Reklama

Reklama

Stárnoucí řidič kamionů Přemysl Kocáb (R. Brzobohatý) se po dramatickém zážitku rozhodne změnit život. Při nezaviněné nehodě přišel o život člověk a Přemek se s tím nemůže vyrovnat. Chce se usadit v obci svého mládí, kde se setkává se svou někdejší láskou Hanou (I. Janžurová) a jejím synem Petrem (K. Roden). Netuší, že Petr je jeho syn, a ani Petr o svém pravém otci nic neví... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké výkony Ivy Janžurové a Radoslava Brzobohatého versus nudný příběh a nesmírně otravný Karel Roden. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Velmi nudná televizní inscenace, do které bych to ani neřekla, když jsem se podívala, kdo má hlavní role. Iva Janžurová a Radek Brzobohatý, radost pohledět. Karel Roden mě tam tak extrémně vytáčel, že se k němu radši nebudu víc vyjadřovat... já nevím, proč ho měli režiséři neustále potřebu obsazovat do idiotů. Svatopluk Skopal a jeho vesta s kosočtvercem, jak už tu „sator“ poznamenal mě minimálně po zbytek filmu taky pěkně poznamenala a ten příběh byl sám o sobě strašně nudný. Námět asi beru, celkem ujde, ale rozhodně se mohl zpracovat líp, nějak to všechno ujelo. Tahle televizní inscenace jen na vlastní nebezpečí. ()

Reklama

Aniki 

všechny recenze uživatele

Bylo to zlé, hodne zlé a to vlastne i stran hereckých výkonů. Jakoby si protagoniste sami uvědomovali, v jaké žumpě se to ocitli. Již si to přesně nevybavuji, ale nacházely se za socíku restauračky (RaJ, Jednota) v soukromých rodinných domech? Hospody ve smluvních nájmech jako např. v Maďarsku u nás neexistovaly určitě a to ani na vsích. Roden zmiňuje, že barák prodá a hospoda se zruší. No, to by asi mocipánům moc nevonělo, navíc na takové vesnici byla hospoda často jediné kulturně sociální zařízení. Lidi by vraždili, kdyby o knajpu přišli. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalu plynoucí inscenace. 1) Nudný střih a nenápaditý scénář nedaly moc možností 52letému Radoslavu Brzobohatému, 43leté Ivě Janžurové ani 22letému Karlu Rodenovi. 2) Aby zbavila diváka i byť jen potenciálního napětí, prozradí Česká televize v obsahu hned i pointu. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film o návratu stárnoucího řidiče kamionů Přemysla Kocába po letech do místa, kde chce začít nový život. V této stěží průměrné inscenaci zaujmou pouze herecké výkony již zmíněného řidiče R. Brzobohatého a životem zklamané hostinské Hanky I. Janžurové, po jejímž boku se chce po mnoho let nezvěstný kamioňák usadit. Situaci komplikuje impulzivní Janžurčin syn Petr (K. Roden), který se chce ze zapadlé obce odstěhovat a matku vzít s sebou a jemuž se přítomnost náhle se objevivšího nápadníka nezamlouvá. Petr ani Přemysl netuší, že jsou v přímém pokrevním svazku jako syn a otec, což je bystřejšímu divákovi zcela jasné od začátku. Nevalnou kvalitu snímku neznámého P. Brabce podtrhuje těžce nezvládnutý, křečovitý a ujetý závěr a vrchol bizarnosti představuje totálně nevkusný oděv Přemyslova kolegy S. Skopala, jenž se svého kamaráda neúspěšně pokusil přemluvit k návratu za volant nákladního vozu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama