Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné prostředí lesního domečku rozhodně nepřebilo poměrně nezáživný zbytek. Příběh o dvou frajerech, kteří si absolutně neváží toho co mají, mě za srdce ani trošku nechytil. Ani trošku tomuto pohrdání rodiči, kteří by za vás bez váhání položili život, nerozumím. Já takový naštěstí nikdy nebyl. Zasmát se zde také nebylo čemu. Až na sarkastického otce jednoho z borců snad ani tvůrci rozpohybovat bránici diváků nezamýšleli. Vlastně ani pořádně nevím, oč tvůrcům šlo. Dva znudění fagani utečou před stereotypem života do lesa a pokoušejí se žít na vlastní pěst, což vzhledem k tomu, že jsou to děti americké, by je stejně brzy čekalo. Aby to tvůrci trošičku okořenili, tak do toho vsunou jednu labilní bitch, která do nesmrtelného přátelství vnese trochu vzruchu. Ještě že se tam čas od času nachomýtne ten malý retoš, který tomu celému vakuu dodá trošku šmrnc. Jinak bych zaručeně usnul. Ostatní dva frajeři jsou hrozně otravní. Pronášená "moudra" jsou neobyčejně prázdné fráze. Film jsem musel zkouknout na dvě fáze. Nedalo se! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Když, jsem byl o hodně mladší, tak jsem měl podobný sen, jako hlavní hrdinové filmu, žít v lese v naprosté samotě bez pravidel a řádu, ale byl to jen sen. Dost se mi líbilo jakým způsobem to Jordan Vogt-Roberts natočil. Záběry na přírodu, zpomalovačky, které podle mě měly velký smysl, hudba a i herci mě sedli. A i celkové vypravování příběhu mě bavilo, jelikož kluci byli svým způsobem outsideři a proto taky odešli, někam kde budou vlastními králi. Největší škoda je, že nelze brát film úplně vážně, protože některé logické věci jsou trochu přes čáru. Jinak jsem spokojený, pač mě film bavil, krásně se na něj koukalo a hlavně je z něj cítit to co spoustě typickým filmům pro mladší chybí. Snaha o přesah, návrat ke klasickým dobrodružstvím v lesích nebo prostě obyčejná zápletka, která je dobře vytěžená. Králové léta jsou hodně příjemná podívaná, kterou jsem si užil a rozhodně bych se jí nestyděl doporučit. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Schválně, kdo někdy nezažil pocit, že ho všechno a všichni serou a nechtěl se sebrat a jít někam do prdele? Králové léta jsou příjemným filmem o pár lidech, kteří to udělali a chvilku si žili, aniž by je cokoli obtěžovalo. Ne, že by to byl kdovíjaký filmařský zázrak, ale na jedno podívání to byla moc pěkná věc. 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film z odkazu Stand By Me s nechutně nakažlivou atmosférou. Mrzí měj en, že se to ke konci začalo snažit o něčem být, v důsledku čehož to přestalo být o tom zajímavém. Kdybych měl něco jmenovat jako problém, tak že "dětští" herci jsou o kus starší než postavy, které ztvárňují, což je rozhodně vidět a maličko to vytrhává z té klukovské naivity, která působí už trochu "uncanny". ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je tady hodně dobrýho, ale taky hodně nedotaženýho. Klukovské fantazie o svobodě "explodující" v působivých stylizovaných slo-mo montážích jsou vrcholem filmu, ale jakmile dojde na dialogy, tak jde trochu o křeč, které ne tak úplně funguje, nehledě na pokus o zbytečně vtipnou rodičovskou linii. Finále je uspěchané a rezonovat ve mně nebude. Bylo zaděláno rozhodně na víc. 7/10. P.S. Tohle léto je hodně bohaté na "coming of age" filmy - kromě "Králů" ještě Mud a blíží se z Benátek dobře hodnocený Joe od Davida Gordona Greena. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Po úteku chlapcov z domu nastalo pátranie. Niektoré postavy to vo filme aj spomínajú. V takomto prípade ale nedáva zmysel to, že chlapci chodili na nákup do supermarketu a nikto ich nespoznal a nezalarmoval políciu. Ich tváre sa pravidelne objavovali napr. v správach. (Johnny.ARN)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama