávy:) Petra je totiž zpět a je snad ještě krásnější...což platí i o Danielově milované... Jen jsem zvědav, čeho se dočkáme ve trojce... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když člověk jede MHD skoro hodinu a pustí si tuhle jízdu tak to samo o sobě je za 2*. Když si k tomu přidám pořád vtipné dialogy i situace , nemohu jinak než zoopakovat mé hodnocení na chlup stejně , tedy i bez pytlíku jako u jedničky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na "taxíkovské" sérii mi asi něco uniká, jinak si nedovedu vysvětlit ta relativně vysoká hodnocení ze strany ostatních uživatelů a relativně nízké hodnocení ze strany mé. Vážně je v těch filmech o šíleně rychlém taxikáři s nadpozemsky upraveným autem skryta jiná myšlenka než ta, že v Marseille se příliš nevyplácí sedat do taxíku, pokud se máte aspoň trochu rádi? Pokud ano, napovězte mi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní pokračování filmu, který ve světě akčních filmů udělal neskonalou kaňku a Lucovi Bessonovi dokázal, že stále umí psát slušné scénáře. Taxi, taxi je nad očekávání slušná komedie, kde Peugeot 406 stále kraluje silnicí, vše je nádherně originální, ať už náhradní díly nebo samotné scény a o co nejvíc jde, tak samotný příběh má stále co nabídnout a ačkoliv je tu jistá spojitost s jedničkou stále nakonec vznikla skvělá zábava, na kterou se jen tak nezapomíná. Parádní muzika z Pulp Fiction tu opět má grády a celé je to nad očekávání povedené. Což se rozhodně nečekalo. Většinou pokračování nestojí za nic. Tento možná už pomalu začíná blbnout s nesmyslnými chvílemi, přesto není tak extrémně hloupý jako další díly. Na sérii tohoto Marseillského taxíku je totiž něco opravdu krásného. Začátek je na vrcholu a pak postupně upadá tím způsobem, že druhý díl je stále slušný i když trochu blbější, třetí také není špatný i když ještě o trochu víc blbější a čtvrtý to završuje svojí blbost markantně nejvíc jak to završit jde. To nic nemění na tom, že jednička a právě dvojka jsou těmi nejlepšími díly na celé sérii, která proklouzla k divákům ladně a dost důrazně inovativním vstupem do světa akčních filmů. --- Lituju lidičky, ale před náma je nějakej turista a blokuje provoz. - Ale tohle vypadá spíš na závoďák. - Ne, nějakej šašek si vyzdobil kraksnu, aby oslnil holky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet FRF 70miliónovTržby USA $626,164Tržby Celosvetovo $66,400,000(z toho vo Francúzsku s tržbou $63,704,000)║ /40%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ani toto pokracovani nic neztraci z dabelskeho tempa, ktere nasadil prvni dil a my se opet muzeme bavit spoustou skvelych scenek, hlasek a neokoukanych sympatickych hercu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Gérard Krawczyk: 1. Millenaire ,2. Danse Dessus ,3. Au Coin De Ma Rue ,4. Lettre Ouverte ,5. L'homme N'est Qu'un Apprenti ,6. A La Conquete ,7. Il Faudrait Que T'arreteg ,8. Ballade Pour Un Traitre ,9. Mea Culpa ,10. Laissez-Moi ,11. Trop De Polemiques ,12. Truc D'mc ,13. Elles Dansent ,14. Nos Legendes ,15. Un Peu Moins De Mystere ,16. Dancefloor Furie , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je uplne jina uroven, kam se hrabe prvni dil. Celej film je takovej dravejsi, akcnejsi, vtipnejsi a je tu spousta skvelejch scen. Navic je taxik jeste vic nabusenej, Naceri je jeste vic ve forme a ke krutejm postavam Farcyho a Diefenthala se pridava Bouvet v roli krapet silenyho generala. Proste po vsech strankach lepsi film a z cele serie o taxi ten nejlepsi. Ale i tak ma slabsi momenty, kuli kerejm nedam maximalni hodnoceni. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Vůně či spíš zápach spálených pneumatik nás znovu zavádí do ulic francouzské Marseille...ďábelský taxikář Daniel Morales(Samy Naceri) opět dráždí závodní spojku svého vytuněného Peugeota 406, tentokráte však vyměnil spolujezdce - místo antitalenta na řízení a postrachmana všech autoškol Fredérica Diefenthala alias Emiliena vozí japonského ministra obrany!!...snímek z produkce Luca Bessona přiváží ve své nádrži směs nablýskaných aut, dobře provedené akce a humorných gagů počínaje šíleným šéfem marseillské policie vyžívajícím se v názvech svých rádoby operací a bandou členů jeho sboru, kteří mu na jeho operace brutálně kašlou a mastí radši karty, konče...vtipné scény a akční povaha snímku jsou vlastně jeho jedinou tažnou sílou, jelikož příběh je ubohý jako Emilienovo džudo...jde spíše o nahromadění zábavných situací než o souvislý příběh, ale dokud to nějaký trouba jako třeba já neproflákne, funguje to celkem dobře = nenudí to. 61 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování s několika velmi povedenými scénami..... opět jsem se velmi dobře bavil, ale na jedničku to nemá.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já přibrzdím, aby nás v klidu postříleli." Peugeot 406 proti trojici Mitsubishi Lancer Evolution VI? Už teď Japonce lituju, protože ani netuší, s kým si zahrávají. Já to tušil, takže jsem si skvěle užil úvodní vynikající fórek s Jean-Louis Schlesserem, Émilienův třicátý pokus o získání řidičáku, skvěle ujetého tchána generála, Gibertovo "bezpečné" odklonění střely a samozřejmě únos japonského ministra obrany bungee jumpingem. Jde to snad jinak? Nic jiného mě nenapadá, takže Konyšouááá. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Adrenalínom napumpovaná Francúzka komédia v dynamickom a originálnom Krawczykovom poňatí poteší aj takých zaprisahaných anti-motoristov, ako som ja - a to autá v láske rozhodne nemám, vodičák som si robil dva roky a predstava výmeny pneumatiky či motorového oleja ma straší aj v snoch. Akákoľvek silná je ale moja averzia voči svetu rýchlych kolies, pred filmom s takýmto šarmom sa utiecť jednoducho nedá - najmä ak sa na vás rúti rýchlosťou 200km/h. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zasloužená kultovní klasika. Hláška střídá hlášku, ňak, nindža, militaristický tatínek, reprodukce opic, konišouvá, Daniel a popelnice a na vrch samozřejmě spousta spousta SPOUSTA automobilové akce. Nevím jak vy, ale Ajlavit.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Stejně zábavný a možná ještě nabušenější než jednička, pořád je to v ukrutným tempu, stejně jako první díl. A taky zustala i většina herců, vlastně prakticky skoro všichni, takže se mohlo začít tam kde se v prvním dílu skončilo a ještě tomu něco přidat, což se povedlo a vznikla zábavná bláznivá komedie s potřebnou dávkou akce. A hlavně je to jedno z mála pokračování, který se téměř vyrovná svému předchůdci ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No brain taškařice z Marseille, kde jde ze spálené gumy na asfaltu cítit rybina a otáčky motoru 406 jsou srovnatelné s otáčky taxametru pražského taxikáře. Francouzům nestačí, že pošlou na Japonsko Godzillu, oni se ještě musí poměřovat i v automobilovém průmyslu.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další průměr mezi francouzskými komediemi. Sice je tu pár dobrých scének a gagů, ale mě to neoslovilo. Celá série má sestupnou tendenci, doufám, že skončí u trilogie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už to nie sú tie obvyklé kultivované a inteligentné francúzske komédie, ktoré by sa občas aj hodili, no táto akčná pecka so štipkou šarmu a neandrtalizmu dáva tomuto žánru nový lesk a svojmu predchodcovi nebezpečne šliape na päty. Ešte stále je to totiž neokukaná zábavička. 85%. ()

Reklama

Reklama