Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (744)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie, ale bavil som sa dobre... Takže obhajobu štvrtej hviezdy by sme mali (áno, skrývam sa za guilty pleasure), stojí teda za pozretie, už len pre poučné lingvistické cvičenie DeNirovho camea a útrpný výraz Louisa C.K., zakaždým jak ho Cooper šikanuje (svojho šéfa). Vedľajšie role sú na tom vôbec najlepšie a Jennifer, na nomináciu. Aj cez to, akú hrá mrchu. 75% Edit s odstupom rokov: Žiadne guilty pleasure, ale prvotriedna retro žánrovka. 85% a Jennifer na oscara. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Pôsobilo to na mňa ako taká pozérska šaškáreň s nie práve mojimi obľúbencami (obzvlášť Jennifer Lawrence asi nikdy neprídem na chuť). No nič, tí sa aspoň snažili čo najlepšie zahrať v daných okolnostiach, ktoré sa mi nepáčili. David O. Russell si zrejme myslel, že keď budú mať herci čo najšialenejšie účesy a kostýmy, budú dve hodiny rozprávať o ničom, použije záber z kufra auta a sem-tam pokus o humor bude z toho druhý Pulp Fiction a Oscary sa len tak pohrnú. Prosím, len nech to žiadneho nevyhrá, lebo zase stratím vieru v ľudstvo. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Keby niet zaujímavého retro štýlu a výborných hercov, tento film nemá čo zachrániť, aby kľudne odkráčal do absolútneho zabudnutia. Od začiatku sa dej posúva do inej kľučky, niečo sa vyrieši, niekto "porieši", no viacmenej si to udržiava jednu úroveň. Film okorenený hereckou kreativitou, kostýmami, len ma trochu mrzí, že Bale vo svojej roličke úplne zanikol, na druhej strane prekvapili iné "hviezdy" (Cooper, Jennifer Lawrence). Oddychový priemerný film, ktorého pointa tu už niekde bola v inej podobe. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se s Davidem O. Russellem poprvé neminuli. American Hustle chce být svěží, podmanivou, ulítlou gangsterkou a docela se mu to daří. Vychtěnost je z něho trochu cítit, hlavně z někdy až očividně účelově divného chování postav, ale nikdy ne tolik, aby mi to vyloženě vadilo. Herci výteční bez výjimky. Podané je to komedie, beru to jako komedii. O skutečné romantické vztahy či sociální přesahy se Russell tentokrát neúspěšně nesnaží, a to mu přičítám k dobru. Za mě pohodová zábava a spokojenost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem film vyhlížel a dlouho jsem se těšil. Skvělé obsazení přece nemohlo nabídnout nic jiného než skvělý film. Výsledkem je takový podivný mišmaš, ve kterém se snadno ztratíte a vlastně jediné, co vás táhne dál, jsou výkony jednotlivých herců. Cooper, Bale, Lawrence, Adams, Renner? No nezní to báječně? Všichni předvádí skvělé výkony a nejvíce mi sedla postava Jeremy Rennera, ačkoli vlastně ve filmu není tak dlouho. Alespoň v tomto případě se trefil Russel do černého. Když to kvalitativně porovnám s Terapií láskou, tak je oboje tak na stejné úrovni, ovšem téma American Hustle mi sedí více...70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Během září a října, jen pár měsíců před plánovanou premiérou, probíhalo přetáčení některých scén. (Petrasuvicka)
  • Postava starosty Carmina Polita (Jeremy Renner) se původně jmenovala Angelo Errichetti podle skutečného starosty New Jersey v 70. letech, jehož příběh tvoří děj filmu. Změna jména postavy nastala po Errichettiho úmrtí na jaře roku 2013 v průběhu natáčení filmu. (Petrasuvicka)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama