Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Broadchurch (2013) 

Znepokojující drama, která mě až do poslední epizody drželo v napětí. Otázka, kdo je vlastně vrahem visela stále ve vzduchu a já v průběhu seriálu podezříval snad úplně každého, až na pravého viníka. Nejvíc mě zaujalo lynčování "pedofila" a taky jsem si oblíbil časté užívání slůvka "bloody". Jinak mě k seriálu přitáhlo hned několik věcí, počínaje britskou angličtinou přes dobré recenze až po obsazení. Jako fanoušek Doctora Who jsem rád znovu viděl nejen samotného Doctora (Tennant coby Alec Hardy), ale i Roryho (Darvill jako pastor Coates). Jen si trochu nedovedu představit, jak bude souviset druhá série. 80 % *** Druhá série přichází s něčím trochu jiným než bylo zvykem v první sérii. Ta člověka držela v očekávání, kdo je vrahem. Druhá člověka drží v očekávání, jak dopadne soudní proces s "vrahem". Pokračuje odhalování tajemství všech zúčastněných, které vyvolává otázky. Zároveň se během toho řeší případ, který si přinesl Hardy z minulosti (Sandbrook) a oba se proplétají až do úplného konce, kdy přijde rozuzlení obou případů. Upřímně řečeno, druhá série mi přišla o něco slabší. Možná to bylo tím procesem, možná tím, že případ Sandbrook nedostal tolik prostoru jako tomu bylo u prvního případu a nedokázal mě vtáhnout. Možná to bylo tím, že se vyprávění soustředilo na dvě věci. Přesto se na třetí sérii s chutí podívám až na ní přijde řada. 70 % *** Nebudu lhát, po druhé sérii jsem byl docela zklamaný, ale třetí mi to bohatě vynahradila. První série byla skvělá a dokázala vtáhnout a nechat vás hádat, co se děje. A přesně k tomu se tvůrci vrací během třetí série. Tentokrát sice nejde o vraždu, ale o znásilnění. To však malým městečkem začne otřásat ještě víc. Napětí od začátku do konce, několik podezřelých s motivem a podivným alibi a záhada se může rozplétat. Neskutečně povedená série s několika působivými scénami, které zaručí, že na Broadchurch se bude vzpomínat jako na skvělý seriál. ()

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama