Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po dnešní repríze, téměř po dvaceti letech, nostalgicky zamačkávám slzu, vzpomínám na filmy, které už se dnes netočí a přidávám zaslouženou čtvrtou hvězdu. Kabir Bedi by svým charismatem přemohl i celou nepřátelskou flotilu a scéna s vykonáním rozsudku na moři, vhání slzy do očí. Krása a dobrodružná klasika, s unikátním českým dabingem. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Spomienka na na roky mladosti, dokonca až detstva. Ani po rokoch nie som z úrovne filmu sklamaný, lepšie ako iné pirátske filmy tých čias. Kabir Bedi vo svojej klasickej filmovej úlohe, ako napr. v Sandokanovi. Dobrá hudba v podaní bratov De Angelis. A nakoniec celkom sympatický záver, motív lásky zvíťazil. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ? I ČERNÝ KORZÁR PLÁČE..." V roce 1976 si Kabir Bedi připsal dvě ikonické dobrodružné role, které se u nás za socíku staly kultovními, a sice Sandokana a Černého korzára. Sandokana si už kromě znělky nic nevybavuju, ale z tohohle naivního taliánského pirátského fláku jsem byl jako děcko (které si předtím i přečetlo knížku a zároveň hltalo Malého piráta v Ohníčku) hotovej a dokonce jsme s kámošem napsali prosbu do Československé televize, aby dali reprízu. Dneska už se nad tím usmívám, ať už jde o celkovou limonádovitost, přehrávajícího Bediho (oboje může být bráno jako plus) nebo průměrné akční scény, ale přiznávám tomu k dobru sympatické postavy a pár fajn hlášek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ústřední hudební motiv je výborný, některé zvuky jsou spíše znělkou počítačové relace osmdesátých let vyráběné postiženým klávesistou, nebo hudební zkouškou kutnohorské dětské kapely Všímálek. ČK je dobrodružné béčko, stejný ranking získá i jako film pirátský, historický či mořeplavecký. Je poměrně výpravný, zbytečně hodně dlouhý, a pochopitelně naivní. Zdobí jej skvělý dabing z Barrandova (1979, kromě Ladislava Mrkvičky vyniká Jiří Holý, Michal Pavlata, Vladimír Hrubý, Jorga Kotrbová a mnozí další). ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIEKEDY SA HANBÍM ZATO, ŽE SOM BELOCH." (Kabir Bedi) __ Po dobrých pár rokoch sa mi znova podarilo zhliadnuť toto filmové dobrodružstvo, ktoré som rovnako, ako aj mnoho iných, v detstve celkom kvitoval, no tunajšie hodnotenie ma utvrdilo v tom, že predsa len viacej pasuje skôr mladšiemu publiku a tak bol výsledok vcelku očakávaný. Podrobiť však celý film absolútnej kritike by nebolo správne. Okrem tradične vydarenej hudby bratov de Angelisov s ich typickými jednoduchými, zato chytľavými melódiami je pozoruhodným aspektom filmu využitie viacerých magicko-realistických prvkov prirodzene vychádzajúcich z prostredia karibskej (resp. latinsko-americkej) oblasti, do ktorej je dej zasadený, keďže práve ona je kolískou tohto umeleckého smeru. Toto mystické vyznenie je prítomné predovšetkým v Korzárovej schopnosti ,,vidieť svet očami Yari", v rôznych prírodných zákonitostiach, v účasti mŕtvych bratov pri záverečnom súboji, dokonca aj v záverečnom stretnutí s Van Gouldovou dcérou, kde som však badal nedostatočne využitý potenciál vedľajšej roviny príbehu (a snáď aj istú skratkovitosť). Pravdou však zostáva, že dejovo i herecky je ,,Čierny korzár" slabším počinom, miestami vďaka nadbytočnej dĺžke dokonca zdĺhavým. Štvrťhodinové skrátenie si viem preto predstaviť bez problémov. Kabir Bedi dal svojej úlohe miestami až diabolský nádych ( jeho nejaká rodinná spriaznenosť s bratmi je vďaka farbe pleti úplne vylúčená), o prednostiach Carole André (Marianna zo Sandokana) sa dá len ťažko hovoriť (možno chyba make-upu a možno Bedi vidí dobre iba do diaľky), Mel Ferrer napriek staršiemu veku nepôsobí ako záporný hrdina smiešne. Mierne tragický záver, ktorý som si zapamätal už ako dieťa, je celku iba ku prospechu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)

Reklama

Reklama