Reklama

Reklama

Garm Wars

  • Japonsko ガルム・ウォーズ (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, skvělá animace, super vizualizace, ale ten scénář běda přeběda. A takový to mělo potenciál, stačilo jen rozvést zápletku, zkrátit hluboké pohledy do nikam na polovinu, nebo je nejlépe vynechat a dát hlavním hrdinům možnost začít hrát. Dialogy mne nenudily, neb tam skoro žádné nebyly, za to spousta dlouhých hluchých míst, které měly asi dodat dílu mystično, ovšem efekt se jaksi nedostavil. Už dlouho jsem neviděla film, co by měl takový potenciál stát se trhákem, ale byl zmařen až běda. Chtěla jsem dát tři hvězdy, ale na protest za nevyužitou šanci dávám dvě lepší. Tak 50%. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Trochu Final Fantasy, trochu Ghost in the Shell, hodně Neon Genesis Evangelion. Je to typické anime, jen v jiném, CGI hávu a skutečnými herci. Tomu odpovídá i střih a zpracování akčních scén, statických scén, i dialogů. Koneckonců i teologický námět, i samotné finále filmu. C´mon lidi je to anime, přestože s vklíčovanými herci. Stěžovat si na statické scény, rozjímání postav, či za vlasy přitažený scénář, je jako stěžovat si na Ámen v kostele. Jasně že to v kontextu se západním chápáním není bůhvíjaké veledílo, ale v rámci Anime žánru jsem byl spokojený. Za 4* . ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Toto už na prvý pohľad pôsobí tak neskutočne rozporuplne, veľkolepé prevedenie, ale relatívne nízky rozpočet, epický dej, ale dĺžka filmu ako pri nejakom priamočiarom béčku, k tomu tá vyrovnaná kombinácia sci-fi a fantasy, ktorá ma väčšinou odradí. Takže už dávno som si nepúšťal film, pri ktorom by som nemal ani najmenšieho tušenia, ako ma bude baviť a keby sa jednalo o americkú produkciu, tak by som to rovno vynechal, ale takto som Last Druid: Garm Wars hlavne kvôli režisérovi predsa len skúsil dať šancu a nakoniec som rád, páčilo sa mi to. Dlhší čas sa to síce stále nachádzalo na tesnej hranici medzi nápadito zaujímavým filmom a nejakým lacným brakom, ale predsa len som sa rýchlo pridal na tú prvú stranu, scén a momentov, ktoré sa mi veľmi páčili tu bolo celkom dosť. Dejovo je to síce aj napriek epickej téme podané úplne priamočiaro a aj dosť komorne, bez plnohodnotného úvodu a vlastne aj záveru, ale predsa len sa o celkovom univerze dá dozvedieť dostatok dôležitého a aj celkom zaujímavého, no ani inak mi ten jednoduchý dej nevadil, putovanie štyroch postáv z odlišných rás ma celkom bavilo, rovnako aj tie ich dialógy. Môže za to aj výber postáv, tých výrazných je minimum, ale hlavne Kevin Draund, Mélanie St-Pierre, ale celkom aj Lance Henriksen mi nadmieru vyhovovali. Ale hlavnú zásluhu má na tom nepochybne Mamoru Oshii, ktorý mi už dokázal, že to je kvalitný režisér so zaujímavými víziami. A tak poteší nielen výborná vizuálna stránka, ktorá sa hlavne štylizáciou postará o plno vydarených sekvencií, ale aj atmosféra a plno takých japonských maličkostí, ktoré mi vyhovujú. A Kenji Kawai sa postaral o atmosférickú hudbu. Plusom je aj niekoľko zaujímavých akčných sekvencií, ktoré síce nie sú v mojom štýle, ale po vizuálnej stránke sa mi páčili a hlavne na takú akciu v lese s obrami je radosť pozerať. Takže ma neprekvapuje, že takýto film mnohým nesadne, ale mne sa hlavne tá štalizácia mimoriadne páčila, takúto nápaditú vizuálnu stránku ocením omnoho viac, než tú pri neporovnateľne drahších, ale sterilnejších amerických blockbusteroch a ak náhodou bude pokračovanie, ako tomu napovedá záver, určite pri ňom nebudem chýbať. 72% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si na první pohled myslel, že se bude jednat jen o levné béčko, tak ve skutečnosti jsou zde prvky, na které jsem zíral s otevřenou hubou. Asi to je opravdu tím, že režisérem je tvůrce "Ghost in the Shell", ale v těch trikových scénách je to skvělé. Ty upovídané scény jsou skvělé mnohem méně, ale celkově dobré. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se to tváří jako zajímavá záležitost s trochou lacinější filosofie, chvílemi jako totální béčková konina se špatnejma hercema. A hlavně se tu krásně ukazuje, že na natočení dobrého akčního scifi filmu je prostě potřeba pořádnej (alespoň trochu) rozpočet (cgi animace tu vypadá jako z nějaké deset let staré videohry), krom vizuálu, který nedokáže využít celkem zajímavě udělanou technologii (lodě jsou super), ale hlavně selhává v ukotvení v reáliích světa, je tu spousta divných výrazů, naznačena velikost univerza, ale nic z toho není vidět, velmi brzy se děj začne soustředit jen na čtyři postavy a je to kurník špatně. Mimochodem, většina záběrů je dobře natočených, ale díky mrzkému rozpočtu a špatným hercům vypadají špatně, přitom, kdyby někdo dal Mamorou Ošiimu pořádnej rozpočet a bandu nemytých animátorů, tak by zrovna tohle v anime hávu vypadalo neskutečně dobře, takhle se sice režie i kamera snaží o anime stylizaci, ale nesedí to. A mimochodem, kdyby to bylo animované, tak nebude vypadat tak trapně, když po palubě vesmírné lodi pobíhá pes Baset a všichni se tváří, jaká je to úžasná, filosofická bytost plný vědomostí všehomíra. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Hlavná postava, Mélanie St-Pierre, prepožičala svoj hlas do dvoch častí hry „Assassin's Creed“. (xzajox)

Reklama

Reklama