Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární ruská pohádka o pracovité Nastěnce, statečném, ale samolibém Ivanovi a lásce, která si poradí se zlou macechou stejně jako s mrazivým kouzlem berly mrazilky.  Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku, jenže si vzal za ženu zlou, která je oba týrala stejně jako její rozmazlená dcera Marfuša. A protože Marfuša příliš krásy nepobrala, o to víc macecha nenáviděla půvabnou Nastěnku, a přemýšlela jak se jí zbavit, až ji nakonec jedné kruté zimy do lesa vyhnala a doufala, že tam zmrzne nebo ji vlci sežerou. V lese naštěstí pečoval o zasněžené stromy kouzelný Mrazík, strážce zimního lesa, car metelice a bouře. A ten, protože byl spravedlivý, pomohl Nastěnce a postaral se oni. A ve stejný čas, ovšem na jiném místě zas, vydal se do světa pohledný silák Ivan. Loupežníky přemohl, s ježibabou si poradil, ale dědečka hříbečka urazil, takže se stal medvědem a musel konati dobré skutky, aby znovu získal zpět své lidskou tvář. Však to všechno dobře znáte, vždyť s touhle pohádkou se na televizních obrazovkách setkáváte rok co rok už více než třicet let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 050)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nasťa, Ajvn a děd Prašifkin - nesmrtelná klasika, kterou v Rusku nikdo nezná. Začínám trpět podezřením, že je snad nějakým globálně rozšířeným záměrem, aby v pohádkách vše dopadlo zcestně. Špičkově vycvičená a kvalitně zorganizovaná četa lapků neporazí jednoho chcípáčka, ba naopak, sami skončí s hromadnou trepanací lebek. Zkušená magička, v podání Filipovského tak sexy, jak jen ježibaba může být, též nepochopitelně ostrouhá. Ani matka, pečující řádně o blaho své ocelovochrupé dcery, nedojde zadostiučení. Dokonce si před ní na konci ten její svraštělý buzíček dupne....podivné. Asi chceme vyslat potomstvo do světa plného kartelů a teroristických buněk zcela nepřipravené, omotané řadou nereálných představ a očekávání. Dal bych odpad, ale Česká stomatologická komora u mě decentně zalobovala. Pročež napodobte Marfušku a děkuji za obálku. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vcelku blbina, ale s perfektním českým dabingem. Vyrostli jsme na ní, čili tak nějak patří ke každým Vánocům. A rozesměje spolehlivě. Já tady marně hledám, jestli mě paměť nešálí..., mám totiž pocit, že jsem ji viděla kdysi černobílou. Ale ani za nic nevím, jestli to bylo černobílou televizí, nebo se pohádka dodatečně colorovala? Ví to někdo? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Až pokiaľ som si neotvoril imdb.com, myslel som si, že som iný a že zmysel tejto rozprávky a jej úžasnosť mi preteká pomedzi prsty. Teraz som spokojný a chápem prečo sa mi tak nepáčila. A oprávnene. Nechutní, slizkí herci, strašná kamera a tie úbohé kostýmy sú len zlomok toho, čo mi vadí. Naozaj nechápem ten rozdiel v hodnoteniach, ale to bude asi spoločnosťou. To, že na tom ulietávali naši rodičia, pochopím. Ale ako to môže držať aj súčasnú generáciu mi znova uniká. Nevadí, 'Morozko' je shit a stojím si za tým! 30%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najviac ma vždy dostane, aký má Nastenka v slovenskom dabingu tenučký hlások. A tým zrejme končíme, po toľkých opakovaniach v televízii Mrázik ani zďaleka nepôsobí ako bezchybná vianočná klasika, skôr ako naivne vyznievajúca rozprávka o namyslenom Ivanovi, ktorý sa poučenia dočkal a lásku si našiel. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mrázik" je pre mňa doteraz maximálna rozprávková filmová klasika. A hoci by som tu mohol skončiť, lebo to úplne stačí povedať, môžem sa konečne trošku o tomto filme rozrozprávať, lebo je tu veľa toho, čo by sa dalo povedať. V prvom rade triky a komédia sú doteraz nezabudnuteľné. Jednotlivé scénky sa dajú nekonečne veľakrát rozoberať, film má veľké množstvo pamätných hlášok, ktoré ostanú v hlave ešte dlho ako napríklad: "Dievčatá, čo dobrého pre vás môžem vykonať?" alebo "Pomôžte chromému, hluchému, slepému ba aj nemému človeku..." alebo "Sane. A ešte aké moderné - automatické!" alebo moja najobľúbenejšia: "A čo ti šije?" Proste super. Chalúpka baby Jagy je pre mňa perfektná a rovnako aj Georgij Milljar ako Baba Jaga. Funguje perfektne. Čo som si kedysi vôbec neuvedomil a dnes to vidím asi najlepšie je ale zaujímavé, že napriek tomu, že film sa volá Mrázik, miesta ho tu má dosť pomenej oproti ostatným hrdinom. Zbojníci sa podľa mňa čím ďalej tým viac podobajú na náš slovenský parlament. A asi by si aj oni na poradách mohli zo sedmikrások počítať: "Nazbíjame, nenazbíjame. Chytíme, nechytíme. Chytia nás, nechytia nás" To ma vždy pobaví, keď si to premietnem v hlave. Okrem toho aj Ivan je vtipný a keď má medvediu hlavu, tak komédia sa môže krájať. To je energické, vtipné a neustále plné skvelých momentov. Ja túto rozprávku milujem. Je to pre mňa sviatočná klasika a bez tohto filmu by to neexistovalo. Mrázik je proste klasika. Perfektné! Hodnotenie: A+ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (56)

  • Když Mrazík (Alexandr Chvylja) volá sáňky samohybky, kamera činí divoké pohyby sem a tam. Když si toto "švenkování" pustíte zpomaleně, uvidíte čtyři členy štábu. (Elisebah)

Reklama

Reklama