Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 050)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava z cistyho ditete kterym jsem kdysi byl vyrostl totalni cynik a milovnik hororu krve a akce pohadky jako tahle ktera je podle nekterych tou nejlepsi vsech dob ve mne spis vyvolavaji zachvaty smichy clovek nevi jak hodnotit ale ja to videno dnesni optikou hodim do prumeru protoze se mi u tohoto prkenyho smesnyho a 100krat ohranyho filmu za posledni dobu kdykoliv jsem na to koukal nestalo ze bych se negebil od zacatku az do konce takze vlastne jako komedie to ujde a nezapomenutelny je kazdopadne kdyz ten trotl pronese NASTENKU CHCI ZA ZENU! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Teda co tohle mělo znamenat, to mi není jasné... Přece jediný rozdíl mezi mnou a lidmi hodnotícími 5 hvězdičkami nemůže být v tom, že jim to připomíná dětství a mě ne (viděl jsem film někdy v 15+ letech). Dávám 2/5 za pár momentů připomínajících pohádku, jinak se absolutně nemůžu stotožnit s tím, že by Mrazík měl být kult, pohádka pro celou rodinu, film na který se můžete dívat každé Vánoce znova apod. Nechť otravná Nastěnka promine, že už se u obrazovky nikdy více nepotkáme... 3/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

NASTĚNKU CHCI ZA ŽENU...... /// Tady snad nemá smysl pro nás, ,,Husákovi" děti co dodávat... . Musím upozornit, že 5.1 zvuk (nově vytvořen pro DVD!) ocení zejména obdivovatelé Marfuščina ,,loupání" ořechů. Uchu lahodící pasáž očekávejte taktéž, když chuďinka čeká v lese na Mrazíka a ,,papá". ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Rusové jsou velcí umělci a Alexandr Rou je jedním z nejlepších tvůrců ruských filmových pohádek. Tomuto, původem irskému režisérovi, musím vyseknout poklonu, i přesto že byl členem komunistické strany. Mrazík je po formální stránce neobyčejně pohádkový, malebný, poetický i vtipný, herecké obsazení a výkony naprosto dokonalé. Za zmínku stojí též další, méně známá Rouova pohádka „Království křivých zrcadel“, jejíž výtvarná složka je znamenitá. Nebo zpracování Gogolových povídek "Večera na chutore bliz Dikaňki". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jsem viděl poprvé, když jsem chodil do 1. třídy. Od té doby se na ni dívám každé vánoce. Co k ní říci? Brilantní zahraniční pohádka, od které by se mohli dnešní tvůrci "pohádek" (jestli tomu vůbec lze říkat pohádky) lecčemu přiučit. Film jsem slyšel l i v ruském znění, ale náš dabing jí přidal (zvláště u postavy baby Jagy) patřičnou šťávu. Před naší za naší, ať 5* zapráší. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Když se Baba Jaga (Georgij Milljar) raduje, tak se s ní hýbe i celá chaloupka. Při záběru zevnitř ale chaloupka stojí. (SONY_)
  • Luk a šíp sú v okamihu, keď ich Ivan (Eduard Izotov) zodvihne, na inom mieste ako boli predtým. (rador)

Reklama

Reklama