Reklama

Reklama

Narkokultura

(festivalový název)
  • USA Narco Cultura
Trailer

Obsahy(1)

Drogová válka v Mexiku si od roku 2006 vyžádala již desítky tisíc obětí. Nechvalně proslulé město Juaréz u hranic s USA je dokonce označováno za hlavní město světa co do počtu vražd. Oběťmi bývají nejen lidé zapletení do obchodu s drogami, ale i běžní obyvatelé a vyšetřující policisté. Richi Soto je jedním z těch statečných, kteří zatím ve své kriminalistické práci vytrvávají. Znepokojení mu však přináší stoupající popularita narcocorridos, mexických balad opěvujících drogové dealery, násilí a vraždy, které často slýchává v rádiu při cestě na místa činu. Oblíbenost jejich zpěváků mezi mladými Latinoameričany sahá dokonce až za mexickou hranici do USA. Kariéra drogových baronů se tak pro mnohé z nich stává vysněnou životní dráhou. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (9)

flu 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. O bizarním popkulturním fenoménu narcocorridos ani o krvavém šílenství, které v Mexiku děsivě eskalovalo před pár lety za vlády Felipe Calderóna, se toho v dokumentu Saula Schwarze totiž moc nedozvíte. Takže pokud máte o výše uvedeném něco načteno, nemůže vás "Narco Cultura" ničím překvapit či zaujmout. Jo, má to slušnou kameru. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o dôsledkoch kartelových vojen z pohľadu ľudí touto vojnou ohrozených. Surovo a bez servítky predkladá všetko, čo sa v tejto oblasti reálne deje, vrátane autentických záberov z popráv bez akejkoľvek cenzúry. Je to šokujúce najmä preto, že bezprostredne pri sebe žijú dva svety, ktoré sú si neuveriteľne odlišné po všetkých stránkach. Vôbec nechápem narko hudbu - ako to môže niekto podporovať, je to absolútne choré, nehovoriac o tom ako ju môže niekto počúvať. Skvelá sonda do priameho epicentra celého problému. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBYČEJNÍ LIDÉ TYHLE LIDI OSLAVUJÍ, VIDÍ JE JAKO HRDINY. V PODSTATĚ JE TO TAK. PROTO DROGOVÁ KULTURA TAK VZROSTLA. LIDÉ VIDÍ NARCOS JAKO MODERNÍ ROBINY HOODY...“ /// Juárez, Mexico. Hlavní město světa ve vraždách. Policajt vypráví o riziku práce, frajer zase vo tom, co a proč zpívá (tož se zaposlouchej. Hudba pro silný nátury!). No a právě – kromě počtu mordů, tady je šokující snad jen ta muzika. NARCOKULTURA – to jsou imbecilní písně a šílený filmy. Možná nechápu, že šokovat má fakt, jak moc dobře se tyhle věci prodávaj. Dobrá… my zase máme Evu a Vaška a taky je necpem do Mexika (i když zrovna voni by možná mohli zabránit nějakýmu zbytečnýmu krveprolití…). Prostě je to vo kultůře. A aby to bylo peprnější, vobčas ukážou nějakou mrtvolku (což zas není takovej problém, páč tady někdo natáhne bačkory každejch 30 minut). Takže: DROGY NESOU SMRT! Hmm, to jsou mi věci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bydlet ve městě, ve kterým se za rok stane přes 3600 vražd. 2.) Zjistím, že není hřbitov, jako hřbitov. 3.) Páč TOHLE se nevoposlouchá! 4.) Thx za titule ,,mmacoo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nepoznal jsem zatím usměvavější a přátelštější kulturu než tu mexickou, a právě o to je zajímavější, že je to na domácí půdě i jedna z nejnásilnějších. Každý kdo se odstěhoval do Států mi říkal, jak je dnes Mexiko mnohem nebezpečnější než bývalo, zajímalo mě proč, a tady je docela dobrý protože. Pecka dokument. Není nijak světoborný, zdál se mi malinko bulvární, ale jako sonda funguje výborně. Narcocorridos <3 ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod Narco sluncem pořád stejná písnička a to doslova extravagantní hadry,kvéry a vymaštění mexikáni s příšerným hudebním vkusem ačkoliv nasnímáno je to poutavě o tom žádná.Jediné co mě přišlo divné,že tam furt chodí v kuklách a melou o každodenním nebezpečí a pak si klidně vystavujou svoje xichty i s rodinama jakoby se nechumelilo to mě hlava nebere.Tak sou vážně tak neskutečně blbí nebo jenom kurevsky odvážní? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama