Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

VOD (1)

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Schválně, kdo někdy nezažil pocit, že ho všechno a všichni serou a nechtěl se sebrat a jít někam do prdele? Králové léta jsou příjemným filmem o pár lidech, kteří to udělali a chvilku si žili, aniž by je cokoli obtěžovalo. Ne, že by to byl kdovíjaký filmařský zázrak, ale na jedno podívání to byla moc pěkná věc. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyl smyšlený příběh, tak řeknu klukům a Kelly, že to bude za pár let jejich nejkrásnější vzpomínka na jejich náctileté mládí. Já sama strašně ráda vzpomínám, jak jsem ještě jako malá holka stavěla s bratránkama o něco menší boudu v lese a jak jsme tam pak přenocovali, ale stejně jsme strachy celou noc nespali. Možná, že většině z nás se splnil nějaký ten klukovský a nebo holčičí sen. Ale jako v tomhle příběhu se ne vždy dá splněný sen skloubit s realitou všedních dnů a tak je dobře, že to dopadlo tak jak to dopadlo. Určitě by se našlo pár hluchých míst a situací, které bych osobně vynechala (králíček), ale jinak jsem byla nadšená nejen z vizuálu, ale i ze soundtracku a v neposlední řadě z rozkošného Biaggia, který byl moc sympatickým a skvělým kořením celého příběhu. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

vcelku příjemné drama s nádechem dětských (no.. spíš pubertálních) let, kterému jsem se po celou dobu spíš tak nějak bránil, ale během závěrečných minut mě stejně docela dojalo.. i přes tu relativně fajn strávenou hoďku a půl si ale divák z filmu prakticky nic nového neodnese a já si na tuhle podívanou za pár dní sotva vzpomenu.. silnější 3* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Slabosť pre prírodu a fuck you society si ma značne získalo. Pomalé tempo, hravá kamera a ľudská réžia. To, čo ma ale dostávalo do kolien a za čo som veľmi rád, že som sa k tomuto snímku dostal je Nick Offerman. Ten človek je absolútne parádny. Čo slovo, to hláška. Ak by som si mal dakedy vybrať s kým by som mohol natočiť film a mohol by to byť ktokoľvek, tak by to bol on. Inak také hodnotové. Možno ani nie tak zaujímavé, ako by mohlo byť, ale každopádne veľmi príjemné. A pokiaľ budú dievčatá s veľkými výstrihmi utekať a ich prsia budú skákať, ja sa budem pozerať. Veľké prekvapenie hlavne pri Moisesovi Ariasovi. Tak nejednoznačná a pritom zábavná postava sa len tak nevidí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Miliardu zábavných a pravdivých scén ze života s prudícími rodiči často zpomaluje až příliš vášnivý střih a hlavně kopa nevěrohodných dialogů jak mezi dospělými, tak i puberťáky. Anebo jsem na tuhle letní indie žánrovku zrovna neměl úplně sluníčkovou náladu, taky možnost... Každopádně už špinaví, smradlaví pralidé nepochybně věděli, že pozvou-li si dva chlapi do jeskyně ženskou, bude zle! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2013, kde sklidil mnoho nadšených ohlasů diváků. (Terva)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama