Reklama

Reklama

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec

  • Velká Británie The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (více)

Obsahy(1)

Makabrózní příběh, jemuž dominuje výtvarná stránka inspirovaná slavnými malířskými díly, se odehraje během osmi dnů v prostředí luxusní restaurace. Georgina, manželka gangstera Alberta, si zde najde pod nenápadnou patronací majitele podniku milence, ale odhalení její nevěry rozpoutá řetěz krvavých událostí. (MarekMotor)

Diskuze

nargile

nargile (hodnocení, recenze)

A já proč se ten podnik jmenuje Hollandais, a ona je to jen nizozemská koprodukce.

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)

dávam tomu dve hviezdičky - obe za skvelý soundtrack (v rytme krájania zeleniny :) film ma absolútne nenadchol. Nechcem to porovnávať s Le Grande Bouffe, ale aj tak.....núka sa to samé od seba.

Calid

Calid (hodnocení, recenze)

Skvělé prostřední, záběry kamerou přes několik místností taky nebyl špatný nápad. Nedoporučoval bych nikomu koukat na tento film když máte zrovna něco k jídlu. Herecký výkon slizského boháče (Michael Gambon) byl uctihodný. Jednom ke konci filmu byl děj takový slabší ale rozhodně doporučuji tento film shlédnout. Dávám 4 hvězdičky ****.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Nabubřelá podívaná v potemnělých prostorách v odstínech krvavě rudé, kde sadistický majitel restaurace vede monolog o jídle a všem, co s tím nějak souvisí - těchto témat ovšem je jako šafránu. Jeho žena - častý terč mužových poznámek a invektiv -Georgie - často odbíhá na toaletu, kde beze slova "provozuje intimnosti" s náhodným mužem. Vše je pak odhaleno a brutálně - chladnokrevně pomstěno. Téměř neustálý monolog a nekrofilně sadistické téma připoméná našeho Spalovače mrtvol - film Juraje Herze na námět knihy Ladislava Fukse - ti dva spolu mají něco společného - Greenaway a Fuks. Kanibalismus nebo co. Je to opravdu na zvracení - což se jedné postavě ve filmu opravdu stane a je zdokumentováno...ach jo, fuj.

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Reklama

Reklama