Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (744)

nunka 

všechny recenze uživatele

Keby niet zaujímavého retro štýlu a výborných hercov, tento film nemá čo zachrániť, aby kľudne odkráčal do absolútneho zabudnutia. Od začiatku sa dej posúva do inej kľučky, niečo sa vyrieši, niekto "porieši", no viacmenej si to udržiava jednu úroveň. Film okorenený hereckou kreativitou, kostýmami, len ma trochu mrzí, že Bale vo svojej roličke úplne zanikol, na druhej strane prekvapili iné "hviezdy" (Cooper, Jennifer Lawrence). Oddychový priemerný film, ktorého pointa tu už niekde bola v inej podobe. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Budu zkratkovitý poněvadž doby, kdy jsem sekal jeden cool koment za druhým jsou nenývratně pryč :-) Takže Baleův pupík megacool proměna a respekt za odvahu, s herectvím už slabší. Dále v poslední době neskutečně chameleonský Cooper tentokrát jako roztomilý sympaták. Jennifer Lawrence díky za to že jsi, aneb jak z putky domácí stvořit pomocí geniální kostymérky sexbombu. Respekt výtvarnici. Robert De Niro nejvíc ikonický a strašidelný od dob ... od jakých vlastně dob? Možná od devadesátkového Mysu hrůzy, což si taky zaslouží smeknutý klobouk. A tak dále ještě u několika figurek v podání pravé bloncky Amy Adams, disco Jeremy Rennera ... A co ten film teda? No nic moc. Režisér a scenárista jsou daleko nejslabší články. Škoda! ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hypotéza, kterou jsem zformuloval v průběhu sledování filmu: Režisér David O. Russell si myslel, že může točit jako Martin Scorsese. A tak, když už točil o Atlantic City, si od Martyho vypůjčil polovinu herců z Mistrova seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City a jako pojistku, když už točil o kasinu, hlavního představitele z Mistrova Casina. Ale ani tyhle popošťouchnutí neudělaly z Davida O. Russella Martina Scorseseho. A to se Robert De Niro fakt snažil... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk. Ze začátku jsem se na to sice nemohl vůbec soustředit, kvůli tupé a pupku Christiana Balea, ale pak jsem si zvyknul. Tam jsou prostě divný všichni. Amy Adams furt tasí kozy, Jeremy Renner vypadá, jak antigravitačně naondulovanej Elvis a Bradley Cooper má pornotrvalou. Každopádně O. Russel umí točit hrozně živočišně. Úplně cejtíte, jak se tam ten korpulentní Bale potí a jak je Cooper nadrženej. Bylo to napínavý a vtipný zároveň, až mi to režijní sebejistotou připomělo filmy od Scorseseho. Vždycky, když už myslíte, že to nemá čím překvapit, tak Jennifer Lawrence udělá nějakou psychopatickou věc, nebo se tam objeví Robert De Niro a má to furt větší a větší grády. Já se každopádně nejvíc gebil, když Bradley Cooper v prostřihu mlátil svýho nadřízenýho. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $150,117,807║Tržby Celosvetovo $254,000,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,337 //počet predaných kusov 299,939║ Tržby za predaj DVD v USA $8,692,828 //počet predaných kusov 362,142║ tak tento krát to David O. Russell dobre namiešal, vyšlo mu to dokonale, výborné obsadenie, ktoré sa prekonáva a ponúka herecký koncert, hlavne Christian Bale a Amy Adams hrajú delikátne, milé osviežujúce prekvapenie, narozdiel od prechváleného predošlého filmu Silver Linings Playbook(Terapia láskou) /80%/ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Irving Rosenfeld (Christian Bale) vraví v múzeu Richiemu DiMasovi (Bradley Cooper) o obraze, pred ktorým stoja, že je falošný. V skutočnosti ide o pravý Rembrandtov obraz "Saint Bartholomew", ktorý visí v múzeu Worcester Art Museum. (Laslo)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama