Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (158)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jako malý capart jsem to děsně žral, ať šlo o návštěvu kina, či pak několikanásobnou televizní reprízu. Nedávno jsem to znovu viděl a musím říct, že tuhle dobrodružnou podívanou zub času hodně ohlodal, ať už jde o slabou režii, či notně ubohou choreografii bojových scén. Další z mých dětských kultů je ztracen. Ale nelituju. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vot? Pod pozlátkou nostalgie sa neskrývalo blato, ale diamant. Nenašiel som na tom chybu. Teda, pokiaľ za chybu nepovažujete to vinetuovské naivné dobrodrúžo. Postavy s jasnými motiváciami, prakticky nonstop akcia s výbornou šermiarskou choreografiou, bodré hlášky, dobré kostýmy a rekvizity, exotické prostredie. A Kabir - tie oči, tie oči! :) ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Knižní předloha byla kdysi má oblíbená. Jenže to mi bylo asi tak devět a nad ten věk už je to prostě pitomé. Ach jak ten čas letí... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Romantická slátaninka s krásně černobílými charaktery, krásnými ženami, statečnými piráty a naivní zápletkou, která se ideálně hodí jako mezistupeň mezi kreslenými seriály a popkulturními dílky typu Angel. Ve věku 10 let šlo o můj oblíbený snímek, měl jsem nutkání mu přihodit z nostalgie jedničku. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VIDÍŠ? I ČERNÝ KORZÁR PLÁČE..." V roce 1976 si Kabir Bedi připsal dvě ikonické dobrodružné role, které se u nás za socíku staly kultovními, a sice Sandokana a Černého korzára. Sandokana si už kromě znělky nic nevybavuju, ale z tohohle naivního taliánského pirátského fláku jsem byl jako děcko (které si předtím i přečetlo knížku a zároveň hltalo Malého piráta v Ohníčku) hotovej a dokonce jsme s kámošem napsali prosbu do Československé televize, aby dali reprízu. Dneska už se nad tím usmívám, ať už jde o celkovou limonádovitost, přehrávajícího Bediho (oboje může být bráno jako plus) nebo průměrné akční scény, ale přiznávám tomu k dobru sympatické postavy a pár fajn hlášek. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kabir byl veliký fešák, o tom není nejmenších pochyb. Jako malá jsem do něj byla zamilovaná. Do něj a ještě do Vinnetoua a do Michaela Praeda. Černý korzár rozhodně není žádná nudná slátanina, naopak. Na svou dobu je to výborný, dobrodružný film s charismatickým pirátem a s jeho lady eM. Nicméně i tady se našlo jedno mínus. Za naivitu a až příliš sladký hepyend srážím jednu hvězdu. Ten konec mě až rozkuckal smíchy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které bráníme zuby nehty a ke kterým se rádi vracíme a vůbec nás nezajímá jejich umělecká hodnota. Mezi ně patří Černý korzár - můj nejoblíbenější film z dětství. Nesmrtelné pirátské dobrodržství plné lásky, pomsty, krásných žen, udatných mužů a soubojů. Oproti Sandokanovi mnohem temnější, atmosféričtější, romantičtější a přes svou naivitu v dnešní době použitelnější. Z Kabira Bediho charisma přímo sálá (dabing Ladislava Mrkvičky rovněž dělá své). Vždycky byla mojí nejoblíbenější scénou ta na začátku z domorodé vesnice pustošené vojáky a korzárovo ántré ("Miluješ smrt? Tady jí máš!"). Opravdu důstojným protihráčem je mu vévoda Van Gould ve skvělém podání Mela Ferrera. Vše podkresluje božská hudba bratří Angelisů. I když časy dětství jsou nenávratně pryč, tento film zůstává. A zůstane dál. 90%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po dnešní repríze, téměř po dvaceti letech, nostalgicky zamačkávám slzu, vzpomínám na filmy, které už se dnes netočí a přidávám zaslouženou čtvrtou hvězdu. Kabir Bedi by svým charismatem přemohl i celou nepřátelskou flotilu a scéna s vykonáním rozsudku na moři, vhání slzy do očí. Krása a dobrodružná klasika, s unikátním českým dabingem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když Kabir Bedi s planoucíma očima na ztemnělé palubě vyzývá satana, skoro až běhá mráz po zádech. Černý korzár je velmi slušná dobrodružná podívaná, ovšem mít na ni vzpomínky z dětství, asi by se mi líbila ještě víc. Vidět Sollimovu "westernovou" režii ve filmu z úplně jiného prostředí bylo nejzajímavější ze všeho. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální hudba, jeden z nejlepších soundtracků všech dob!.... Brutální a fanatický voják Van Gould dojde spravedlivému konci rukou chrabrého rytíře cti Černého korzára.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kabír Beďar jako Černý korzár, to byl jeden z velkých hrdinů mého dětství. A krásná Carrol, která si pak švihla i veleroli Perly z Labuanu, to byla asi láska všech:-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní starší filmeček, kladní hrdinové jsou kladní se vším všudy, záporní jsou taky čistě záporní, květnaté promluvy, které by v dnešních filmech šly ihned na odstřel, působí sice křečovitě, ale takhle se to tehdy točilo, dnešní doba už chce víc rozporuplnější hrdiny (jak kdy, jak kdo, Amíci třeba ne). Hudba od bratří de Angelisů (Guido a Maurizio) je jedním slovem skvělá a hudební motiv Yary si pouštím pro zlepšení nálady. Kabir Bedi, dávný to lamač ženských srdcí, má sice dobrej kukuč, ale to jak zabíjí nepřátele po desítkách za minutu, tak takovouhle frekvencí se nemůže pochlubit ani Tarantinova Nevěsta! Tenhle film je už pouze nostalgie pro starou školu (kam nepatřím:-)) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Černý korzár, legenda mého dětství. On přesně naplňoval všechny ideály dobrodružství, pirátství a šlechetné statečnosti. Je to jeden z těch filmů, u kterých se nikdy nebudu ptát na jejich uměleckou hodnotu nebo společenský přínos. Ten film má v sobě schovaného toho desetiletého kluka, pro kterého je Černý korzár vším. Kabir Bedi byl pro mě ve své roli, která dalece přesahuje odkaz Sandokana, vždy vzorem všech pirátů. Ústřední chorál dvojice Angelis tvoří z každé dnes již zapadlé scény nezapomenutelnou nostalgickou podívanou. Krásný je i závěr celého filmu s epilogem. ____________ „Blesk představuje život, který už přestal být jeho životem. I když nám se líbí, viďte přátelé. A malá bárka je nyní veze vstříc jinému životu. Novému životu.“ ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

O třídu výš než populárnější Sandokan, ač se stejnou režií i herci. Solidní dobrodružná podívaná ozdobená špetkou nadpřirozena. A když je Kabir Bedi umyt, slušně oděn a učesán, dokonce se na něj dá i koukat bez soustavných záchvatů smíchu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Černý korzár? Lehce na mě pomrkává Sandokan z dětství. Teď už si toho moc nevybavím, ale dřív to muselo určitě frčet. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, na kterých jsem vyrůstal - spolu s Nekonečným příběhem, Sindibádem a tygřím okem, Planetou Krull nebo Flash Gordonem. A taky jeden z těch, které jsem až do dneška od té doby neviděl. Ta hudba je nádherná! ()

Reklama

Reklama