Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 050)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vidět tenhle film v ruštině s titulky, pak by asi bylo po kultu. Snad jediný film, kterému dabing přidal minimálně hvězdu navíc. A nebyla rudá :) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to naivní, sovětské, viděné už 100x, ale je to klasika, na kterou se každý rád podívá i po 101. a ani nehlesne. Protože se z tohohle filmového klišé stalo klišé českých vánoc a všichni ho žerou i s naviákem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé - je to jenom pohádka. Za druhé - je to ruská pohádka. Za třetí - vrcholný skvost českého dabingu a důkaz toho, že čeští filmoví překladatelé mají blíž k ruštině než k angličtině:) Za čtvrté - kolik filmů si s kamarády dobrovolně sehrajete za dlouhého pochodu a ještě se u toho skvěle pobavíte? Tyhle čtyři body by měly obhájit to co je snad všem předem jasné - Mrazík je klasika všech klasik a jako takový je nedotknutelný jako Berla Mrazilka:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletá podívaná pro mne absolutně ztratila na přitažlivosti a snímek se pro mne stal téměř nesnesitelný. Pár svátků ho teď vynechám a možná, že za nějakých dvacet let se mi bude opět líbit... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Není to špatný ani jako pohádka, ani jako sovětská záležitost...o Františku Filipovském ani nemluvě ;-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kult, který nechápu. Tohle by mi dokázalo každoročně zkazit Silvestra... ještěže se dá televize přepnout, popřípadě vůbec nezapínat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ano, někdo může namítnout, že ho viděl už snad 20x. Ano, někdo může namítnout, že jsou v této pohádce určité nelogické návaznosti. Ano, někdo může namítnout, že herecké výkony jsou naivně pitomoučké ... Sakra, o čem to tady melu? Vždyť je to Mrazík!!! A Mrazíkovi prostě nejde dát nic jiného, než 5 hvězdiček nepodmíněně! Už jen za ten skvělý dabing si je plně zaslouží. "Před naší, za naší, cesta má ať nepráší, hej ...." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Devadesát pět procent slávy této pohádky si pro sebe uzurpoval dabing, který je tak geniální, že z obyčejné ruské pohádky udělal takový zážitek, že je potřeba jej v našich duších připomínat každého Silvestra. Pro klid našeho národa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá, pohodová rozprávka na spríjemnenie naprílad takých Vianoc, kde nie je núdza o dobré odfrky, všelijaké čudesné rozprávkové postavy, hlavne ježibaba nemá chybu, Slovenský dabing tiež spraví svoje, trikovo tiež slušne spravení, masky prepracované, proste klasika čo pobaví aj po x-krát. /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení téhle pohádky je zřejmě vytvořeno kultem, který kolem téhle pohádky v českých zemích vznikl a podléhám mu patrně i já - kdybych měl totiž na tomhle filmu pochválit něco konkrétního, tak vlastně nevím ani (mimo geniálního českého dabingu), co bych tak napsal... Jako malý jsem někdy na počátku 80. let oceňoval především atypickou fyziku pohádkového světa - třeba to, že někdo vyhodí obušky do vzduchu a oni spadnou až někdy za půl roku, nebo to, že chaloupka na muří nožce se otáčí k mluvčímu na povel, jako dospělý divák bych mohl napsat něco o použití subjektivní kamery či o specifické práci s barvami...stejně ale převládá pocit nostalgie...a nedělám si iluze, že u jiných diváků i ostalgie... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná tuto pohádku, jako by nežil. Určitě nejoblíbenější vánoční film v ČR. Přestože je ruská. Ha, Ivan!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NASTĚNKU CHCI ZA ŽENU...... /// Tady snad nemá smysl pro nás, ,,Husákovi" děti co dodávat... . Musím upozornit, že 5.1 zvuk (nově vytvořen pro DVD!) ocení zejména obdivovatelé Marfuščina ,,loupání" ořechů. Uchu lahodící pasáž očekávejte taktéž, když chuďinka čeká v lese na Mrazíka a ,,papá". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Mrázik bol natočený pred 27 rokmi môjho narodenia a na tak starý ročník to nieje zlé. Aj keď pre mňa je to príliš staré, takže mám pochopenie pre každý nedostatok tej doby. Ale v konečnom dôsledku viac ako 60% tomu nedám.............. Soundtrack Nikolay Budashkin:. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj synáčik sa ožení. Kto povedal, že nie? Veď sa mu už aj patrí... ale nie s hentou kobylou.“ Ja som na MRÁZIKOVI vyrastal (navyše niektoré scény sú takmer čistý horor, čo mám v rozprávkach rád), takže musím dať 100% a neviem si vôbec predstaviť, že by som tento slávny ruský film nepoznal. I po rokoch, keď už dávno nechodím do škôlky, ma ale baví. Výborné herecké obsadenie (namyslený Ivan, ježibaba, milý Mrázik), krásna ruská lesno-dedinská výprava a kultové scény (lúskanie orechov, medveď, lietajúce budzogáne, chalúpka na stračej nôžke) sú pretkané vtipnými dialógmi („Je ti zima, dievčinka?“ – „A čo ti šije, hlupák starý?“) a pôvabnými hláškami, v ktorých sa mnohí nájdeme („Aj múdry som... aj pekný...“). ()

Reklama

Reklama