Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (629)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nadějný R-boy zasažen brokovnicí naplněnou úlomky kostí dramaturga.. Marshallovi nápaditost rozhodně nechybí, ale bez jednoduchosti v dobrém slova smyslu (ať už po stránce mytologické či dějové) z toho vzešlo něco jako Sommersův Van Helsing na kokainu. Zvěstovatel apokalypsy Harbour celkem v pohodě. Je evidentní, že v maskérně trávil více času než Ronnie. Tam stačil jen červený nátěr a sekunďákem přilepit dva špunty od demižonu.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých detailech má Hellboy celkem slušné koule. Bohužel ani na dřeň vytěžený eRkový rating filmu a sem tam povedenej vtípek nezmění nic na tom, že vypadá hnusně jak hovno. Vážně už jsem dlouho neviděl audiovizuální dílo, které by působilo tak strašně antiesteticky. Odpornej, přeplácanej blockbusterovej digibordel, rakovina současné kinematogrefie, v tomto konkrétním případě už v terminálním stádiu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně nekorektní reboot. Nový realizační tým dvě hodiny jede v přidrzlém a odvážném "dirty" stylu a navrch přidává obří porci gore, na blockbuster dost nezvyklé ražení. Neil Marshall se s tím vůbec nemaže. Na diváka se valí kanibalistické choutky Baby Jagy, oběti apokalypsy roztržené vejpůl, nejrůznější tělesné partie co chvíli končící v divákově klíně. Prostě to dává zapomenout na del Torovo nudná a uhlazená dvě předchozí zpracování. A rozhodně se mně ani nezastesklo po Ronu Perlmanovi, neb jeho nástupce David Harbour byl o poznání cool Hellboy, hláškoval ostošest a hned jsme si potykali. Dějově to sází na sexy středověkou čarodějnici Nimue, kterou obstarala s přibývajícím věkem stále mrdóznější Milla Jovovich, co vstala z mrtvých a která co chvíli hrozí apokalypsou. Její prasečí pobočník je také neméně zajímavý a zábavný. V kostce se ve filmu objeví i to, co bych nečekal, třeba obři, překvapivě ale nedojde na žádnou sexuální scénu, což je při výskytu Penelope Mitchell docela škoda. Dynamické (přec)hody budou vyhovovat divákům, kteří si na (c)hutné zápletky moc nepotrpí a ze všeho nejvíc vítají, když se pořád něco (dostatečně bláznivého) děje. Tenhle Hellboy by se hravě skamarádil s Deadpoolem. A i když se film nijak nerochní v popkulturních odkazech, stejně jako Deadpool bortí zaběhané stereotypy blockbusterů, což je naprosto osvěžující. Na svůj poměrně skromný rozpočet (50 mil.) je film napumpovaný efekty, natočenými na solidní technické úrovni. A můžu jen litovat, že filmu se nedostalo většího komerčního úspěchu. Hellboy už se tím (komerčním) pádem hned tak nevrátí, aby nakopal schematicky konzervativním blockbusterům zadky. Deadpool bude na to opět sám. 10/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem hrůzu a hle, dostal jsem pravého comicsového Hellboye. Drsný, krvavý, temný. Samozřejmě po technické stránce by se dalo vytknout ledaco, triky jsou veskrze průměrné, až mizerné, jenže akce vše vynahradí. Autoři do filmu naládovali, co se dalo, a tak spokojenější budou zřejmě (tedy já ano) příznivci comicsů s Hellboyem. A jak mám rád Rona Perlmana a jeho Pekelníka, tak musím konstatovat, že kreslenému předobrazu je blíže David Harbour. Jen civilní vizáž Jovovichové mi hrubě nesedla. Zatraceně, to minula maskérnu i s kostymérnou? Velice se mi líbilo peklo na Zemi, co vypadlo z obrazů Hieronyma Bosche. Doufám, že mezititulková scéna nebyla jen prázdným plácnutím, nýbrž navnaděním na pokračování. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Som známy tým, že mám rád príšery. A tu sú obri, čarodejnice, duchovia, dokonca je tam prasodémon! A tak sa to vo mne teraz bije, či sa tváriť, že pre ne nevidím ten tuctový klišé príbeh a nefungujúce hlášky, a či proste len napísať guilty pleasure. Každopádne drahšie a krvavejšie béčko tu tento rok nebolo. Možno to ešte potom zvýšim. Aj keď je to blbosť. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Hlavní záporačku Nimue si zahála Milla Jovovich. Nimue alias Vivienne či Královna krve, je mocná čarodějnice, která využívá i démonické schopnosti. Žila za vlády krále Artuše a byla milou Merlina, kterého zradila a uvěznila ho v hrobce. 1 500 let po její smrti ji oživili čarodějnice jako svojí královnu, aby vedla Divoký hon. (3T)
  • Mike Mignola ocenil věrnost filmu k předloze a prozradil i jména komiksů, ze kterých scénář vzešel. Příběhová linka nejvíce vychází z epické trilogie „Wild Hunt“, „Darkness Calls“ a „The Storm and the Fury“. Dále si Mignola všiml inspirace v „Hellboy in Mexico“ z roku 2010, jehož součástí je mayský bůh Camazotz, kterého můžeme vidět ve filmu. (3T)
  • Natáčelo se od 12. září do 23. prosince 2017 v Anglii a Bulharsku. (Varan)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama