Reklama

Reklama

Jesus Christ Superstar live

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Jesus Christ Superstar Live Arena Tour
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocková klasika Jesus Christ Superstar autorů Tima Ricea a Andrewa Lloyda Webbera se vrací ke svým kořenům ve fantastickém představení natočeném ve Velké Británii v průběhu Live Arena Tour. Skvělé herecké obsazení nabízí Tima Minchina v roli Jidáše Iškariotského, Melanii C jako Máří Magdalénu, Chrise Moylese jako Heroda a Bena Forstera v roli Ježíše Krista. Proslulé písně, mezi kterými nechybí Co na tom je tak zlého (I Don’t Know How to Love Him), V zahradě getsemanské (Gethsemane), Jak ze sna procitám (Heaven on Their Minds), Vše je tak, jak má být (Everything’s Alright), Song krále Heroda (King Herod’s Song) a Superstar zazní ve strhujícím a moderním podání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšenej. Samá pozitivní překvapení: herecké i zpěvácké výkony, scéna, napětí, živá skupina - všechno to sedlo. Ježíš nebyl moula, vynikající Pilát, super Ananiáš a Mel C jako Máří Magdalena úžasná. Snad jen Kaifáš mi přišel lehce slabší. Ale to je jen taková mini-šmouha, nic neměnící na celkovém super zážitku. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to živé arénové spracovanie, to celkom funguje. Poňatie pôvodného materiálnu moderným interaktívnim spôsobom, kulisy, kostými sú fajn, no najslabším článkom projektu sú spevácke výkony, a to hlavne predstavitela Ježiša. Judáš je naopak svojou speváckou technikou najzaújimavejšiou osobou v celom dielu, ale po pravde je jediný, ktorý podáva nadpriemerný výkon. Škoda, že je herecké drevo. Prečo teda 4 hviezdy, keď sa mi to vlastne ako celok vôbec nepozdáva? Pretože ešte aj takto je to jeden z mála živých show, ktoré by sa oplatilo vidieť na živo, väčšina arénových projektov je totiž dnes na playback alebo bez dramatického jadra, a hlavne, nemá Webberovú geniálnu hudbu, ktorá to robí ešte aj takto výnimočným dielom. 75% | HD, EN DTS | ()

Reklama

0sanny0 

všechny recenze uživatele

Za nedlouho se tu stejně jako u zbylých verzí tohoto muzikálu strhne diskuze srovnání jednotlivých vystoupení. Cílem mého komentáře není vyzvihovat a upřednostňovat tuto verzi oproti ostatním. Ikdyž uznávám, že je mi díky modernímu pojetí o poznání bližší. Nechci ani nijak shazovat pěvěcké obsazení. Ostatně k tomu ani není důvod. Vy, co si tu chcete "rejpnout", že někdo z obsazených byl někde "podtónem", tak si, prosím, uvědomte, že zpěv není upraven ze studia jak jsme tomu v dnešní dobbě zvyklí. Pilát vyslíchající Ježíše při raní rozcvičce s osobním trenérem, Herodes se rozhoduje o pravdivosti veřejného mínění sms hlasováním v jeho talk-show, ale tak, proč by ne? Určitě se najde mnoho příznivců, kterým se toto odvážné pojetí již tak známého příběhu bude líbit a já s hrdostí přiznávám, že patřím mezi ně! ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Dloooouho jsem se tomuto zpracování vyhýbal, protože z krátkých klipů na YouTube mne nezaujal ani jeden z představitelů hlavních rolí. Po zhlédnutí celého představení ale nejistotu vystřídalo nadšení. Samotný muzikál, hudba a texty, jsou samozřejmě skvělé, o tom není třeba se vůbec bavit. Moc se mi líbí přenesení do moderní doby a několik režijních nápadů, i když to stále připomíná více inscenovaný koncert, než plnohodnotné divadelní nastudování. Tim Minchin je zvláštní Jidáš, ale co nedává pěvecky, dohání herectvím nebo nějakým svým podivným charisma a energií. Mel C mě vůbec nezaujala. A "televizní" Ben Foster je pro mě pořád takovou malou záhadou, ale Ježíš v jeho podání je pro mě uvěřitelnou ikonou, která je uvnitř nejistá a smířená se svým osudem. Pěvecky však preferuji rockovější podání, které by se podle mě do této arénové show hodilo také více. Každopádně, pro fanoušky JSC nebo fanoušky muzikálu všeobecně můžu jen doporučit. Rozhodně o 200% lepší než ta "nová" filmová verze z roku 2000. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Po hippies ve filmovém zpracování tu jsou hipsteri. Každá módní "duchovní" vlna chce mít svého Ježíše Superstar. Je to sice paradox, když z farizeju jsou kapitalisti, a to v mega kapitalistické muzikálové produkci, ale tak to je, že kapitalismus se potvrzuje a pozveda bojem proti sobě samému. A to znamená, že Ježíš musí prohrát, takže aktualizace je validní. A protože mám rád kapitalistické profesionální mainstreamove produkty, dávám čtyři. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama