Reklama

Reklama

Prodavač iluzí

(festivalový název)
  • Česko Prodejce kouře (neoficiální název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Životopisný
Španělsko, 2012, 6 min

Režie:

Jaime Maestro

Scénář:

Alejandro Monreal

Obsahy(1)

Mladík jedoucí na prapodivné káře se dokodrcá do ospalé vesničky kdesi na kraji světa. Tamním svérázným obyvatelům se pak snaží prodat své umění: jakési kouřové zázraky. Prvotní nedůvěru vystřídá zájem o nevšední služby. Jenže nic netrvá věčně a tady se schyluje k pěkné bouřce. (Madluska)

Recenze (8)

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemný animák o prodavači iluzí - čáry máry fuk a splní Vám jakékoli přání (mně aspoň v tom, že jsem tady jako první komentátor ;-). Ale ve všem musí být nějaký háček - příjemná alegorie na podomné prodavače a šmejdy. Na vyšší hodnocení bych tam chtěl nápaditější animaci - tahle připomíná dost Pixar. Prohlídněte si ho tady: http://vimeo.com/42329392 ... ale přece jen po opětovném zkouknutí zvýším na slabší 4*, abych nalákal neznalé - příjemné a mírně poučné. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hnusná odpudivá animace. Hnusný odpudivý a slizský "kouzelník/obchodník". Hnusný odpudivý slizský a trapný čokl. Tu babku ani nekomentuju. Prostě iluze a lež je všude kolem nás a každý hlupák i nehlupák se dá leckdy nachytat. K vidění zde: http://vimeo.com/42329392 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Iluze má většinou rád a rád se dívám na filmy o iluzionistech a kouzelnících, ale tenhle mě opravdu nijak nenadchnul. Evropští filmaři si jdou cestou originální, vlastní animace, což je sice chvályhodné, na druhou stranu se to ne každému bude líbit. Ale má to nějaký ten příběh a je vidět, že byla snaha i o emoce. Myslím však, že to jde lépe. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama