Reklama

Reklama

Chladné květy sakury

(festivalový název)
  • Japonsko Sakura namiki no mankai no shita ni (více)
Trailer

Obsahy(1)

Shiori se musí vyrovnat se smrtí manžela, k níž došlo při nehodě v místní továrně. Její vztah k Takumimu nekomplikuje jen smutek po odchodu chotě, ale i fakt, že Takumi je za tuto událost odpovědný. Kudy vede hranice mezi láskou a nenávistí? Režisér Funahashi si bere inspiraci v tradici japonských psychologických dramat 50. a 60. let, zároveň však dobře zná moderní umělecké filmy o krizi mezilidských vztahů. Na aktuálnosti pak jeho novince nepřidává jen podmanivé nasnímání, jemná práce s hudbou a snaha natočit věčná témata dynamičtějším, byť stále velmi uměřeným stylem, ale též zasazení do průmyslového města, zmítaného ponurou atmosférou po ničivé tsunami. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

togaf 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak dlouhé a tak nudné. Šiori jsem nevěřila ani její smutek, ani její rozervanost ani odpuštění. Závěr byl dost scestný, působivý, ale v rámci příběhu neměl smysl. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Ne, že by příběh nebyl zajímavý a některé záběry nápaditě komponované, ale kde byl ten dynamičtější styl avizovaný v anotaci, to je mi záhadou. Nemám nic proti pomalým kontemplativním filmům, spíše právě naopak, ale zde byla režijní stránka trochu nezvládnutá a vše se táhlo jako smrad. A to doslova a do písmene, chtěl bych touto cestou poděkovat divákovi, který krátce po zhasnutí světel při projekci na Febiofestu dne 27.3.2014 v 16:15 v sále č. 7 v horních řadách velmi intenzivně a zákeřně zahnil. Ten teda kousal, klobouk dolů. ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

prapodivna budovatelska romance, za kterou by se nemuselo stydet ani ministerstvo propagandy KLDR. schizofrenni finale epesne korunovano bilym trickem "fast friendly service - pick one" .) ()

kornflakeska 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se na film těšila, jenom jsem čekala (jak už je u japonských filmů často zvykem), že bude trochu divný. Nebyl divný, ale neuvěřitelně otravný. Záběry na květy sakury a moře jsou sice dechberoucí, ale to je asi tak vše - rozhodně to neutáhne dvouhodinovou stopáž. Herecké výkony jsou kvalitní, ale naprosto zabité neustálým opakováním téměř identických scén dokola a dokola.... Stmívačka, další scéna, stmívačka, scéna a tak dále. Charaktery postav nejsou ničím motivované a působí buď potrhlým dojmem nebo byly prostě na "přes hubu". Zklamání na entou. ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Filmový nářek nad starými zlatými japonskými časy. V některých momentech je toto téma pojato velmi sdělně i pro zahraniční publikum, snímek je však určený spíš jen domácím. Kdyby to opravdu byl "budovatelský film", ve kterém by se buď mezilidské vztahy popisovaly přes ty výrobní nebo naopak, stál by za zaznamenání aspoň jako pozdní příspěvek k žánru. A ještě kdyby tak byl aspoň o čtvrt hodinu kratší. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama