Reklama

Reklama

Legendy staré Prahy

(seriál)
  • angličtina Old Prague Legends
Trailer

Animovaný seriál o působivých pražských legendách. Všechna starobylá místa mají svá tajemství. Ani Praha není výjimkou. Magické město v srdci Evropy zažilo nejen chvíle slávy, ale také období temnot. O jeho uličkách, palácích i zastrčených zákoutích se navzdory plynoucí historii dochovaly pověsti, z nichž dodnes běhá mráz po zádech. Nechte se fascinovat světem dávných tajemných příběhů, které se možná skutečně staly... (Muvi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Pro běžného českého diváka možná terno, světově však podprůměr. Vypravěč příšerný, ten hlas se k tomuto naprosto nehodí. Animace sice ucházející ale nijak výjimečná. Tenhle styl používají lidé i na týdenní bázi na YouTube, jelikož tvorba je nesrovnatelně snazší oproti plnohodnotné, ručně dělané animaci, kterou jsme v Česku tradičně měli na slušné úrovni. Za mě zbytečná blbost vhodná tak možná na miniobrazovky v MHD. Na podobné téma je dokonalé Fimfárum nebo zčásti i Kozí Příběh, obojí s mnohem hezčí grafikou a lepšími vypravěči. 1/5 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kolik verzí vlastně existuje, já jsem viděl 50minutovou na Netflixu a musím jít trochu proti proudu s názorem, že pověstí mohlo být klidně zpracováno méně, jen kdyby byly delší. Takhle jsem totiž viděl dvanáct ani ne pětiminutových příběhů, z nichž jen u několika jsem neměl pocit, že končí předčasně a že mi stihly říct i něco jiného než že v Praze prý straší. Nejlepší byly asi příběhy O Faustově domě, O lásce na zámeckých schodech nebo O čertových kamenech, řadě ostatních jako by chyběla pointa nebo rovnou pokračování (třeba na konci dílu s orlojem si může dejme tomu cizinec myslet, že žádný orloj už neexistuje, nefunguje a kdo ví, jestli někdy vůbec existoval a fungoval). Moc tomu nepomáhá ani necharismatický vypravěč. Zato animace, ta je přímo krásná a především díky ní měly i ty slabší kousky atmosféru. Tři a půl. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Krásne spracované príbehy. Jemná hra tieňov v štýle japonských divadiel z 19. storočia. Príbehy sú jemne hororové a na druhej strane poučné. Je to fakt pecka a len škoda, že som nevidel viac častí. Mne ako cudzincovi sa to tak pozdávalo, že premýšľam cez leto nad návštevou Prahy vidieť tie miesta na vlastné oči. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování známých i méně známých pražských legend. Animace výborná. Doprovodný komentář místy drhnul v uších. Sv. Jan Nepomucký, socha Panny Marie a napravený kněz byli milým překvapením. Označit tvoření Golema rabbi Löwem za paktování s Ďáblem se však tvůrci neodvážili. Trest smrti za vraždu dítěte – to by dnes vzhledem k počtu potratů v ČR znamenalo smrt desetitisíce vražedkyň svých dětí. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou zatím tři legendy, takže chválihodné komentáře tak nějak nejsou na místě. Přesto však se zatím jedná o vydařené dílko s poutavou animací s perfektním časem, kteří autoři využili pro to důležité bez zbytečného natahování, takže divák určitě neusne, jak to bývá u podobných pokusů. Uvidíme, co bude dál, legend je jako máku a nám nezbývá nic jiného, než čekat na další díl a doufat, že tvůrci seriálu neztratí chuť a nenechají se opít chlebem, aby tento výtvor zbytečně nestrádal na svých vysokých kvalitách. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Výroba jednoho dílu přišla dle délky animace na 70 000-90 000 Kč. (hulu1)
  • Kompletní, zhruba desetičlenný štáb se poprvé sešel až na křtu DVD. Mnozí členové týmu se do té doby osobně nesetkali. (Tatrman)
  • Tvůrci hledali během produkce finanční podporu mezi fanoušky projektu. (hulu1)

Reklama

Reklama