Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 050)

classic 

všechny recenze uživatele

« Bývam alergický na totálny filmový nevkus, a nemôžem si normálne pomôcť, ale toto je jeden z nich ! » 『 Nejako som sa premohol, ba ani neviem ako, keď som sa z čista-jasna rozhodol, že „prehodnotím” pôvodne ohodnotený odpad, veď to som musel byť nadrogovaný, že som napálil takú krutú známku, a čuduj sa svete, ono sa to nakoniec vyšvihlo až na jednu hviezdičku, ktorá nie je extra vzdialená od, no už viete, od čoho ? 』Zo všetkých postáv mi prišla najnormálnejšia iba Nástenka, ktorá bola extrémne ponižovaná, utlačovaná, šikanovaná, ba aj vyhnaná od svojej brutálne zlej Macochy, s ktorou bola Marfuška ! Ešte predtým stretla zženštilého, narcistického mladíka Ivana, ktorý bol až doteraz samoľúby, a tak ho čarodejník premenil na medveďa. Musel vykonať dobrý skutok, aby sa dostal do normálneho stavu. Taktiež som mal čo dočinenia so škaredou Babou-Jagou, ktorú Ivan prekabátil, či prídu banditi, ktorí dostanú dva-krát výprask ! Zo spomínaných rozprávkových charakterov bol najviac cool - Dedo Mrázik, a s príchodom jeho prvej sekvencie, ma film Alexandra Roua začal trochu viac zaujímať, ale nebolo to nič svetoborné. _ Nerozumiem, čo všetci vidíte na tomto neznesiteľnom nepodarku ? Prosím vás, prezraďte mi jeho plytké tajomstvo... ? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

U nás tak oblíbená a v bývalé SSSR to někteří lidé neznají! Koukali na mě jak baba, když si na ní děda bohatýrsky dupnul (jen rolničky prasečí trojky k tomu necinkaly). Nastěnka, která by copem mohla zabíjet, poroučí větru děšti .... vlastně jenom žádá slunce, jitřenku jasnou, aby nevycházelo, protože kouhouti jsou malí páni, jitřenka řídí kokrhání a ona potřebuje doplést punčochu. Kocour zarputile trvající na tom, že není Míca. Je toho hodně. Pestrobarevný koktejl postav, hlášek a scének, který dokáže pobavit a potěšit, i když už slovo za slovem znáte nazpaměť. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, která je pro množství hlášek a příležitostí k parodování skutečným obohacením pro čechy i moraváky mnoha generací - už jen za to si tenhle sovětský filmový kult zaslouží plnou palbu hvězdiček:-). Skutečně: co věta, to perla; nebýt oné legendární vtipnosti, bylo by snadné tuhle naivní socialistickou serenádu šoupnout do odpadu. 10-100% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NASTĚNKU CHCI ZA ŽENU...... /// Tady snad nemá smysl pro nás, ,,Husákovi" děti co dodávat... . Musím upozornit, že 5.1 zvuk (nově vytvořen pro DVD!) ocení zejména obdivovatelé Marfuščina ,,loupání" ořechů. Uchu lahodící pasáž očekávejte taktéž, když chuďinka čeká v lese na Mrazíka a ,,papá". ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ach ano, i já jsem v mládí spolu s Ivánkem zálibně koukal do zrcadla a radostně si prozpěvoval „Když se dívám na sebe, tak se musím pochválit! ...“ :-D      Ale to víte, zub času... Tedy - mě ohryzal, ale na tuhle na kost zmrzlou pohádku byl krátký. Všechny postavičky, od Marfuši až po loupežníky, se mi natrvalo zabydlely v hlavě. A ti loupežníci jsou pěkný ludry. Kdykoli mám chandru a s lebkou v ruce mumlám to svoje: „To be, or not to be, that's the question“, tihle fousáči s ušankami, politováníhodní jak bezdomovci v lednu, mi do toho unisono bručí to jejich: „Loupit... neloupit, sežrat... nesežrat“ a hned je po splínu. Nezbývá nic jiného, než se za Mrazíka jeho autorům jako medvěd poklonit až k zemi. A mimochodem, Original Language Movies se v tomhle případě může jít bodnout. Například postavička Baby Jagy v původním znění zdaleka nemá ty koule (bodejť by taky jo :-D). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Ve verzi pro Tatarstán, jednu z republik bývalého Sovětského svazu, chyběly scény s loupežníky. (Martrix)
  • Když kocour Mourek utíká z Mrazíkova (Alexandr Chvylja) domu a nasedá na vepříkové sáňky samochodky, je zřetelně vidět provázek, který je táhne. (rakovnik)
  • Kvôli úsporným opatreniam nebolo vo fľaši, z ktorej Inna Čurikova (Marfuša) popíjala, mlieko, ale len zakalená voda. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama