Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ústřední hudební motiv je výborný, některé zvuky jsou spíše znělkou počítačové relace osmdesátých let vyráběné postiženým klávesistou, nebo hudební zkouškou kutnohorské dětské kapely Všímálek. ČK je dobrodružné béčko, stejný ranking získá i jako film pirátský, historický či mořeplavecký. Je poměrně výpravný, zbytečně hodně dlouhý, a pochopitelně naivní. Zdobí jej skvělý dabing z Barrandova (1979, kromě Ladislava Mrkvičky vyniká Jiří Holý, Michal Pavlata, Vladimír Hrubý, Jorga Kotrbová a mnozí další). ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že s vámi nesdílím znalost knižní předlohy ani příběhu jako takového, byl pro mě Černý korzár zážitkem gigantických rozměrů. Jsem úchyl na filmy, které disponují rychlým spádem, exotickým prostředím, dobrými boji, skvělou hudbou, naivním, ale mimořádně silným příběhem, sympatickými herci a úplně nejlepší je, když pocházejí z italské produkce. Jestliže je knižní předloha ještě lepší, musí být dokonalá, protože film je jenom skoro. 90% ()

Reklama

Aldamir 

všechny recenze uživatele

Už jenom proto, jaké odpady se dneska točej s daleko nákladnějšíma choreografiema made in Hollywood, prostě pod čtyři jít nemůžu. Bitevní scény lehce naivní, ale aspoň tam maj všichni výzbroj odpovídající době příběhu, slečna podle tehdejších měřítek jistě velmi krásná, Kabir Bedi i po třiceti letech má stále charisma na rozdávání a Morgan je prostě bourák...:-) Film, který se musí líbit i po letech, pokud od něj předem nečekáte víc, než vám může dát... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bavilo, ale nijak nenadchlo. Bedi je démon a hlavně první scény s ním jsou prvotřídní. Celý zbytek vystihuje hned má první věta. Líbilo se mi to, ale hned to odeznělo a z průměru film vybublal jen párkrát a to hlavně díky kapitánu Mogenovi. Dnes už některé Bediho prupovídky působí směšně a nejlepší věta filmu je:"Slyšela jsem, že je ovoce zdravé." Sakra, tam se ale šířily pověsti a legendy. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí, na který nikdy nezanevřu. Teď jsem ho viděl po delší době a opět jsem seděl a koukal bez hnutí. Hned prvně musím vyzdvihnout dokonalou hudbu. Sice si film vystačil se dvěma až třema skladbama, každopádně stály za to. K. Bedi jako černý korzár dokonalý. Příběh skvělý se vším všudy. Těžko se najde něco, co bych vytknul. Ale i tak. Upřímně se mi korzárova láska fakt hodně nelíbila. A každý dospělák musí mít jasno, že film je hodně idealisticky založený. Čelit přesile bylo běžné a dobré vlastnosti korzárů taky někdy přesahovaly hranice. Ale tyhle drobnůstky, kterých si člověk všimne po 20x repríze a až když o tom přemýšlí, rozhodně nezmění můj názor.... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)

Reklama

Reklama